Strona 33 z 41 < 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 40 41 >
Opcje tematu
#1263441 - 31/05/2007 03:31 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: grey]
KUERTEN. Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2004
Originally Posted By: grey
Originally Posted By: KUERTEN.JG
No i teraz gdzie pionek czyli gracz ma szukac wsparcia buk moze zrobic co chce i kiedy chce PAPA SMERF w STS nie wytna Ci takiego numeru \:\)

Są "Buki" i "buki". Wybór bukmachera to też element gry. Ludzie łapią się na jakieś śmieszne promocje u egzotycznych firm a później płacz, że kasę ukradli (jak ktoś jest dobry wyjdzie na swoje i nie musisz liczyć na jałmużnę od buka).

W życiu nie rozdajesz (w sensie "nie pożyczasz") pieniędzy na lewo i prawo a w świecie wirtualnym wszystko wydaje się o wiele prostsze. Pojawia się firma-krzak, podwajająca twój depozyt a ty jesteś gotowy wyjąć pieniądze ze skarpety i przelać je na jej konto...

Tu wlasnie chodzi o Buka a nie buka kto Ci pomoze jak nagle zamkna Ci konto gdzie sie zwrocisz chyba tylko na forum sie pozalisz ale tu Ci kasy nie zwroca a i malo pomoga poza wspolczuciem u naziemnych sprawa jest o wiele prostsza masz KUPON w reku

Do góry
Bonus: Unibet
#1263452 - 31/05/2007 03:34 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: zbycho]
papa_smerf Offline
addict

Meldunek: 11/01/2006
np. http://prawo.vagla.pl/node/7284 \:D

grey ma rację, jak ktoś łapie sie na bonusy i nie mysli o marce firmy to potem ma jak encepence-ja-cie-krence... jakoś dużo bardziej ufam np. Pinnacle, Will Hill, Ladbrokes niż naszemu, rodzimemu lemgo-sts... \:D

Do góry
#1263470 - 31/05/2007 03:40 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
dla mnie dużym zaufaniem ciesza się grupy skandynawskie -

Do góry
#1263515 - 31/05/2007 03:54 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: crossmen]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Pokera mogliby zabronić, spokój by był ;\)

Do góry
#1263638 - 31/05/2007 04:26 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: z o ® r o]
artbledo Offline
old hand

Meldunek: 08/03/2003
bardzo ciekawe komentarze są w serwisie vagla.pl ...

Do góry
#1263679 - 31/05/2007 04:40 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: z o ® r o]
KUERTEN. Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: z o R r o
Pokera mogliby zabronić, spokój by był ;\)

http://skocz.pl/dzai ta niby nie zaklady ale kase mozna stracic, do tego mase czasu (bo zeby najpierw cos ugrac to trzeba sporo sie nagrac)i nerwow (gra napewno stresujaca) no i ta strata kasy

Do góry
#1263803 - 31/05/2007 05:22 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: KUERTEN.]
lodzerman Offline
journeyman

Meldunek: 08/05/2007
Kuerten, jeśli zrobił ci to Betssson , albo ,ktos z firm obsługiwanych przez Ongame to sie nie dziwię . Napisz dokładnie maila jak to było pod adres mailowy lap63rn@yahoo.pl kolega , który zajmuje sie tym problemem ,chce wytoczyć sprawę operatorom pokerowym a jeśli się nie uda to przynajmniej naświetlić sprawę w mediach. Ja gdybym ustalał kursy to za to ze tak postąpił betsson płaciłbym góra 1,1 a że ktoś z ongame(firama obsługująca betssona) góra 1.01.
Wszyscy,którzy chcą zakazać pokera w necie nie rozumieją problemu ( chodż chyba część tych komentarzy jest ironiczna)Problemem jest to iż strona ( w tym przypadku bukmacher)jest sędzią w swojej sprawie.Uważam , że naświetlenie problemu iż regulamin pozwala zagrabiać bukmacherom pieniądze graczy , będzie o wiele bardziej skuteczne od zakazu u nich gry. A papie smerfie odpowiem jeszcze , że w STS wygrałem bardzo dużo pieniędzy i nigdy nie miałem problemu z wypłata ich , w Betsson zagrałem dwa razy ( pierwszy i ostatni ) po tym jak wyglądało u nich wypłacanie pieniędzy nie chce mieć z nimi nic wiecej wspólnego. Ja się nie złapałem na zaden ich haczyk , ale ilu ludzi się złapało??????? ja sam znam kilku i non stop poznaję nowych.Przeraża mnie że prawo jakiekolwiek kraju będącego w UE a Malta jest w UE pozwala , być sędzią we własnej sprawie . Jeśli faktycznie tak jest to wypiszmy się z UE jak najszybciej bo czeka nas feudalizm.

