#974223 - 19/02/2007 18:40
Re: Skoki narciarskie - Mistrzostwa Swiata 2007
[Re: clooney]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
po tych kursach wziąłbym po bardzo malych stawkach: primo: Matti Hautamaeki to WIN @29.00 - to na pewno ogromne value. Matti latał do Sapporo w ostatnich latach także ma obycie ze skocznią, ponadto przyszedł czas aby złapał formę, tym bardziej, że ostatnio w raz z resztą reprezentacji bardzo dużo trenował. Trochę szczęścia w postaci wiatru, dobra forma i naprawdę moim zdaniem są szanse. Oczywiscie rzędu 10% - na teraz, ale uważam, że każdy kto ma kasę w Bwin powinien to spróbować choćby za pare złotych. Po pierwszych treningach kurs może drastycznie spaść ! secundo: Roar Ljokelsoey to WIN @14.00 - tu daję porównywalne szanse co do Mattiego, choć dotychczas miałem większego czuja na Roara, a dziś mi się trochę zmieniło na korzyść Fina. Sytuacja bardzo podobna. Roar to jeden z niewielu zawodników, którzy w ostatnich latach tutaj regularnie skakali. Forma poszła ostatnio w górę, ma niższe numery niż ścisła czołówka - znając tendencje Sapporo będzie znowu śnieżyca i tory coraz wolniejsze. Nic pewnego ale lekko bym sobie pyknął Z tych head2head wziąłbym Koflera z Vassilevem, ale jakoś mam dosyć Ruskich ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#976725 - 20/02/2007 18:59
[Re: buszmen]
|
|
Sorry za kolejny post, ale to trochę przez to, że nie ma edycji. Dopiero teraz uznałem bowiem, że jednak to zagram i o tym napiszę... Stoch - Żyła 1 @1.60 Betsson Cóż, to mimo wszystko trochę loteryjne i puściłem dość lekko w dodatkowym dublu z Ahonenem. Niemniej myślę, że opłacalność duża. Mimo wszystko skoczków tych dzieli bardzo duża różnica. Było to widać nawet na MP, gdzie Stoch skakał moim zdaniem bardzo dobrze. W tak cięzkich warunkach (stosunek belki to wiatru) skakał calkiem ładnie i zdeklasował rywali(nie licząc oczywiscie Adama). A było to na małej skoczni gdzie Żyle powinno być z założenia łatwiej, bo to są skocznie dla niego. Ma on bowiem naprawdę bardzo silne wybicie jednak w powietrzu póki co ma spore problemy. Krótko mowiąc lata jak ptak Przebiera tymi rękoma w powietrzu, co wygląda dość komicznie. Myślę, że na tej skoczni jednak niczego wielkiego nie osiągnie. A Kamil jeśli jakoś się mocno nie spali, to do 30 wejść powinien. Zagrożenie jest jednak takie, że obaj zepsują skoki, a wtedy to już zdecyduje przypadek. Moim zdaniem jednak warto zagrać, bo kurs chyba opłacalny, choć...nie przesadzajmy z ryzykiem.
|
Do góry
|
|
|
|
#980092 - 21/02/2007 21:06
[Re: clooney]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/12/2006
|
AFP Michael Uhrmann, zaliczany do grona faworytów podczas konkursów o mistrzostwo świata w skokach narciarskich w Sapporo, miał upadek podczas drugiego treningu na dużym obiekcie (HS 134). Niemiec uzyskał wprawdzie drugą odległość w tej serii (w pierwszej był 7.), ale miał upadek, po którym zaczął odczuwać - jak to określił trener niemieckiej kadry - "potworny" ból stopy. Uhrmann został przewieziony do szpitala w Sapporo, gdzie wykonanie badanie roentgenowskie.
Niemiec upadł podczas lądowania, kiedy zakantowała mu narta. Czytaj dalej REKLAMABadanie potwierdziło, że z nogą jest bardzo źle. Lekarze stwierdzili u Niemca złamanie kości śródstopia w prawej nodze i od razu założyli opatrunek gipsowy. Tym samym start Uhrmanna w MŚ jest wykluczony. Problemem Niemców będzie teraz także walka o medal w konkursie drużynowym.
Przed trzema tygodniami 28-letni zawodnik upadł podczas zawodów w Titisee-Neustadt, ale wówczas nie doznał żadnych obrażeń.
Uhrmann jest najwyżej sklasyfikowanym Niemcem w Pucharze Świata - zajmuje siódmą pozycję, m.in. zajął drugie miejsce w Willingen, w ostatnim konkursie indywidualnym przed MŚ.
Żródło:Onet.pl
Tak więc odpadł jeden z faworytów turnieju.Moim zdaniem para Szwajcarów Ammann i Kuttel powinna sie bez problemu uplasować na miejscach 1-10.Do tego dobrym typem wydaje sie także uplasowanie sie na miejscach 1-10 Norwega Ljokelsoya oraz pochodzącego z Austrii Morgensterna.Do niedawna moim faworytem był Vassiliev ale po ostatnich występach w których zaliczył dwa upadki widać że jego forma spadła przec co wogóle nie biore go pod uwage.
Ammann - miejsca 1-10 - 1,40 Kuettel - miejsca 1-10 - 1,40 Ljoekelsoy - miejsca 1-10 - 1,90 Morgenstern - miejsca 1-10 - 1,22
Kursy z profa
|
Do góry
|
|
|
|
#980242 - 21/02/2007 21:36
[Re: Johan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Niestety pogoda w Saporo jest najwiekszą przeszkodą w graniu MŚ - a mogłoby być naprawdę ciekawie...
|
Do góry
|
|
|
|
#982672 - 22/02/2007 19:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2003
|
A ja "sprzedałem krótko Ahonena" W Toto, że nie będzie w pierwszej 12-tce za 2.85 Zobaczymy jutro.
|
Do góry
|
|
|
|
#984259 - 23/02/2007 16:32
[Re: zmarcin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/05/2005
|
Schlierenzauer - Ammann 2 1.78 Co tu dużo pisać - promocja. Chciałem zagrać w toto po 1.95, ale ten żałosny buk znowu się skompromitował i zablokował skoki, mimo iż w necie jest oferta. Trzeba było zagrać po niższym kursie w profie, ale i tam niespodzianka i limit 500 zł, więc w tych gównianych naziemnych to człowiek nie pogra. W sts natomiast moim zdaniem najbardziej adekwatny kurs, bo zaledwie 1.45. Ale do rzeczy. Simi widać świetna forma, w treningach dwukrotnie drugi (131,5 i 122m), w kwalifikacjach z obniżonej belki również znakomity skok 129m. Sam zawodnik podkreśla znakomitą atmosferę w ekipie, czuje się mocny i moim zdaniem ma dużą szansę jutro na podium. Gregor natomiast wygląda jakby kompletnie zeszło z niego poietrze. 108, 109 i 110,5m w kwalifikacjach (widać ze skoku na skok forma rośnie ) pokazują, że Schliri ogarniczy się do statystowania najlepszym. Po dzisiejszym skoku widać było, że chłopak jest zrezygnowany i nie wie co sie z nim dzieje. Jeśli jutro się w jakiś fenomenalny sposób nie odrodzi, co jest bardzo mało realne, to ten typ wydaje się być niezagrożony. Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#984469 - 23/02/2007 17:24
[Re: Suazo]
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#984767 - 23/02/2007 18:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/05/2005
|
Spoko, ale dopiero po dzisiejszym dniu nabrałem pewności co do tego typu, a te 1.78 jest jeszcze do zaakceptowania.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|