Strona 15 z 41 < 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 40 41 >
Opcje tematu
#1238290 - 21/05/2007 01:12 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
vwpolo Offline
old hand

Meldunek: 19/04/2007
Rząd dobrze wie, ze ustawa ta jest niezgodna z prawem Unii ale twardo ja forsuje debile, jak ktos juz napisal madrze w tym temacie dostaniemy kare jako kraj i taki bedzie final BARANY

Do góry
Bonus: Unibet
#1238299 - 21/05/2007 01:15 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: vwpolo]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Oczywiście karę zapłacą podatnicy czyli my \:p i to jest paradoks naszego kraju.

Do góry
#1238305 - 21/05/2007 01:17 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: Ignorator]
vwpolo Offline
old hand

Originally Posted By: Ignorator
Oczywiście karę zapłacą podatnicy czyli my \:p i to jest paradoks naszego kraju.

tak bedzie:)

Do góry
#1238310 - 21/05/2007 01:18 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: Ignorator]
artbledo Offline
old hand

Meldunek: 08/03/2003
trzeba to nagłośnić ...

Do góry
#1238369 - 21/05/2007 01:38 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: vwpolo]
papa_smerf Offline
addict

Meldunek: 11/01/2006
Originally Posted By: vwpolo
Rząd dobrze wie, ze ustawa ta jest niezgodna z prawem Unii ale twardo ja forsuje debile

NAjlepsze w tym projekcie jest to zdanie:

"Proponowana nowelizacja ustawy jest zgodna z prawem europejskim."
\:D \:D \:D

Do góry
#1238417 - 21/05/2007 01:54 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
vwpolo Offline
old hand

Originally Posted By: papa_smerf
Originally Posted By: vwpolo
Rząd dobrze wie, ze ustawa ta jest niezgodna z prawem Unii ale twardo ja forsuje debile

NAjlepsze w tym projekcie jest to zdanie:

"Proponowana nowelizacja ustawy jest zgodna z prawem europejskim."
\:D \:D \:D

to juz nawet nie jest smieszne, caly nasz rzad nie jest zgodny z normami Unii, jeszcze beda sie nas smiac PO RAZ KOLEJNY

Do góry
#1238457 - 21/05/2007 02:05 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: vwpolo]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
To akurat nie powinno dziwić. Przecież SamoPiS forsował już ustawy, które nie były nawet zgodne... z naszą własną Konstytucją.

Do góry
#1238546 - 21/05/2007 02:43 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: Conrad]
papa_smerf Offline
addict

bubel prawny to dywiza KAczyńskich.

powinno być tak że jak jakiś rząd stworzy 5 bubli prawnych odrzuconych przez TK to nowe wybory \:\)

najbardziej mnie irytuje totalny debilizm kaczyńskich, bo jak inaczej nazwać wieczne myślenie o byciu ponad prawem, już od czasów prez. Warszawyy kaczyńscy mysleli ze ich prawo nie dotyczy.

to już mnie irytuje, po prostu krew mnie zalewa z bezsilności, jak długo u władzy mogą być ludzie którzy przegrywają w TK i ETS wszelkie swoje pomysły, od parady gejów po karę śmierci.

Do góry
#1238581 - 21/05/2007 03:02 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
vwpolo Offline
old hand

dzis w TV mowiono o podwyzkach dla lekarzy, ze kasa sie musi znalezc a kaczynski(szczerze mowiac nie wiem ktory ale to najmniej wazne) BEZ PODATKOW NIE BEDZIE PIENIEDZY NA PODWYZKI - ten pomysl plus nowelizacja ustawy o grach to juz brak slow sam nie wiem co juz na tych pajacow napisac

Do góry
#1238617 - 21/05/2007 03:19 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: mercedes]
xyzen Offline
journeyman

Meldunek: 21/03/2005
Originally Posted By: mercedes
Panowie bez paniki,jeszcze sie bedziemy razem smiac z tej ustawy i z tego tematu.

Mercedes tu nie chodzi tylko o te ustawę jeśli tego nie zrobią to będą też starli sie "obejść" czyli zrobić coś innego .
Nasz opór miałby tez chrakter zapobiegawczy jeśli nie zobaczą naszej siły to zrobią jak nie to to tamto.

