Strona 26 z 41 < 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 40 41 >
Opcje tematu
#1250465 - 25/05/2007 19:38 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Holandia w ogole poszla tak w 'rozwoju' ze sie nie zatrzymaja nad przepascia
Co to za kraj gdzie dozwolone sa aborcja, narkotyki,eutanazja, niedlugo jeszcze pedofilia - a sciganym przestepstwem jest legalna praca w celu utrzymania sie - o ile nie pochodzi sie z 'odblokowanych krajow UE' - tak samo zwalczaja zaklady - tam juz sie ludziom do spodu w glowach poprzewracalo i cywilizacji smierci mowimy

Do góry
Bonus: Unibet
#1250547 - 25/05/2007 20:25 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
wilczek Offline
old hand

Meldunek: 09/03/2007
papo pisz wiecej jestes uroczy, chwytasz mysl w lot \:\)

Do góry
#1250585 - 25/05/2007 20:39 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: wilczek]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Wilczek ma rację, że polityka MF w zakresie hazardu jest tylko kontynuacją polityki poprzednich ekip. Projekt ustawy jest jednak na tyle nieudolny, że stawia Gilowską i jej ludzi w bardzo niekorzystnym świetle. Kobieta albo nie ma o niczym zielonego pojęcia albo jest już takim pionkiem, że nie ma już nic do powiedzenia. Wygląda na to, projektując tę ustawę nacisk położono na kwestie prawne (rezygnacja z monopolu itd.) natomiast zupełnie pominięto rachunek ekonomiczny.

Do góry
#1250609 - 25/05/2007 20:49 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: z o ® r o]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

I tu właśnie widzę pewną subtelną różnicę między poprzednią a obecną władzą. O ile obie ekipy były równie pazerne, to lewica nie kierowała się (albo nie podpierała) w takim stopniu ideologią jak PiS. Kaczyńscy cały swój wysiłek koncentrują na walce z jakimiś niewidzialnymi łże-elitami, wykształciuchami, układem czy różnego rodzaju trybunałami. W ferworze tej walki są skłonni podejmować kompletnie nieracjonalne decyzje w imię kargulowsko-pawlakowej zasady "najważniejsze żeby nasze było na wierzchu".

Do góry
#1251023 - 25/05/2007 23:23 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: z o ® r o]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
"... sąd sądem a sprawiedliwość i tak musi być po naszej stronie.."

Rzeczywiście łatwo teraz można zauważyć, że ta ustawa może mieć podwójne dno. Totalna kontrola rachunków bankowych, odwiedzanych stron internetowych, pewnie jeszcze wgląd w skrzynki e-mailowe, pełna kontrola czynności w necie , i tak dalej i tak dalej ...

Jeszcze raz przejrzałem pobieżnie ustawę i można dojść do wniosku , że nie tylko o ten hazard chodzi ... Ładnie to zostało wyszczególnione na http://www.vagla.pl , już link do artykułu był w tym temacie.

Szum wokół tej ustawy się rozkręca, myślę że na bank będzie zmieniona, tylko w którym te zmiany podążą kierunku ?

Do góry
#1251085 - 25/05/2007 23:47 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: moonlight]
grey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2005
tak to się robi w Ameryce:
http://youtube.com/watch?v=m9QaxqfszfU

(*link znaleizony na inny forum)

Do góry
#1251126 - 25/05/2007 23:56 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: grey]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Smutnba rzeczywistość amerykańska już wkrótce może być w Polsce, ale na szczęście my należmy do Unii Europejskiej. A jak wiadomo: "Prawo unijne jest ważniejsze od polskiego", szczęście, że miałem okazję głosować za wejściem Polski do UE

Do góry
#1251172 - 26/05/2007 00:13 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: moonlight]
papa_smerf Offline
addict

Meldunek: 11/01/2006
Originally Posted By: moonlight
"... sąd sądem a sprawiedliwość i tak musi być po naszej stronie.."

Rzeczywiście łatwo teraz można zauważyć, że ta ustawa może mieć podwójne dno. Totalna kontrola rachunków bankowych, odwiedzanych stron internetowych, pewnie jeszcze wgląd w skrzynki e-mailowe, pełna kontrola czynności w necie , i tak dalej i tak dalej ...

tak jak juz pisaliśmy, to może być woda na młyn dla PO czy SLD, trzeba im to umiejętnie wyjaśnić i podsunąć pod nos, tylko jak to zrobić skutecznie ?

