#878918 - 20/01/2007 07:18
Re: liga włoska sezon 06/07
[Re: assasin]
|
member
Meldunek: 29/12/2006
|
Ja sie zastanawiam czy Cuneo nie odpusci czy cos? Maja przewage. nie wiem moze moje jakies glupie przeczucie ? ma ktos info o skladach ?Co myslicie o Peruggi
|
Do góry
|
|
|
|
#879462 - 20/01/2007 11:28
|
enthusiast
Meldunek: 24/11/2004
|
Wydaje mi sie ze nie maja co odpuszczac, nie pojechali do Aten, wiec po co by to bylo ? ja licze na szybkie 3:0 ze słaba Verona, zdobyte jak najmniejszym nakladem sił. Przed nimi pozniej mecze w LM oraz w lidze krajowej, wiec łatwo im nie bedzie, bo natezenie meczow dalej bedzie wysokie i napewno gdzies sie potkna w lidze, lub zwyczajnie odpuszcza ktorys wyjazd ligowy na rzecz walki w LM. Jutro trzeba wygrac i gromadzic punkty. Takie jest moje rozumowanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#883156 - 21/01/2007 13:40
[Re: TedeK]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
MONTICHIARI-PIACENZA typ: 1 6/10 Bardzo ciekawe spotkanie , nie mam wielu logicznych argumentow , po prostu tak czuje to spotkanie , ostatnio Montichiari w slabszej formie , nieoczekiwane porazki zespolu gospodarzy , na przeciwko staje rewelacja sezonu , strasznie dluga seriwa zwyciestw , wygrane z nie byle jakimi zespolami , czesto na wyjezdzie , wiec gdzie logika w tym typie ? Wydaje mi sie ze jednak troche logiki w tym jest , Piacenza wszystkiego nie wygra a Montichiari duzo lepiej wlasnie gra z druzynami bardziej wymagajacymi , z lepszymi zespolami , kolejny plus , Montichiari gra we wlasnej hali gdzie sa zupelnie inna druzyna niz na wyjazdach , po slabych wystepach jestem prawie pewien ze przyszedl czas na dobre spotkanie ? Czy az tak dobre zeby pokonac bedaca w super formie Piacenze ? Mysle ze tak , we Wloszech jednak wiekszosc " typerow" faworyzuje zespol gosci! powodzenia TREVISO-LATINA typ: Treviso -1,5 seta 10/10 Moze nie jakis piorunujacy kurs ,czy wielkie odkrycie ale spotkanie w moim mniemaniu bardzo pewne , srednka ligowy Latina jedzie na wyjazd do NAJLEPSZEJ druzyny w lidze wloskiej , nie patrze tutaj na tabele , ale moim zdaniem Sisley jest najlepszym zespolem w serie A Dzisiaj moga skorzystac prawdopodobnie z pelnego skladu, tacy zawodnicy jak Fei , Novotny i uzupelniajacy ich mlodsi zawodnicy powinni spokojnie ograc jak dla mnie slabą Latine , goscie nie maja za bardzo czym i kim zaskoczyc gospodarzy i spodziewam sie latwego zwyciestwa. Sklad Treviso bardzo wyrownany i nawet w jakims slabszym dniu ktoregos z zawodnikow , inny zastapi go rownomiernie a czesto bywa ,ze lepiej powodzenia Zapraszam na http://www.betvolley.dl.pl (choc powoli to widze ze sam sie tu " bawie " )
|
Do góry
|
|
|
|
#884490 - 21/01/2007 19:48
[Re: bogdan1985]
|
veteran
Meldunek: 27/12/2006
|
mozecie mi powiedziec co zrobiło to gówno Cuneo?
|
Do góry
|
|
|
|
#884718 - 21/01/2007 21:20
[Re: hooltek]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Jako ze sensacyjna porazka lidera wzbudzila wiele kontrowersji napisze tylko ze Cuneo zagralo dzis pelnym skladem. W zespole pokonanych Giba (najlepszy siatkarz swiata) zdobyl...5 pkt. Mial 30% w ataku, a libero 28% przyjecia "w punkt". Statystyki wrecz skandaliczne Wedlug mnie Cuneo przegralo albo przez to ze kołcz odpuscil LM w meczu z PAO i zespol sie rozregulowal albo po prostu olali Verone wiedzac ze majac 5 pkt przewagi nad drugim zespolem w tabeli ew. porazka im za bardzo nie zaszkodzi. Jesli ktos chce drazyc temat to polecam sledzic strone klubowa Cuneo, tam pewnie napisza co bylo prawdziwa przyczyna zonka. >Statsy z meczu<
|
Do góry
|
|
|
|
#885332 - 22/01/2007 08:16
[Re: craax]
|
Carpal Tunnel
|
MONTICHIARI-PIACENZA typ: 1 6/10 ......... TREVISO-LATINA typ: Treviso -1,5 seta 10/10 .......... Zapraszam na http://www.betvolley.dl.pl (choc powoli to widze ze sam sie tu " bawie " ) No i poszlo bardzo fajnie , Montichiari zagralo dobry mecz , jak sie okazalo z lekka oslabiona Piacenza , ale mysle ze za tydzien mozna spokojnie szukac wygranej Piacenzy , Treviso nie mialo jakis wielkich klopotow z wygraniem 2 setami choc i tak opor Latina postawila dosc duzy , nie spodziewalem sie
|
Do góry
|
|
|
|
#895450 - 25/01/2007 17:52
[Re: TedeK]
|
member
Meldunek: 29/12/2006
|
Siema ludziska. Pisze wczesniej bo i wczesniej chcialbym kupon postawić. Myślałem w tej kolejce postawić na : Cuneo - Roma Volley, postawiłbym na Cuneo. Myśle że po odpuszczeniu z Veron teraz będa chcieli pokazać że są najlepsi.Roma jest bardzo dobra, ale gra na wyjezdzie, i mysle ze super seria zwyciestw zostanie przerwana . Macerata - Montichiari . Macerata zaczyna grać bardzo dobrze.I mysle ze u siebie powinni wygrac z Montichiari. Trentino - Veroną . Verona na wyjazdach slabiutko i mysle ze powinno być gladkie zwycięstwo. Jesl ima ktos info o skladach to piszcie i zapraszam do komentowania. Co myslicie o tym ?
