Te porady polskiego eksperta zamieszczone w temacie o fantasy do pomaranczy sa bardzo dobre i powinny sie sprawdzic takze w premier fantasy.
Ja swoja druzyne oparlem na Chelsea - Liverpool. Mam Reine, Gerrarda i Aggera z LFC oraz Lamparda, Terry i Essiena z Chelsea.
Niewatpliwie sen z powiek bedzie mi spedzac polityka rotacyjna, ktora uwielbia Benitez , a od ktorej nie stronia Mourihno jak i Ferguson. Ale tych 6 wymienionych zawodnikow powinno grac wiekszosc meczow jesli beda zdrowi. Zarowno Agger, jak i Terry sa w stanie strzelic 5 bramek w tym sezonie. Chelsea i Liverpool powinny zagrac co najmniej 15,a moze nawet 20 meczy na 0 z tylu dlatego taki wybor z mojej strony, trzecia druzyna, ktora powinna byc bardzo mocna to oczywiscie MU no ale to moja decyzja w ogole nie rozpatrywac zawodnikow tego klubu. Jakbym ich bral pod uwage to pomyslalbym o Evrze albo Vidicu. Takze powinni strzelic kilka goli.
Gerrard w zeszlym sezonie ( zwlaszcza poczatek mial beznadziejny)zawiodl ale tym razem mam przeczucie, ze powalczy o miano najlepszego zawodnika ligi i moze byc takim zawodnikiem jak byl Ronaldo rok temu. Dlatego jest u mnie kapitanem. Powinien strzelic 10 bramek lub wiecej i zaliczyc tyle samo asyst. Lampard strzela karne, wykonuje rozne i ma niesamowitego pica. Poza tym Mourihno go uwielbia i na nim opiera gre. Essien to kolejny ulubienie i potrafi strzelic bramke. Najczesciej jest zdrowy wiec powinien sporo punktow uciulac.
Nie ma ludzi nieomylnych i moge sie sparzyc na tym podejsciu ale wierze, ze Liverpool z Chelsea wlacza sie w walke o tytul z MU.
Poza tym w obronie mam Lescotta z Evertonu, ktory w zeszlym sezonie byl bardzo dobry. Everton zaczyna sezon meczem z Wigan wiec mam nadzieje, ze zaczna czystym kontem i kilka punktow wpadnie.
W ataku Berbatov i dwojka tanszych zawodnikow. mam 3 zawodnikow z Sunderlandu. W przeciwienstwie do wielu ekspertow i kibicow wierze w mozliwosci Keane.
W moim przpadku nie wykluczam slabszego startu bo Liverpool w drugiej kolejce pauzuje ( podobnie jak Arsenal, WHU i Newcastle) z powodu LM , a w 3 kolejce Liverpool mierzy sie z Chelsea ale mam nadzieje, ze potem sie to rozkreci i moje wybory sa dobre.
Nie zamierzam na poczatku korzystac z zawodnikow Portsmouth i reading bo obydwa kluby maja beznadziejny terminarz.
A jakie wy macie taktyki? Jesli to nie tajemnica oczywiscie