Do góry
#1251507 - 26/05/2007 02:48 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
papa_smerf Offline
addict

ps
jak my, Polacy, chcemy się rozwijać EKONOMICZNIE, GOSPODARCZO mając takie coś za prezydenta w XXI wieku, bedąc w UE i świecie e-pieniądza:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33204,4177287.html \:D

Do góry
#1251525 - 26/05/2007 03:06 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
BAHmVIP Offline
addict

Meldunek: 25/02/2006
Originally Posted By: papa_smerf
ps
jak my, Polacy, chcemy się rozwijać EKONOMICZNIE, GOSPODARCZO mając takie coś za prezydenta w XXI wieku, bedąc w UE i świecie e-pieniądza:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33204,4177287.html \:D

Jak mamy się rozwijać jeśli 70% nie rozumie tego co czyta

Jak ktoś nie rozróżnia oryginału od kopii, to niech się nie wypowiada.

Wolę premiera bez konta (wystarczy mu kot) niz ex-prezydenta z "kontem" zasilanym zza Sanu.

Do góry
#1251594 - 26/05/2007 03:40 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: BAHmVIP]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Z innej beczki, ale ile tu podobieństw

Link

Do góry
#1251644 - 26/05/2007 03:59 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: z o ® r o]
papa_smerf Offline
addict

dzisiaj nasza ukochana GILowska znowu błysnęła wiedzą:

rolnicy płacić 9% od tego co im daje Unia

pierwsze komentarze expertów: propozycja niezgodna z prawem UE i naszymi umowami w sprawie rolnictwa \:D

ostro? sądzę że tej GILowskiej u boku takich fachowców jak Lepper i Giertych to już totalnie odwala, sama zatraciła granice błazenady.

Do góry
#1251663 - 26/05/2007 04:07 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
Bebok Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/06/2006
Fakt jest taki że powinnie płacic składke. Oczywiscie nie mozna opodatkowac samych dotacji. Ale te dotacje to dochód, a podatek od dochodu już można wprwadzić.
W kazdym badz razie reforma Krusu( i tym samym smuszenie rolnikow do płacenia składki) jest niezbędna. Tym bardzej ze polowa zarejstrowanych w Krusie to psełdo rolnicy, ktorzy z uprawianiem zeimi nie maja nic albo nieiwele wspolnego. Poprosu posiadaja kawallek ziemi. I wlasnie Ci moim zdaniem ktrzy podejmuja prace zarobkową i tym samym ziemia nie jest ich jedynym źródłem utrzymania powinni płacic jak reszta.

Do góry
#1251949 - 26/05/2007 06:21 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: Bebok]
artbledo Offline
old hand

Meldunek: 08/03/2003
A oni dalej swoje ciekawe jak długo ...

Do góry
#1252219 - 26/05/2007 18:11 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
robert423 Offline
veteran

Meldunek: 05/06/2006
W jaki sposób Gilowska otrzymała tytuł profesora, czasami słuchając jej odnoszę wrażenie że o ekonomii to ona nie ma zadnego pojęcia, postawiłbym ją na równi z Maciejem Giertychem.

Większość ustaw proponowanych przez rząd jest według nich zgodna a to z prawem UE, a to z konstytucją. Dopiero później okazuje się ze to totalny knot.

Kogo ten rząd zatrudnia,chyba podobnych sobie

Do góry
#1252385 - 26/05/2007 19:38 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: robert423]
encepence Offline
enthusiast

Meldunek: 20/05/2007
Ja mysle, ze trzeba napisac do nich, zeby jakos ustawowo uregulowali sprawe nieuczciwych bukow. Ile to przeciez Bwin ludziom konta pozamykalo, betsson - ostatnio wyrolowal kogos na 5 tysiecy zlotych - to jest absurd. Bez zadnego podania przyczyny. Trzeba koniecznie chronic Polakow przed bandytami z Unii Europejskiej.
A ile osob wrabalo kasy w Pointbecie? Zlodzieje z Chin ich oszukali. Bylaby kontrola rachunkow - nie byloby problemu.
Moim zdaniem buki ktore chca zarabiac na Polakach powinny miec siedzibe w Polsce (ich serwer) - i powinny byc robione kontrole i wielkie kary za to jak ktorys z graczy bedzie mial problemy z bukiem. Jestem za kotrola ustawowa - odpowiednia. Warto do nich napisac, ze zdarzaja sie takie przypadki i to dosc czeste, ze Polacy sa okradani przez zlodziei z UE i nietylko.

