Panowie co tu tak cicho?? Nikt nie swiętował po jokericie??
iwo:
Rusza jush 4 kolejka i oto moje przemyslenia:
blues-lukko 2 :2gw:
zapowiad się bardzo ciekawy mecz. Bluesi nie zachwycaja od początku sezonu. Tylko jedna wygrana i to pod dogrywce (ale z kim - tps!). Później przegranaz karpatem (normalka) i pechowa i szokująca przegrana 4:3 po dogrywce z jypem. Bluesi zawsze preferowali defensywny styl gry, z jypem było to widac do 3 tercji - ciągle było 0:0 a tu nagle coś pękło i padło 6 bramek! W końcu po dogrywce wygrał jyp.
Co do lukko, to chłopaków z raumy zawsze lubiłem, są nieobliczalni i grają na dobrym poziomie (zeszłoroczne playoffs im nie wyszły, ale cały sezon grali nieźle). Sezon zaczęty od pogromu assat (6:1), potem przegrana z jokerami (dla mnie faworyt tego sezonu, zresztą obo tps i karpat jak zwykle).
Mecz z blues będzie na pewno ciekawym widowiskiem, ale więcej minimalnie szans daję lukko - są w lepszej formie, a wgrze blues cos zaczyna się sypać. Jednak nie pewny typ dlatego tylko 2 gwiazdki. Można grać jak po 2,45 @sts
hpk-tps 1 :3gw:
No tutaj tesh super meczyk. HPK którzy zaczęli sezon wspaniale (3 wygrane i to z karpatem, hifkiem i ilves). Widać, że mają wysoką formę, są po prostu w gazie, stracili dopiero 1 bramkę, a strzelili 9!
TPS zaś nie potrafi odnaleźć formy z zeszłego sezonu, 2 przgrane i to z blues i nie najlepszą tapparą (3:2, 3:1). A i w tym meczu będzie im ciężko, grają w hamenlinnie, gdzie nie jest za gościnnnie. Ostatnie 3 mecze pomiędzy tymi drużynami wygrał TPS, więc teraz czas na rewanż. Kurs @sts nęci - 2,25! Dla mnie HPK
jokerit-jyp 1 :4gw:
Tutaj jush łatwiejszy mecz, jokery na 1szym miejscu po 3 kolejkach. Graja naprawdę nieźle. Wygrali z hIFK na wyjeździe (2:1), potem z dobrym lukko 2:0, a na koniec rozwalili pelicansów 6:0.
JYP tesh naprawdę nieźle, choc mięli słabych przeciwników. Najpierw słabiutka Saipa (2:0), poźniej assat (5:3)tez słaby i na koniec szczęśliwa wygrana z blues 4:3.
Jokerit to naprawdę zespoł reprezentujący wyższy poziom, dla mnie spokojnie powinni wygrać, pewne 1.. aha kurs 1,5 @ts - warto
Saipa-Ilves 2 :3gw:
Saipa zawsze była słaba, i tutaj faworyta wypatruję w ilves, choc buki widzą to inaczej. Saipa zaczęła jak zwykle. Najpierw dostali ze średniakiem jyp, pozniej wygrali z outsaiderem pelicansami 5:2 (żadne zaskoczenie).
Ilves od tamtego sezonu reprezentuje wysokie umiejętności, potrafią wygrywać z najlepszymi, zespół podobny do lukko... Zaczęli świetnie, 6:1 z tapparą! Później jednak 4:0 na wyjeździe z hpk, ale hpk jest na gazie. Ostatni mecz niezbyt przekonywująco wygrany z assat po dogrywce 3:2...
Stąd chyba buki wymyśliły kurs na ilves 2,40! Dla mnie dwójeczka, saipa choc jest to ciężki teren, nie powinna sprawić wielkiego oporu ilves. Kurs dla mnie promocja...
tappara-hifk 1 :2gw:
Nie przewidywalny mecz średniaków, nie widomo ale większe szanse daję tapparze. Zaczęli sezon tragicznie, sromotnie z ilves dostali 6:1, pozniej było lepiej - wygrana z silnym tps i na koniec przegrana z karpatem.
HIFK - 2 porażki z hpk i jokeritem (3:0 i 2:1). Ale jest to drużyna nieobliczalna...
Co od razu rzuca się w oczy to, że są to drużyny własnego lodowiska, więc więcej szans daje tapparze, ale nie polecam tego meczu. Kurs na tapparę 2,20 @sts
assat-pelicans 1 :4gw:
Tutaj nie ma się co rozpisywać, assat jeden z "lepszych słabych" podejmuje kompletnego outsaidera jak zwykle - pelicans. Nie wiem dlaczego @sts jest kurs 1,6, przecież assat zaprezentował się w poprzednim meczu z ilves bardzo dobrze, choc przegrana 3:2. Pelicansi - 2 mecze przegrane, stracone 11 bramek.... Dwójeczke radzę grać póki można.
To by były wszystkie mecze z mojej ulubionej ligi, oby ta kolejka była owocna, czekam na wasze opinie, pozdrawiam.