w sumie spoko, ale po co ten Jonsson po tak żałosnym kursie ?? Adrenalina wygrał w Kopenhadze bardzo szczęśliwie, a co dzis pokaże to wielka niewiadoma tak naprawdę. Moim zdaniem wyrzeźbi 7-9 pktów i o tym czy będzie w 6 zdecyduje już 1/2. Lepiej już zagrać Herbiego.
Mi się lepiej widzi oferta STS.
Andersen - Hampel 1 1.3 - co tu dużo mówić...
Harris - Jaguś 1 1.55 - też w zasadzie banał. Jaguś zaczyna jeździc na GP z płaczem i zanim ruszy się z Polski tłumaczy się z wyników. Słowa, ze nie jest gotowy do walki w SWC też o pewności siebie nie świadczą. Na treningu z tego co można przeczytać byl gorszy i pewnie dziś znowu postatystuje raczej. Harris z nadziejami na 8.
Bjarne - Howe 1 1.3 - nie lubię Bjarne, ale bez przesady. Howe znalazł się w tej imprezie przypadkiem i niech sie od niej jednak trzyma z daleka. Moim zdaniem sprzętowo nie jest w żadnym względzie gotowy na SGP.
Adams - Nicholls 1 1.3 - może i Scott u siebie, ale jezdzi zbyt chaotycznie by święcić sukcesy. Leigh ma najlepszy sezon w karierze, idzie jak rakieta i dziś powinno być podobnie.
To moje danie główne na dziś.
Na drugim kuponiku pokombinowałem jeszcze z:
Hancock 1-8: ostatnio Herbie bardzo pechowo i dziwnie poza 8, dziś kurs wysoki na to że się tam znajdzie bo 1.4. Nie sądze by drugi raz tak spalił zawody. To klasa.
Crump - Jonsson 1 1.45: Jason w końcu musi się przełamać, na trudnym torze powinien czuć się lepiej niż Jonsson, który zimę zamiast na siłowni spędził na fitness i widać tego efekty.
==========
Nie wiem co ogólnie poradzić. Raczej nikt Ameryki nie odkryje. Faworytów do wygranej jest 4: dwaj Aussiess i dwa Duny. Na finał może liczyć też Herbie. Tor raczej dla startowców i techników. To może być ciężka przeprawa dla Tomka, który trochę narzekał. Ale jego radzę w ogóle nie grać: ani na, ani przeciw. Tomek potrafi zaskoczyć: w obie strony. Forma jest bardzo dobra, warunki - zobaczymy. Układ pól bez szału, trochę ciężki początek - w 1 serii 3 pole, w 2 - straszni rywale. Może być różnie, nie byłbym sobą gdybym nie liczył nawet na wina
![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
Zresztą tradycyjnie za te pare złotych końcówki zagrałem po kursie 50.0. Nie takie zaraz niemożliwe. Ale znowu nie takie pewne, że wygra z Lindbackiem czy Zagarem - acz prawdopodobne.
10 punktów uznam za dobry wynik - podsumowując.
Dziś w odstawce raczej: Howe, Jaguś, Zagar no i chyba Holta jednak - choć pewnie z 1-2 przebłyskami. Za dużo chaosu jednak w jego jeździe.
Ta 4 z tyłu, żelazna 5 do 1/8 - reszta zajmie środek. Do 8 wskoczą pewnie Jonsson, Gollob i Harris. Aczkolwiek moga im zagrozic Bjarne i Scott - ale oni jadą jak im wyjdzie.
Jarek pewnie w swoim stylu, czyli jakieś 0,3,0,0,2 etc. Nie sugerowalbym się jego 'uwielbieniem' dla tego obiektu. W tym roku to inny zawodnik, jedzie tragicznie, a już występ w ZG oglądałem z autentyczną przykrością. Trochę smutne.