Do góry
#1252409 - 26/05/2007 19:59 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: encepence]
artbledo Offline
old hand

Meldunek: 08/03/2003

daruj sobie takie pomysły... tak uregulują że nigdzie nie zagrasz... powiedz mi jak polscy urzędnicy mają kontrolować bukmachera z Azji ?

Do góry
#1252461 - 26/05/2007 20:36 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: encepence]
pascal123 Offline
veteran

Meldunek: 07/10/2006
Originally Posted By: encepence
Ja mysle, ze trzeba napisac do nich, zeby jakos ustawowo uregulowali sprawe nieuczciwych bukow. Ile to przeciez Bwin ludziom konta pozamykalo, betsson - ostatnio wyrolowal kogos na 5 tysiecy zlotych - to jest absurd. Bez zadnego podania przyczyny. Trzeba koniecznie chronic Polakow przed bandytami z Unii Europejskiej.
A ile osob wrabalo kasy w Pointbecie? Zlodzieje z Chin ich oszukali. Bylaby kontrola rachunkow - nie byloby problemu.
Moim zdaniem buki ktore chca zarabiac na Polakach powinny miec siedzibe w Polsce (ich serwer) - i powinny byc robione kontrole i wielkie kary za to jak ktorys z graczy bedzie mial problemy z bukiem. Jestem za kotrola ustawowa - odpowiednia. Warto do nich napisac, ze zdarzaja sie takie przypadki i to dosc czeste, ze Polacy sa okradani przez zlodziei z UE i nietylko.

Kara za problemy,heh, daruj sobie takie wypociny, jak ktoś gra uczciwie to conajwyżej dostanie limit.

Do góry
#1252463 - 26/05/2007 20:37 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: artbledo]
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
To prawda, jest to mało wykonalne w tym przypadku. Ale co najmniej irytujące sytuacje zdarzają sie niestety. Sam miałem małe zatargi z Bwin. Chciałem sobie wypłacić z mojego konta wygraną, okolo 400 zł. Niestety okazało się, że znaleźli u mnie multikonto w Bwin, zablokowali i nie wypłacili kasy. Cholernie mnie to zdziwiło. Raz ze jak wpłacałem i przegrywałem to było dobrze - nawer z multikontem. Dwa ze konto to moze i bylo, nie pamietam. Pewnie załozylem sobie z rok wczesniej z czystej ciekawosci. Jednak konto bylo przeze mnie zapomniane, nieaktywne. Bez jakiegokolwiek zakładu w całej historii...

No ale, kasy nie wypłacili... ostatecznie łaskawie zgodzili sie nie kasowac mojego konta haha... i wysłali kilka listów osobiscie pocztą \:p

Do góry
#1252469 - 26/05/2007 20:45 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: hynek]
encepence Offline
enthusiast

Meldunek: 20/05/2007
pascal123 - co ty gadasz? Malo to osob ucierpialo od buka? Buk powinien miec serwer Polsce, cala rachunkowosc na zaklady od Polakow, placic podatek jak na Malcie i operacje z serwera do wgladu. Dlaczego niby mamy zgadzac sie na bandytyzm? To jest obowiazek panstwa chronic obywateli. Buki robia co im sie podoba.
Komus bettson bo niby przerzucal kase przez pokera (pral ok .1000 EUR, hahaha) - konto zablokowal. Bo mu sie nie spodobalo. Jakim prawem oni kase zagarniaja - jesli to prawda?
Buk azjatycki tez konto w Polsce, finanse ktore bylyby pod kontrola panstwa. Co zrobil taki Pointbet? Ojebal ludzi. Czesci wyplacil 100% konta a reszta fige z makiem dostala. To jest rola dla panstwa, zeby z takim bandyctwem walczyc.

Do tylko bukmacherki jedno konto bankowe, gdzie sa operacje od bukow, zakaz wysylania kasy do bukow poza Polske i tyle.

I z checia zobaczylbym w Polsce i Pinnacle i inne buczki z azji, dzialajace wedlug polskich przepisow.

Trzeba koniecznie strone www zrobic

Do góry
Strona 26 z 41 < 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 40 41 >