|
Do góry
|
|
|
|
#897009 - 26/01/2007 10:50
|
Carpal Tunnel
|
MACERATA-MONTICHIARI typ: Macerata -1,5 seta kurs: 1.8 7/10 Zespol Maceraty w koncu zaczyna grac to , do czego nas przyzwyczail. Gwiazdeczki sie obudzily i prezentuja to co potrafia najlepiej. Ostatnie mecze w lidze sa juz duzo lepsze w wykonaniu gospodarzy tego spotkania. Optymizmem napawa dosc dobre spotkanie z Levskim w LM ( pomimo to iz ekipa Bulgarow byla oslabiona ) , w ktorym Wlosi gdyby nie chwila dekoncentracji zdemolowali by przeciwnikow. W tej kolejce Maceracie przyjdzie zmierzyc sie z Montichiari , ktore jak do tej pory dosc dobrze mi idzie rozpacowywanie , ostatni po serii beznadziejnych wystepow , trafnie wytypowalem ich wygrana z rewelacyjna Piacenza , lecz tutaj nie widze dla nich wiekszych szans.Na wyjazdach zespol Montichiari spisuje sie troszke gorzej niz u siebie , mysle ze nie odbudowali jeszcze calkowicie swej formy i z pewnoscia przegraja to spotkanie . Decyduje sie nawet na handi -1,5 poniewaz spodziewam sie wlasnie dosc przekonywujacego zwyciestwa , zwlaszcza ze ostatnio goscie konczyli mecz z Piacenza po tb wiec tym razem sie obejdzie bez Zapraszam http://www.betvolley.dl.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#898738 - 26/01/2007 23:45
[Re: craax]
|
enthusiast
Meldunek: 24/11/2004
|
Ja sobie odpuszcze Cuneo, niby powinni... ale powinni tez tydzien temu, nie wiem czy odpuscili czy nagly kryzys formy, niby grali wszyscy co powinni a przegrali...
W tej kolejce dobrze wyglada Macerata po 1,45, mozna sprobowac zwyciestwo jak najbardziej. Jeszcze zastanowie sie nad Piacenza, tylko nie wiem czy dalej sa jakies oslabienia w skladzie. Jak ktos bedzie mial szersze info niech da znac.
|
Do góry
|
|
|
|
#965527 - 16/02/2007 10:45
[Re: kudzior]
|
addict
Meldunek: 30/12/2005
|
Juz jutro rozpoczyna sie nastepna kolejka siatkowki we włoszech. Moją uwage zwróciło na siebie kilka spotkań, a mianowicie: w sobote, mecz Roma-Modena spotkanie vicelidera z zespołem z czwartego miejsca Zespól Romy na własnym parkiecie jest niesamowicie mocną drużyną 7zwyciestw i 1 porazka a w setach 22:7, zespół gosci natomiast to na wyjeżdzie przecietny zespół 5zwycięstw i 4 porażki zdobyte i stracony sety 17:17 wiec moj typ w tym meczu zdecydowanie na zespół Romy którzy tracą 1pkt do lidera.
W niedziele mecz Treviso-Trentino zespół Treviso na 3miejscu w tabeli i tak jak Roma mają po 35pkt i nie zaznali porazki w tym sezonie na wlasnym parkiecie, jako ciekawostke podam fakt ze w setach u siebie maja 24:3. Trentino natomiast to słabsza druzyna, na wyjeżdzie 4 wygrane spotkania i 4 porażki w setach 17:17. Wiec tutaj znow moj typ na gospodarzy. Kolejne interesujące spotkanie w niedziele to mecz Montichiari-Verona: mecz Zespolu ze srodka tabeli z najłabszą drużyna ligi włoskiej. Montichiari na wlasnym parkiecie prezentuje sie bardzo dobrze 6 zwycięstw i 2 porażki przy bilansie setowym 21:12 plasuje ich na 7 miejscu w tabeli, Verona to zespół z ostatniego miejsca, dramatyczny bilans na wyjazdach wszystkie mecze przegrane a w setach 2:24 wiec mój typ również i w tym meczu na gospodarzy. I ostatnie niedzielne spotkanie na które zwróciłem uwage to spotkanie Piacenza - Macerata: obie druzyny znajdują sie mniej więcej w środku tabeli, kolejna miejsca 5 i 10. Piacenza w swoim dorobku maja 5 wygranych meczy i 3 porażki, oczywiscie chodzi o mecze na wlasnym boisku, a zespol gosci to zespół własnego boiska, ponieważ na wyjeżdzie przegrali 7 spotkan,wygrali tylko 1 spotkanie, w setach 10:23, wiec w tym meczu rowniez skłaniam sie postawic na gospodarzy... myśle ze te spotkania zakonczą sie tak jak typowalem, przypomnę tylko że pewniaków nie ma... czekam na wasze opinie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|