==-------------->>
Szkoda że nie jesteśmy górnikami z posiadającymi w swoim arsenale kilofów , śrub i innych podobnych akcesorii wtedy by się liczyli ....
Na razie jesteśmy nie obraźcie się "zbieraniną " ...którą łatwo jest złupić.
Chyba skończy się to wszystko na odregowaniu tu na forum a oni zrobią swoje .
My będziemy mieć jedynie tę stysfakcję że w swoim gronie pokrzyczymy powyzywamy /co onie zresztą olewają / a oni satyfakcję ze osiągną kasę z nowego źródła -NASZĄ KASĘ !!!

Do góry
#1238623 - 21/05/2007 03:22 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
zbycho Offline
enthusiast

Meldunek: 30/04/2002
Panowie ( nie widziałem żadnej Pani wypowiadającej się ;\) )

bez histerii (wiekszośc z wypowiedzi odbieram jako bardzo histeryczne ) na poczatek może trochę usystematyzowania stanu sprawy:
W chwili obecnej jest to projekt MF i został skierowany do uzgodnień międzyresortowych ( między innymi musi się wypowiedziec Urząd Komitetu Integracji Europejskiej na temat zgodności z regulacjami unijnymi , uzgodnienia te zakladając super extra pilny termin wprowadzenia ( wszytkie późniejsze terminy będe wskazywał według tego kryterium ) będa trwały co najmniej miesiąc. Po uzgodnieniach resortowych wniosek trafi do Sejmu i musi trafić na posiedzenie sejmu , które na 100% skieruje go do Komisji Sejmowej ( termin minimum 30 dni ).
W pracach komisji ( conajmniej 2 - ustawodawcza oraz prawdopodobnie finansów , byc może również komisja sportu ) odbedzie sie decydująca walka o ostateczny kształt ustawy. Na tym etapie na 100% będzie się odbywać loobing ( zwłaszcza lobby powiązanego z automatami - które przy ostatniej nowelizacji ustawy przeprowadziło całkiem udane zmiany w treści nowelizacji na korzyść tej branży i obecnie będzie podobnie \:D ). Osobiście nie przypuszczam , żeby doszło do loobingu ze stron firm bukmacherskich ( może sie myle lecz takie jest moje zdanie) Prace w komisjach będa trwały około 1- 2 miesięcy, nastepnie projekt trafi pod obrady sejmu ( około 1 miesiąc ) i po przegłosowaniu i odrzeceniu wniosków mniejszości znów trafi do komisji, gdzie znów będzie się mielił około 1-2 . Nastepnie ponownie trafi pod obrady sejmu gdzie pewnie będzie odbywac się burzliwa dyskuja na temat automatów do gry ( byc może również na temat zapisu art 3 ) i zostanie uchwalona w formie wygodnej dla obecnie rzadzącej koalicji. Tak uchwalona ustawa trafi do Senatu ( około 1 miesiąca ) gdzie Senat zapewnie skieruje ja do swoich komisji ( gdzie znów wejda do pracy loobyści ) Mniej więcej po miesiącu Senat uchwali poprawki do ustawy i ustawa ponownie trafi do Sejmu , gdzie znów trafi do Komisji i po około misiącu czasu Sejm odrzuci zbedne zdaniem rządzącej koalicji poprawki Senatu i trafi do prezydenta, który zapewne ją podpisze ( około miesiac czasu na te kroki ) Byc może ktoś ją zaskarży do Trybunału konstytucyjnego ( stosunkowo mało prawdopodobne ) i zostanie opublikowana w dzienniku Ustaw i zacznie obowiązywac . Realnie według mnie z poczatkiem 2008 roku przy bardzo sprzyjających okolicznościach.
W tej sytuacji od 2008 roku wejdzie zakaz gry w Internecie i rząd będzie się tarmosił z Unia Europejską, a to już potrwa lata ...

Do góry
#1238776 - 21/05/2007 03:58 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: xyzen]
SyKo Offline
old hand

Meldunek: 29/03/2004
xyzen, o jakiej kasie mowisz ? O tej ktora zamierzasz przegrac w totomixie? Ja zlodziejom nie dam zarobic nawet zlotowki... Marza przekraczajaca grubo 50 % to jest juz maxymalna przesada. To juz wiekszy zwrot chyba maja maszyny stojace w pubach i barach ;\) Jesli rzeczywiscie sprawdzi sie najgorszy scenariusz to moja noga duzo szybciej postanie na obczyznie niz w zapyzialym toto-mixie.