Do góry
#1263829 - 31/05/2007 05:34 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: lodzerman]
KUERTEN. Offline
Carpal Tunnel

Ja jak na razie (odpukac) nie mialem zadnego przypadku z blokada konta lub kasy czy to na pok/spo czy mb/nt na razie jest wszystko w porzadku ale pewnie do czasu w koncu moze i trafic na mnie oby nie \:\)

Do góry
#1263836 - 31/05/2007 05:37 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: KUERTEN.]
papa_smerf Offline
addict

mb/nt są zupełnie niezależne i nie zablokują kasy, nawet jakby buk ich błagał to jednak działają pod nadzorem FSA i nie mogą ot tak sobie grzebać w balansie konta.... to coś podobnego do kont bankowych, tylko z papierami / dowodami mogą coś zmieniac, zamrażać itp.

Do góry
#1263842 - 31/05/2007 05:44 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: papa_smerf]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

To idź grać w pokera w STS-sie.

Do góry
#1264281 - 31/05/2007 18:36 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: z o ® r o]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Stanowisko IGPiOUR w zakresie nowelizacji ustawy o grach i zakładach wzajemnych
2007-05-30

Warszawa. W związku z opublikowaniem w dniu 17. 05 2007 r. w Biuletynie Informacji Publicznej propozycji nowelizacji Ustawy o grach i zakładach wzajemnych, Izba Gospodarcza Producentów i Operatorów Urządzeń Rozrywkowych przekazuje swoje stanowisko do przedstawionego projektu.

Plik do ściągnięcia: Projekt nowelizacji z 15 maja

Poniżej publikujemy treść listu.

W opinii Izby projekt nowelizacji zawiera błędy formalno-prawne oraz oparty jest na nieprawdziwych założeniach merytorycznych, które uniemożliwiają zaakceptowanie przedstawionej propozycji.

Jednocześnie w sposób zawoalowany poprawki do ustawy zmierzają w kierunku dyskryminacji prywatnych podmiotów prowadzących działalność w myśl dotychczas obowiązującej Ustawy o grach i zakładach wzajemnych.

Dodatkowo zaproponowane zmiany w Ustawie niepochlebnie świadczą o znajomości branży przez osoby przygotowujące nowelizację – zaproponowane zmiany są często nawet niemożliwe do wprowadzenia z teoretycznego punktu widzenia.

W ocenie Izby kierunek nowelizacji (jej irracjonalność dla budżetu państwa, oderwanie od rzeczywistych zagadnień technicznych) zmierza w kierunku wyeliminowania funkcjonujących obecnie podmiotów prywatnych z rynku).

Adresaci:
Dnia 30.05.2007 opinia trafiła do następujących podmiotów: Kancelaria Prezydenta Lecha Kaczyńskiego; Kancelaria Prezesa Rady Ministrów Jarosława Kaczyńskiego; P. Gosiewskiego Wiceprezesa Rady Ministrów; R. Giertycha Wiceprezaesa Rady Ministrów i Ministra Edukacji Narodowej; Z. Gilowskiej Wiceprezesa Rady Ministrów i Ministra Finansów; A. Leppera Wiceprezesa Rady Ministrów i Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi; L. Dorna Marszałka Sejmu RP; M. Kuchcińskiego Przewodniczącego Klubu PiS; T. Cymańskiego Wiceprzewodniczącego Klubu PiS; K. Jurgiel Wiceprzewodniczącego Klubu PiS; A. Natalli-Świat Wiceprzewodniczącej Klubu PiS; B. Zdrojewskiego Przewodniczącego Klubu PO; Z. Chlebowskiego Wiceprzewodniczącego Klubu PO; J. Szmajdzińskiego Przewodniczącego Klubu SLD; J. Piechoty Wiceprzewodniczącego Klubu SLD; J. Maksymiuka Wiceprzewodniczącego Klubu Samoobrona; J. Dobrosz Przewodniczącego Rady Polityki LPR; W. Pawlak Prezesa PSL; J. Bury Wiceprezesa PSL; B. Borusiewicza Marszałka Senatu; M. Płażyńskiego Wicemarszałka Senatu; K. Putra Wicemarszałka Senatu; P. Woźniak Ministra Gospodarki; A. Szejfelda Przewodniczącego Sejmowej Komisji Gospodarki; A. Zawisza Koło Poselskie Prawica Rzeczypospolitej; J. Cepila Koło Poselskie Ruch Ludowo-Narodowy; Z. Wrzodak Poseł Niezrzeszony.

