Finlandia - Norwegia 2 1,72 6/10 BwinWydaje mi sie że kurs zdecydowanie przesadzony na Norwegów!
W Finlandi Ahonnen, Oli, Kiuru, Matti! Ahonnen napewno pozostaje liderem no ale zdecydowanie to juz nie jest ten Janne co kiedyś w pierwszym treningu dopiero 10, w drugim 3 przy skoku na 126 metr po drugim treningu wszystko wskazywało iż bedzie dobrze lecz w oficjalnych kwalifikacjach znów skoczył nie najlepiej i zajął 10 miejsce tak jak w pierwszym treningu. Oli, który był rewelacją mistrzostw zdecydowanie zawodzi mimo iz skaczą u siebie to w seriach treningowych nie zachwycał podobnie jak Ahonnen. W kwalifikacjach był 28 z skokiem na 115 metr. Matti równiez nie potrafi za dalego ulecieć w trzech skokach, które oddał ani razu nie był stanie przebic się do pierwszej 10. Kiuru bardzo dobrze skakał w treningach lecz w kwalifikacjach zawiódł i zajął dopiero 22 miejsce.
Norwegowie w składzie Hilde, Bardal, Jacobsen skaczą bardzo dobrze co najważniejsze dosyć równo w treningach i kwalifikacjach Jacobsen był 5, 6 i jeszcze raz 6. Równa forme prezentuje Hilde i Bardal. Oni nie powinni zawieść obencie skacza lepiej od Kiuiru i Oliego. A przecież w reprezentacji Norwegi pozostał jeszcze Ljokelsoej, który nie skakał ani razu a wydaje mi sie że jest w bardzo dobrej formie! Jacobsen powiniew w oficjalnym konkursie skoczyc jeszcze dalej!
Pozwoliłem sobie na małe podliczenia.
4 skoczków Finlandi w kwalach zdobyło w sumie 467,8 pkt.
3 skoczków Norwegi w kawalch zdobyło 366,7 pkt.
Róznica punktów to 101,1 pkt. czyli tyle musi uskoczyć Ljokelsoey. Dodam tylko że tyle punktów potrafili zdobyć zawodnicy którze uplasowali sie po za pierwszą 30 - stką. Jak dla mnie to Ljokelsoey ma sznase na pierszwą piątke!
Czechy - Słowenia 1 1,75 4/10 BwinProblemem Czechów jest bez wątpienia Hlava, który skacze fatalnie Janda na treningach nie zachwycał jednak w kwalifikacjach wyskakał 6. Hajek na treningach batdzo słabo w kwalifikacjach bardzo dobre 24 miejsce. Koudelka nie skakał ani razu.
Słowenia słaba jak nigdy! Nadzieją był Pikl, który cos tam na treningach powalczył bo reszta skakała tragicznie! w oficjalnych kwalifikacjach Pikl zawiódł tak sqmo jak jego koledzy wszyscy Słowency wypadli po za 30 -stke.
Typuje na Czechów bo mają Jande, który tak naprawde skoku nie zepsuje, jak już nas zaskoczy to raczej pozytywnie! Bardzo dobrze w kwalifikacjach skoczył hajek i wydaje mi sie że równiez można liczyc na tak skok w konkursie głownym.
W Słoweni tak naprawde nie ma nikogo kto by mógł powalczyc o dobrą lokate.
Niemcy - Szwajcaria 1 1,80 3/10 BwinMimo iż Amaan tak naprawde jest w życiowej formie to Ja raczej watpie by on i Kuettel potrafili nadrobic stary Landerta i Guignarda. Osobiście nie grałbym na nich gdyby w ekiepie Szwajcari skakał Mollinger po nim zawsze mozna sie czegos spodziewać.
Niemcy moze i bez Uhrmanna skaczą nie najlepiej ale watpie by nie wbyli w stanie przegonic Szwajacarów. Tym bardzie iż w kwalifikacjach dosyć rowno skakali Hocke i Speath
Życze powodzenia.