Do góry
#1238782 - 21/05/2007 04:00 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: TotoGol]
Fc Marcin Offline
journeyman

Meldunek: 24/04/2007
święte słowa. właśnie chciałem napisać coś podobnego. wiele hałasu o nic. przy nieudolności w pisaniu ustaw obecnej władzy jeszcze wiele wygranych zakładów przed nami

Do góry
#1238807 - 21/05/2007 04:08 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: Fc Marcin]
papa_smerf Offline
addict

jak wygląda takowe "lobbowanie" komisji sejmu, a potem komisji senatu ?! czy to ładna oficjalna nazwa na układy finansowe, łapówki dla urzędasów itp?

zbycho: piszesz że nie sądzisz by któryś buk też lobbował, a ja mysle ze tak bogaty i wygrany w procesach przed samym ETS, zatarty w bojach EXPEKT, dla którego polska to zdecydowanie największy rynek klientów obecnie, albo takie Bet-at-home dla których polska to nr1 rynek z aż 36% udziałem z całości, albo inne betway itp.... mysle ze jednak też swoje RACJE mogłyby lobbować i popierać je UE, mają tą przewagę na automatami do gier, które mają podobno lobbować tą ustawę.

Do góry
#1238852 - 21/05/2007 04:22 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: SyKo]
grey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2005
Originally Posted By: SyKo
Jesli rzeczywiscie sprawdzi sie najgorszy scenariusz to moja noga duzo szybciej postanie na obczyznie niz w zapyzialym toto-mixie.

Dobrze prawi, polać mu...

Rząd szczyci się tym, że bezrobocie spada. W każdym normalnej gospodarce jest to jednak skutek tworzenia nowych miejsc pracy a nie emigracji obywateli za chlebem. A ten rząd nie robi nic, żeby sprowadzić tu obcy kapitał, projekt ustawy tutaj tak szeroko omawiany jest najlepszym dowodem, że wręcz do tego zniechęca.

Jeżeli ktos jest "pro" i jeszcze siedzi w Kaczolandzie ta ustawa, jeżeli przejdzie, zmusi go do wyjazdu, Tym samym - jego pieniądze, które do tej pory trafiały do rządowej kiesy (VAT, przecież tutaj kupował towary i korzystał z usług) będą teraz wpadały np do skarbca Korony Brytyjskiej. I kto na tym straci?

No chyba, że Kaczyńscy zabronią opuszczania kraju. Ale nie sądzę, w końcu im większy odsetek moheru w społeczeństwie tym dla nich lepiej...

Do góry
#1238895 - 21/05/2007 04:35 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: grey]
john Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2006
moze sie myle ale wydaje mi sie ze w naszym pieknym kraju jest wiecej bubli niezgodnych z unia...niestety nie zablysne tu zabardzo bo pamietaj tylko ta akcyze za sprowadzone samochody...ale bube sa i beda...a za nim te dwa krasnale zrozumieja ze jestesmy we wspolnocie to troche minie...niestety

Do góry
#1238976 - 21/05/2007 04:54 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
zbycho Offline
enthusiast

jak wygląda takowe "lobbowanie" komisji sejmu, a potem komisji senatu ?! czy to ładna oficjalna nazwa na układy finansowe, łapówki dla urzędasów itp?

równiez słynne "lub czasopisma" ale generalnie to są przeróznego rodzaju ekspertyzy, i opinie przeróznych osób ( na właściwe temety ) które są przestawiane właściwym osobom we własciwym czasie

zbycho: piszesz że nie sądzisz by któryś buk też lobbował, a ja mysle ze tak bogaty i wygrany w procesach przed samym ETS, zatarty w bojach EXPEKT, dla którego polska to zdecydowanie największy rynek klientów obecnie, albo takie BAH dla których polska to nr1 rynek z aż 36% udziałem z całości, albo inne betway itp.... mysle ze jednak też swoje RACJE mogłyby lobbować i popierać je UE, mają tą przewagę na automatami do gier, które mają podobno lobbować tą ustawę.

