#987507 - 24/02/2007 16:54
Re: Skoki narciarskie - Mistrzostwa Swiata 2007
[Re: Isildur]
|
a.k.a. "HuBciAk KiboL"
Meldunek: 26/07/2006
|
Sa gdzies podane sklady na konkrs druzynowy ? no właśnie nigdzie nie moge znależć niech ktos napisze czy sa juz wogole podane gdzies!
|
Do góry
|
|
|
|
#1009190 - 02/03/2007 17:06
[Re: Twin Peaks]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
Ja tam póki co zagrałem wczoraj w Unibet pary przeciwko Roarowi. Tj, Ahonen - Ljokelsoy i Ammann - Ljoekelsoey. Do tego dołożyłem Roara poza 6, Morgiego w 6, Kuettela poza 10. Kursy dość atrakcyjne. Morgi jest jutro obok Koflera i Małysza moim faworytem do wygranej. Bo jednak przestałem myśleć o powtorcę z SLC. Nic dwa razy się nie zdarza Kuettel wyraźnie się pogubił tutaj, zaś co do Roara - to nie jest specjalista od takich obiektów i już to widać. Ahonen i Ammann powinni być wyżej. Ponadto, popieram typ na Schliriego w parzez Jacobsenem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1009671 - 02/03/2007 18:25
[Re: buszmen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Czy Anders Jacobsen zajmie miejsce 1-6? /Nie/ @1.55 (Unibet)
Młody Norweg po świetnej pierwszej części sezonu przeżywa obecnie wyraźny spadek formy. Jego skoki nie są już tak powtarzalne i błyskotliwe jak jeszcze kilka tygodni temu, a przede wszystkim są wyraźnie krótsze w stosunku do czołowych obecnie zawodników. Zarówno na dużej skoczni, jak i podczas treningów na skoczni średniej skokom Jacobsena daleko do 6 miejsca. Jego obecna forma wyraźnie wskazuje, że jest mu bliżej do miejsca 10-15 niż do pozycji w połowie pierwszej dziesiątki. Do grania za naprawde niezłą stawkę.
Kto będzie najlepszym Finem? /Harri Olli/ @2.65 (Bwin)
Olli jest obecnie w życiowej formie i żaden z pozostałych Finów nie jest w stanie się do niego nawet zbliżyć. O Hautamaekim i Lappim nawet nie ma co pisać, a Ahonen choc jest w dobrej formie to i tak regularnie skacze nieco gorzej od Olliego. @2.65 to jak dla mnie świetny kurs na taki zakład.
Kamil Stoch - Dmitri Ipatov @1.90 (Bwin)
Kamil chyba wreszcie ustabilizował formę na równym wysokim (jak na polskie skoki) poziomie. Ipatov też skacze nieźle, ale na dzień dzisiejszy zdecydowanie wyżej oceniam możliwości Polaka. Treningi i kwalifikacje niekoniecznie potwierdzają tą propozycję, ale jakoś tak nietypowo mam wyraźne wewnętrzne przekonanie co do niej.
Simon Ammann - Andreas Kuettel Noriaki Kasai - Harri Olli AKO @2.10 (Expekt)
Kuettel wyraźnie pod formą, Ammann w świetnej dyspozycji. Olli jest w życiowej formie i choć Kasai skacze bardzo przyzwoicie to nie widzę dla Japończyka szans w tym pojedynku.
Wolfgang Loitzl - Roar Ljokelsoey Janne Ahonen - Matti Hautamaeki AKO @2.48 (Expekt)
Ljokelsoey ma atomowe wybicie i jest świetnym stylistą, a to są dwa klucze do dobrego miejsca na średniej skoczni, Loitzl bardzo poprawnie ale bez rewelacji. Ahonen na dobrym równym poziomie, Matti raz lepiej raz gorzej - choć na średniej idzie mu lepiej niż na dużej to wciąż oddaje nieco gorsze skoki od Ahonena.
Thomas Morgenstern - Janne Ahonen @1.60 (Gamebookers)
Morgi to jeden z głównych kandydatów do zwycięstwa, Ahonen gdzieś w okolicach 5-7 miejsca. Kurs nie powala, ale mi wystarcza.
Kto będzie najlepszym Norwegiem? /Roar Ljokelsoey/ @1.75 (Betsafe/Nordicbet)
No a kto miałby mu zagrozić...? Bardal...? Hilde...? No way... Zostaje Jacobsen, ale i ten ewidentnie formę zostawił w Europie więc wychodzi dość klarowne zwycięstwo będącego w optymalnej formie Roara.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|