VS
Pierwszy mecz tych drużyn w tej fazie Playoff. Na obecną chwilę wydaje mi się, ze zespół Artland jest o wiele mocniejszy od Koeln. Trener smoków Fleming znacznie poprawił ich grę w ataku i w obonie jest to całkiem inny zespół niż widzieliśmy w sezonie zasadniczym. Zespół Artland gra teraz bardzo mądrze i myślę, że maja szansę dziś powalczyć na terenie rywala. Sądzę, że Smoki będą chciały się zrewanżować za przegraną w Finale pucharu Niemiec właśnie z Koeln i uważam, że to będzie dodatkowa motywacja dla tego zespołu aby pokonać dziś Koeln i wykluczyć ich z gry w playoff ale do tego nie będzie potrzebne oczywiście tylko jedno spotkanie.
ARTLAND DRAGONS +4,5 @1,9
ARTLAND DRAGONS -2,5 @2,9
VS
To także jest pierwsze spotkanie w tej fazie playoff. Bamberg na wyjeździe nic szczególnego nie gra, przeważnie słabo się spisuje ich mankamentem są rzuty wolne, które wykonują beznadziejnie, ogólnie są w słabej formie i widać było to w poprzednich meczach gdzie grało im sie bardzo ciężko. EnBw to zespół typowo domowy, który gra świetnie na własnej hali, myślę że dziś się postarają i wygrają a żeby w następnym meczu na wyjeździe powalczyć o drugie zwycięstwo.
EnBw LUDWIGSBURG @1,7