2 główne dania dla mnie w dzisiejszym dniu.. Po pierwsze
Pelicans - Tappara, nie da sie ukryć że lubię zespół z Lahti, przynieśli mi sporo pieniążków w tym sezonie
. Ale różnica klas pomiędzy nimi a resztą zespołów z SM Liiga jest aż nadto wyraźna. Praktycznie równorzędną walkę może nawiązać 1 linia Lahti z Widingiem na pozycji centra, poza tym żal d... ściska
Byki jednak pomne ostatnich meczów między tymi drużynami wystawiły ładny kurs, a mianowicie 1,50 (
Unibet). Żarty dla Tappary się skończyły, trzeba walczyć o każdy punkt, a gdzie o nie łatwiej niż w Lahti?
Pelicans - Tappara 2 @1,50 9/10 Na drugie danie idzie
TSP - Assaet. Co prawda Williams cały czas trzyma Pori ponad powierzchnią, ale reszta zespołu odbiega od jego umiejętności. Chwała im za to że powalczyli z HIFK, mieli nawet przewagę w strzałach, ale z TPS na wyjeździe nie powinno byc niespodzianki. W Nordicbet 1,50
Unibet 1,40. Po kursie 1,6-1,7 bylby to dla mnie typ
8/10 , ale 1,4-1,5 tylko
6/10 TPS - Assaet 1 @1,50 6/10 Dubel z dwóch powyższych
3/10 Bez dwóch zdań HIFK powienien sobie poradzić, ale kurs mizerny i ja nie zamierzam miec emocji w tym meczu. Sam Vokoun meczu nie wygra, ale musze sie uderzyc w piersi gdyz błędnie napisalem ze w meczu z Assaet nie zagra Lasse Pirjeta, a On zagrał i miał asystę.
Jeszcze jedno co do bramkarzy: vonseb nie zgodzę się ze Thomas jest najlepszy w lidze, dla mnie Vokoun prezentuje minimalnie wyższą klasę, sęk w tym że ma trochę słabszych obrońców...
Jyp - Jokerit - NO BET
Ilves - Blues - Nordicbet wystawił nam kurs 1,90 i za taki mozna zagrac na gospodarzy
3/10 Lukko - HPK - ciekawy mecz, wedlug bukow faworytem jest Lukko, ale chyba chłopaki złapali trochę zadyszki... Po świetnym styczniu (prawie całym) obniżka formy. Poza tym rzeczywiście jak padły głosy dawno nie remisowali
2 @2,85 2/10 X @4,20 1/10 To by było chyba na tyle...
Pozdrawiam
Dominik