Pozwolę sobie podać w czeskim języku opisy kiku dzisiejszych spotkań w "rosyjskim półświatku hokejowym"
CELJABINSK-DYN.MOSKVA 2.50 1.62 4.50 1.42 2.05
Zápasy v Č. za poslední tři roky: 1999/2000 - 1:2, 2000/01 - 3:2, 2001/02 - 2:2, 1:3.
Zápas prvního kola: 1:4
Tip z Ruska: domácí +1g - V této etapě Mechel potřebuje body více, než Dinamo. Domácí vyhrají, ale v zápase je velká pravděpodobnost OT.
Můj tip: 2 (20)
Původně jsem chtěl hrát za 1, ale po zvážení všech pro a proti se nakonec přikláním k sázce na favorita. I když má přesilovky Č. lepší než D., což by dnes mohlo rozhodovat, jejich střelecká nemohoucnost na domácím ledě proti soupeřům z vyšších pater rozhodla, že se přikloním k D. Jak zmiňuje i tip z Ruska, remíza je velice reálná
MAGNITOGORSK-MOLOT PERM 1.25 1.07 6.00 3.30 7.00
Zápasy v Magnitu za poslední tři roky: 1999/2000 - 2:3, 2000/01 - 4:2, 2001/02 - 2:1.
Zápas prvního kola: 1:2
Tip z Ruska: domácí +3g - V zápase s "autsaidrem" by Magnetům neměl vzniknout žádný problém.
Můj tip: nedávat
Jak jsem se již několikrát zmiňoval, tipovat v rusku tyhle kurzy se nevyplácí. Sice je ruský "Havířov" jasným "autsaidrem", ale spoléhat se při letošní střelecké nemohoucnosti Magnetů na jejich výhru s tímhle kurzem je z mého pohledu nesmysl. Perm může jen "příjemně" překvapit, a tudíž nemusí být až pod tak velkým psychickým tlakem jako Magneti, kteří musí. To potvrzuje i fakt z minulých zápasů, že Perm proti Magnetům venku podává daleko lepší výkon venku než doma, kdy je přece jen více stresován domácím prostředím. Střeleckou nemohoucnost M. podtr***e i skutečnost, že jejich využívání přesilovek je značně bolavé, takže ani fakt častého vylučování P. nelze brát jako velkou pomoc. Pokud nepadne nějaký rychlý gól, a Perm ustojí hru mezi 15-35 minutou., které má nejslabší a dostává v nich nejvíce branek, a Magneti naopak střelecky nejúspěšnější, může se zápas zvrhnout v "nervní" souboj, kdy by mě ani nevýhra Magnetů nepřekvapila. Naštěstí je na ně tak malý kurz, že to nedávám.
CSKA MOSKVA-CEREPOVEC 2.60 1.65 4.50 1.40 2.00
Zápas prvního kola: 3:3.
Tip z Ruska: 0 - V silách CSKA je vzít Severstalu alespoň bod.
Můj tip: 0 - krejza.
Salfický je numero uno, začalo se mu dařit, Tichonov k němu nemá připomínky. Pokud mu vyjde zápas, rozhodně to Č. nebude mít lehké. Těžký zápas, ve kterém se nemohu rozhodnout ani pro jednoho. Zkusím maximálně 0 do krejzy
AK BARS KAZAN-NOVOKUZNECK 1.47 1.17 4.70 2.45 4.20
Zápasy v Baru: 1999/2000 - 6:7, 2000/01 - 4:1, 2001/02 - 4:2, 1:1.
Zápas prvního kola: 2:5
Tip z Ruska: domácí +2g - Jestliže bude mužstvo Jurijr Mojsejeva hrát to, co umí, tak bezpochyb "převálcuje" novokuzněcký klub.
Můj tip: 20 do krejzy
Tak u tohoto zápasu dávám ruce pryč od tipování na favorita. Jednak nízký kurz, ale hlavně velice vyrovnaná vzájemná bilance, kdy N. má dokonce dlouhodobě mírně navrch. Navíc po minulém zápase Aků, kdy dali venku 5 gólů, lza očekávat jejich střelecké "vyšumnění do prázdna". Pro zajímavost, střelecká potence na bránu soupeře je letos 564:578!!! Navíc překvapivě lepší využívání přesilovek N. i lepší hra v oslabení a jsou méně vylučováni. To vše by mohlo promluvit v tomto zápase do konečného účtování..
Pro mě v tomto kurzu nehratelné, zkusím 20 do krejzy
Pozdrawiam