a gdzie były te firmy w 2003 roku, kiedy przeprowadzano nowelizację ustawy, moim skromnym zdaniem raczej pójda na procesy przed ETS, niż lobowanie które raczej nie przyniesie w tej kwestii zadowalających skutków,( testem dla mnie są te informacje, które sa przekazywane przez supporty, że nie widzą problemu ),a kto będzie lobował zobaczymy w ostatecznym brzmieniu ustawy.
Ja niestety jestem za stary na emigrację ( czego od jakiegoś roku widząc co się dzieje w tym państwie policyjnym żałuje), wiec trzeba będzie sobie znaleźć nowe hooby, chociaz osobiście lubię jak piłkarze których oglądam w TV nie biegają po boisku za darmo \:D tylko z dodatkową adrenalinką, ba na bieganie po STS czy Profesjonalach na ma czasu ani chęci.

Do góry
#1238994 - 21/05/2007 04:57 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: john]
papa_smerf Offline
addict

john: te 2 krasnale + ułomek + bajkopisarz Dorn... oni nigdy tego nie zrozumieją, po prostu za 2 lata wylecą z sejmu, mam nadzieje, bo z rządzenia na pewno i jedyne co będą robić to dalej odkładać drobne na konta mamusiek.

ta akcyza była chyba przegłosowana jeszcze PRZED wejściem do UE i moze nikt z KE nawet im nie musial zwracać uwagi jakimi debilami są.

"W chwili obecnej jest to projekt MF i został skierowany do uzgodnień międzyresortowych ( między innymi musi się wypowiedziec Urząd Komitetu Integracji Europejskiej na temat zgodności z regulacjami unijnymi"

czyli jak UKIE powie że jesteście imbecylami co muszą wrócić do szkoły bo ten projekt nie ma zgodności z podstawową normą UE o swobodzie usług, to ?! to co ? nagle zablokują dalsze losy projektu ?

Do góry
#1239069 - 21/05/2007 05:18 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
zbycho Offline
enthusiast

UKIE - to jedno z ministerwstw więc ...

Do góry
#1239125 - 21/05/2007 05:33 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: xyzen]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Originally Posted By: xyzen

My/ja niżej podpisani/ny pragniemy zwrócić uwagę Szanonego Państwa /Szanownego Państwa ...
/rezygnuję z podwójnej formy którą w końcu wubierzemy /
... na zamiar naszego rządu który zawiera się w projekcie ustawy zamieszczonym http://www.mofnet.gov.pl/_files_/bip/bip...79329b2e2de60d1
i uzasadnienie:
http://www.mofnet.gov.pl/_files_/bip/bip...79329b2e2de60d1

Zadniem szrokiej rzeszy zaintersowanych obywateli jest to ograniczenie wolności obywateli w imię prtykularnych intersów wąskiej grupy rządzących.
Tak jak napisał papa trzeba wspomnieć o wyrokach ETS i podkreślić jakie mogą być konsekwencje (brak zakładanych zysków z nowelizacji + kary + koszty ponownej zmiany ustawy).

Stosunkowo łatwo uderzyć w pewne punkty uzasadnienia. Skoro hazard jest zły to dlaczego tylko ten w Internecie? A o pranie brudnych pieniędzy i o niepełnoletnich graczy nawet łatwiej w Toto-Mixie gdzie jest pełna anonimowość niż w Internecie.

Jakąś ekspertyzą trzeba by się też podeprzeć, pokazującą, że zakładanie zysków z tej nowelizacji to mrzonka przy jeszcze większym opodatkowaniu naziemnych.

Podać dobre wzorce np Wielka Brytania.

Takie rzeczy, może niekoniecznie wszystkie bo lepiej żeby nie było to rozwlekłe widziałbym dalej w tym liście. Moim zdaniem nie powinniśmy go kierować tylko do Brukseli ale na przykład do ciała, które będzie decydować o zgodności z prawem europejskim (wyżej ktoś dokładnie opisał procedurę), a także do samego ministerstwa jak i do posłów. Nie wiadomo czy pomoże ale raczej nie zaszkodzi.

Do góry
Strona 15 z 41 < 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 40 41 >