#1306489 - 17/06/2007 02:55
Re: UK oraz Irlandia :)
[Re: Hornblower]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1306559 - 17/06/2007 03:24
[Re: nOcnY]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
hm dziwnym trafem okazuje sie ze te 'ofiary' to najczesciej kochanki mordercow lub byle kochanki. Przypomnijcie sobie o Angelice Kluk: byla kochanka ksiedza , jego zblazowanego 60 latka ogrodnika i jeszcze jednego zonatego faceta w sile wieku: http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34265,4026122.htmlNie wiemy jaki tu byl uklad ale mloda naiwnosc dziewczeca jest przerazajaca - pakuja sie z niczego w niezle tarapaty i konczy sie to tak jak konczy. A jak slysze ze znajoma mowi ze jej kolezanke oczarowal Murzyn pracujacy na nocnej zmianie w Tesco przez Skype i jedzie do niego na wakacje to moje usta wykrzywiaja sie w kwadratowym usmiechu - juz nie jest do tego konieczne trafienie jakiejs niespodzianki po kursie 10
|
Do góry
|
|
|
|
#1307395 - 17/06/2007 16:37
[Re: Lord Devastator]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/11/2003
|
Zgadzam sie, LD. Naiwnosc dziewczyn nie zna granic. A co do napadow na Polakow, to nawet jak prasa odnotuje 2-3/mies, to czym to jest na kilkaset tysiecy osob?
|
Do góry
|
|
|
|
#1308081 - 17/06/2007 21:34
[Re: th0mas]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/11/2003
|
Nigdy w Polsce nie czulem sie tak bezpiecznie, jak w UK. Ludzie sa zzawyczaj spokojni i nie wadza nikomu. Jesli nawet z rzadka zdarzy sie slowna zaczepka, to na ponad 90 % na niej sie skonczy. Policja ma posluch i szacunek - nie sa rzadkoscia jednoosobowe (nawet kobiece)patrole ! I co wazniejsze policja dziala. Bez strachu wchodze do gett muzulmanskich, murzynskich (choc do tych tylko za dnia )
|
Do góry
|
|
|
|
#1312896 - 19/06/2007 08:29
[Re: Kylo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Wkurzaja mnie Ci Angole. Zdecydowalem sie na fajny pokoj dla 2 osob, to na dzien dobry zaproponowali, ze wysla mi umowe najmu podpisana przez nich, a ja mam ją podpisac i odeslac wraz z czekiem na wynajem + kaucja !!! dodam ze na 1,5 tyg przed wyjazdem chcieli wyslac. no chyba ich pogrzalo!!! Jak juz im to wybilem z glowy to 3 razy pytali sie czy nie odebrac z lotniska i zawiezc do mieszkania. w czwartek poprosilem o zdjecia mieszkania, odpisali ze zdjecia zrobia w piatek i wysla w poniedzialek. wczoraj upomnialem sie o zdjecia to mi napisali ze w mieszkaniu jest "... maly remont, meble sa w mieszkaniu i tylko ogrod wymaga przyciecia." wiec juz nic nie rozumiem co to za remont. I jesli tylko ogrod wymaga porzadkow to czemu nie zrobila zdjec mieszkania i mi ich nie wysla?! Czy oni zawsze sa tacy p*o*p*i*e*r*d*o*l*e*n*i ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1313366 - 19/06/2007 19:04
[Re: Szewa]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1315287 - 20/06/2007 01:45
[Re: barciu]
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
Braciu przygotuj się, to dopiero początek Szewa nie strasz... jeszcze nie wyjechalem, a juz mam ich dosc W piatek o 10:30 bede w Manchesterze a jeszcze nie mam mieszkania nagranego... troche zaczyna mnie to przerazac. Wszystko przez tych Angoli z ktorymi ciezko sie dogadac. Nie wiem z czego to wynika? Z ignorancji? 3majcie kiuki zebym jednak cos znalazl a ja laduje na bruku 1 lipca ... angielska inteligencja. Od 2 miesiecy szukam mieszkania. Zlozylem aplikacje w agencji mieszkaniowej,dowiedzialem sie ze zlozylem jako JEDYNY,i ze mam bardzo duze szanse Dowiedzialem sie ze przeszedlem pozytywnie weryfikacje w sprawie moich zarobkow. Wydzwaniam do agencji ... czy juz moga mi powiedziec czy dostalem mieszkanie. Odpowiedz.... "Czekac, nic sie nie martwic ;)" Patrze ...w braszurce mieszkania nie ma ... jako inteligentny polaczylem fakty . Jedyny zlozylem podanie + weryfikacja wynagrodzenia + wycofanie mieskania z oferty = Dostalem mieszkanie .... A tu jednak C.U.R.W.A. zonk ... dzwoniom do mnie po 10 dniach, ze landlord sprzedal mieszkanie i moze mam ochote zobaczyc cos innego w przyszly piatek. I jak tu czlowieka nie trai szlak z nimi !
|
Do góry
|
|
|
|
#1315497 - 20/06/2007 02:26
[Re: ComeWithMe]
|
Carpal Tunnel
|
ComeWithMe juz myslalem ze tylko ja nie moge sie z nimi dogadac. Koles nie moze mi np zarezerwowac mieszkania do piatku rana(jestem zdecydowany na 100%), bo ma rzekomo innych zainteresowanych. nawet zaoferowalem za zaplace mu za jutro i pojutrze.. ale nie on chce depozyt i czynsz za tydzien i mowi ze mu pay pal'em moge zaplacic. A przeciez nie zaplace komus za mieszkanie do poki go nie zobacze i nie podpisze umowy. Czy oni nas maja za idiotow czy sami sa kretynami i kretaczami???
|
Do góry
|
|
|
|
#1316196 - 20/06/2007 08:28
[Re: McKracken]
|
Carpal Tunnel
|
moze jeszcze nie znam realiow zycia w UK, ale trzeba byc naiwnym albo cwanym zeby oczekiwac ze ktos wysle 1700 zl za mieszkanie ktorego wczesniej nie widzial, osobie z ktora tylko rozmawial emailowo.a babka ktora mi wyskoczyla z remontem (poprzednia meta o ktorej pisalem)nagle urwala kontakt wiec wyglada na to ze cos krecila. zycie w Polsce nauczylo mnie przezornosci i ostroznosci Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|