-------------------------------------------------------------

Do góry
#1265399 - 31/05/2007 23:44 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: AGASSI]
encepence Offline
enthusiast

Meldunek: 20/05/2007
Hehehe, dzis juz w radio mowili o strzelaniu do wrobli z armat \:D
Gosc jeden sie zbulwersowal: co, jak postawie 10 pln to mi do domu CBA wjedzie? \:D

Oj, wjedzie panie kolego, wjedzie \:D

Beda forsowac bo oni to robia z rozmyslem. Co smieszniejsze - bo tak dokladnie tych glupot w ich projekcie nie czytalem, ale maja ponoc operatorzy internetowi zglaszac do CBA adresy IP z ktorych nastepowalo polaczenie z bukami! Ot co! A jak tego nie zrobia to wtedy CBA, kajdanki i operator pojdzie siedziec. Moze w koncu zamkna TPSA \:D
I nie wazne czy ogladasz strone z kursami czy sie logujesz - CBA wpadnie o 6 rano na kawe porozmawiac o finansach \:D

Ale mam polewke \:D Kabaret \:D

Dobrze ze mnie to nie bedzie dotyczyc \:D

Do góry
#1265412 - 31/05/2007 23:48 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: encepence]
sports Offline
addict

Meldunek: 27/09/2005
........idz moze sprawdz czy Klan juz leci.....a moze powtorka M-jak milosc........... i z czego ty sie cieszysz??? tak masz zawsze czy tylko dzis?

Do góry
#1265447 - 31/05/2007 23:55 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: sports]
encepence Offline
enthusiast

Ty, koles, a co mam plakac? Ciesze sie bo to dla mnie smieszne. Problem teoretyczny a nie praktyczny. Grajacych to nie dotyczy - tych co maja glowe na karku

Do góry
#1265503 - 01/06/2007 00:08 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: encepence]
sports Offline
addict

Meldunek: 27/09/2005
na kolesiostwo trzeba sobie zasluzyc........... masz specyficzne poczucie humoru....... wiec ciesz sie dalej w sumie ci wolno

Do góry
#1265567 - 01/06/2007 00:20 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: sports]
encepence Offline
enthusiast

Ciesze sie nie dlatego, ze wam grac zabronia i z tego powodu mam ubaw ale po prostu... bawi mnie ta cala sytuacja bo oni bladza jak we mgle. Te przepisy nic nie dzadza bo bedzie mozna siedziec w Polsce, lamac prawo i obstawiac bezpiecznie. Dlatego mam ubaw bo to bicie pijany, z ktorego nic nie wyjdzie \:D Tak sie ustaw nie tworzy.
To znaczy nie zmienilem zdania - moim zdaniem zabronia, dadza prawo CBA, zmusza operatorow alo to nic im nie da. A zrobic to zrobia podobnie jak ruscy zabraniaja Polsce na eksport miesa. I co z tego ze Unia ma racje? Sprawa sie ciagnie i smierdzi. I Putin caly czas przeciaga. Tak samo bedzie z zakladami, beda zabronione, Unia sie postawi a Polska bedzie grac na czas i nikt nie wie kiedy to sie skonczy.

Do góry
#1265623 - 01/06/2007 00:28 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: encepence]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

CBA to będzie na organizatorów, pośredników itp. Na graczy będzie skarbówka.

Do góry
#1265651 - 01/06/2007 00:33 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: z o ® r o]
grey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2005
Zorro ma rację.

Jeżeli ktoś zarabia na dropsy to nikt się pewnie do niego nie przyczepi. Gorzej jeżeli ktoś ma z tego fajną kasę albo i nawet się utrzymuje (a znam osoby, dla których przy rozsądnym stawkowaniu i odpowiednim budżecie wyrobienie kilku średnich krajowych miesięcznie to nie problem).

Tylko jak potem wytłumaczyć panom i paniom urzędnikom skąd się wzięło kasę na ten nowy samochód...

Do góry
#1265698 - 01/06/2007 00:40 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: grey]
papa_smerf Offline
addict

ponawiam pytanie: czemu taki prowokator 12 letni jak encepence co sra pod siebie z b yle powodu i rozwala ten temat doszczętnie, CIĄGLE NIE MA BANA ?!?!?!?! przecież on w pył rozbija ten cały temat ponownie, jak była drzemka przedszkolaków to był spokój, a teraz zobaCZcie co on znowu wyprawa, tak rozbije ten temat że juz nikt tu nie poda artykułów i linków do niczego

Do góry
#1265707 - 01/06/2007 00:41 Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [Re: grey]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
Grey, jeżeli to kilka miesięcznych pensji - to Ci panowie wyjadą ( o ile teraz nie są ) do Anglii.

No i nikt nie będzie wydawał w Polsce pieniążków ....

\:\)

No i bezrobocie statystycznie spadnie \:\) i zaś kolejny sukces rządu \:\)

Do góry
Strona 33 z 41 < 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 40 41 >