Witam,
Po kilkudniowym odpoczynku ktory pozwolil na spokojniejsze przezycie piatkowej sesji i lekturze "Swiece i inne..." S. Nissona nabralem dystansu do moich poczynan gieldowych i zdalem sobie sprawe jak malo wiem. Spadki i straty z nimi zwiazane nauczyly mnie tyle, ze za bardzo sie tym nie przejmuje i na pewno nie spanikuje tak, zeby sprzedac cos ze strachu.
Na razie mam zamiar trzymac to co mam tzn. MSX, STX, LZSP i DROZAPOL.
MSX - przyznam sie, ze widzialem wsparcie na wyzszym poziomie niz Dardaw (patrzac na formacje glowy i ramion wydawalo mi sie, ze powinno byc >10) ale jesli wsparcie bylo na 9,6 czy 9,7 to biala swieca z dolem na tym poziomie wyglada pozytywnie. RSI na niskim poziomie, do tego licze dalej na pozytywnae wiadomosci. Mysle, ze to bezpieczne inwestycja byc moze na troche dluzej niz zakladalem.
STX - mimo duzych zawirowan i straconej szansy na zysk w srode wydaje mi sie, ze nie ma powodu do sprzedazy i kurs powinien dalej wzrastac. Mam troche za duzo i chetnie bym czesc sprzedal po >=7,6 ale nie wiem czy jutro bedzie szansa.
LZPS - wg mnie korekta sie skonczyla i nie zamknela okna hossy z 30-31 maja. Trzymam i licza na niedlugie wzrosty.
Drozapol - kupowalem liczac na pozytywne informacje nt. przejecia jakiejs spolki / spolek o podobnej dzialalnosci a pewnie jeszcze lepiej tak jak pisalem wczesniej producenta blachodachowki, blachy trapezowej czy plyt warstwowych (nie wiem na ile to realne). Technicznie tez nie wyglada zle. Wsparcie wg mnie na poziomie 13,2 nie zostalo przebite i utworzyl sie mlot na wykresie dziennym (nie wiem czy przejmowac sie oknem bessy ktore tez powstalo na wykresie dziennym bo tu miala duze znaczenie sytuacja w Chinach i USA). Wykres tygodniowy tego okna nie ma a pojawil sie takze tutaj mlot.
Ide sie dalej doksztalcac :-)
http://blog.invest24.pl/ksiazki - mam zamiar kupic cos z tego (pewnie docelowo wiekszosc). Co polecacie do klasycznej AT? Mam podstawy AT Pringa i polecam ale pewnie cos jeszcze warto kupic?
Wojtek