ok czas cos wklepac:)
Dywizja B
Grupa A
AWANS Niemcy a wiec
CZesi-austria -6.5 2
Pepiki po prostu szokuja i to prawie pod kazdym wzgeldem
wspomne tylko ze liczba 35 fauli na mecz jest przerazajaca i CZesi chca chyba pobic jakis rekord
Procentowo Pepiki znacznie gorsze od austriakow(nie chodzi o alkohol) 42 % za 2 ,cale 20 % za 3 pts i calkiem niezle jak na nich 70 % za 1 point ale statysyki nie graja tylko gracze
Mysle ze austriacy wyjda bardzo zmotywowani graja wczesniej niz serbowie dlatego jedyne co moga zrobic to wygrac i czekac na to ze goscie z polnocy sprawia mala niespodzianke
Mam nadzieje ze CZesi beda duzo faulowac albo przynajmniej na swoim poziomie , a Austriacy beda wykorzystywac rzuty wolne czesi bez szans na cokolwiek i czeka ich walka o utrzymanie sie
Dla szwedow istotny pojdenyk , w p[rzypadku wygranej bardzo im pomoze zostac w tej dywizji
Szwecja-SErbia ???
Szwecja z grupy juz nie wyjdzie, chyba ze zdarzy sie cud i austria przegra , a pozniej niespodzianka i szwecja wygra conajmniej 3 oczkami, w przypadku wygranej CZechow handi +10.5 jak znalazl , ale watpie by austiacy oddali zwyciestwo Czechom , a granie serbow po kursie 1.12 to ja dziekuje bo szwedzi tacy slabi to nie sa i moga sprawic niespodzianke jak juz wczesniej pisalem
Grupa B
Awans Polska i raczej Estonia
Irlandia-Holandia -20.5 2
Wyspiarze o koszu wiedza tyle co ja o baseballu czyli nic
Smieszy mnie ich 40 % skutecznosc z wolnych wygrana ze slabiutka szwajcaria pogrom przez Polakow i Estonie
Irlandia nie umie grac w kosza i tyle:)
Holendrzy po 2 porazkach z faworytami tej grupy dzis pewne zwyciestwo i choc do 8 nie awansuja to bedzie istotne zwyciestwo w wlace o 9 miejsce, mysle ze jutro podobny przebieg jak w meczu ze szwajcaria moze znajde nizsza linia ale -20.5 tez wydaje sie dobre
Szwajcaria-Estonia 2
Tutaj oczywiscie EStonia rozgromi slabiutka szwajcaria, ale czy roznica 25.5 pts
nie wiem, to dosc duze handi , zwazywszy na to ze byc moze estonczycy beda chcieli oszczedzac sily w finalowej 8 takze ten mecz odpuszczam:)
Grupa C
AWans Ukraina
Portugalia-Ukraina ???
nie wiadomo iloma punktami wygra ukraina wiadomo ze zmiazdzy przeciwnika ale czy roznica 30.5 pts??
Bialorus-Slowacja 2 1.5
Co sie moze stac
Slowacja wygrywa i jest w 8
Bialorus wygrywa conajmniej 4 i jest w 8(oczywiscie licze na to ze liczy sie bilans punktow straconych i rzuconych w bezposrednich meczach miedzy druzynami)
Slowacy dosc dzielnie stawiali opor ukraincom w 1 polowie , trener dal pograc wlasciwie wszystkim zawodnikom , bo szykuje sie na mecz z bialoruskami:D:D:D:
Bialorusini , dzis polegli przed portugalczykami, moze beda zmeczeni zobaczymy, tak jak pisalem slowacja musi wygrac by awansowac w przeciwnym razie ktoras z druzyn portugalia lub bialeruski przejda do 8
Ciekawa sytuacja w grupie D ale teraz juz nie mam sily:)
W ogole to jest tak duzo meczy ze musze sie skupic na kilku konkretnych:)
W dywizji A tez nie brakuje dobrych meczy
jutro cos wklepie
Powodzenia wszystkim:)