III dzień, turnieju finałowego jutro od 7:30, więc czas coś napisać i oby z lepszym skutkiem, niż to miało w dniach poprzednich...
07:30
v
Brazylijki, faworytki do trofeum, dziś zrobiły psikusa chyba większości, przegrywając ze słabo spisującymi się Rosjankami 2-3. Niestety meczu nie miałem okazji obejrzeć, ale sądząc po wynikach poszczególnych setów, dziwny był to mecz...
Holenderki, dziś potwierdziły, że naprawdę z formą u nich b.dobrze, odniosąc drugie zwycięstwo już w turnieju. Tym razem pokonały Włoszki 3-1 i stały się obok Brazylijek jednymi z faworytek do zajęcia I miejsca.
Ja jednak uważam, że jutro Brazylijki, sprawią ostre lanie Holenderkom z którymi grały już w tej edycji GP i wyglądało to tak:
BRA-NED 3-0 25-20 25-12 25-12
BRA-NED 3-0 25-23 25-23 26-24
Jutro podrażnione Brazylijki, jak na moje rozprawią się z Tulipankami...
____
09:30
v
Rosjanki, ostatni mecz z Naszymi kobitkami, na pewno pamiętają, wtedy to... Polki pokonały Mistrzynie Świata 3-0! i było dla wszystkich spooore zaskoczenie, jak się później okazało... Rosjanki nie były w najwyższej formie, ale i tak pokonanie Sbornej to zawsze duże osiągnięcie i to jeszcze bez straty seta..
Ruskie w tym turnieju głównym, zaczęły od porażki z Włoszkami, które przegrały w bardzo słabym stylu + dochodziły do tego niezbyt ciekawe komentarze przed meczem, trenera.
Jednak to co zrobiły dziś, czyli pokonanie Brazylijek, to naprawdę spooore zaskoczenie i trzeba będzie bardzo uważać mimo wszystko na Rosjanki w każdym spotkaniu...
Polki? Cóż... po 6-0 run, który dał nam pierwszy historyczny awans do turnieju finałowego... przyszły porażki.
Pierwsza to przegrana z Brazylikami 3-0, a dziś z Chinkami, po chyba dobrym meczu? ale mimo wszystko porażka... 2-3.
Jakoś nie wiem, jak ten mecz w ogóle typować, ale chyba niestety.. porażka naszych ;/
___
13:30
v
Chinki, gospodynie turnieju, po porażce z Holenderkami... które już niby miały.. (z 0-2 na 2-2) przegrały w TB. Dziś jednak na nasze niestety... w V odsłonie, miały więcej szczęścia i pokonały Polki... Tak więc bilans 1-1.
Włoszki w pierwszym swoim meczu, pokonały beznadziejne Ruskie 3-1, a dziś 1-3 w plecy z Holandią, tak więc również na X.
Tutaj zapowiada się bardzo ciekawie, ale typ mimo wszystko na gospodynie!
Tak więc, wyszło mi cuś takiego:
Brazylia v Holandia,
under 180.5 @1.85
Brazylia v Holandia,
Brazylia -1.5 @1.50
Rosja v Polska,
Rosja @1.55
Chiny v Włochy,
Chiny @1.90
Oraz polecam zagranie:
Brazylia, wygra GP @2.02 w Betfair, widzę, że tylko dostępna ta opcja.