Strona 16 z 19 < 1 2 ... 14 15 16 17 18 19 >
Opcje tematu
#155775 - 26/02/2005 10:09 Re: Fin.SM-Liiga
bankier Offline
enthusiast

Meldunek: 11/12/2003
HPK - BLUES
Nie widze innego rozwiązania niż wygrana gospodarzy - tak powinienem zacząć opis tego meczu. Spotykają sie drużyny które mają serie 5 meczów z tym, ze HPK wygranych u siebie, Blusmeni przegranych na wyjazdach. Aby nie stracić punktowego kontaktu z czołówka HPK musi dziś zainkasowac komplet punktów. Goście moze jeszcze liczą na baraże ale w obecnej formie Assat moga o nich zapomnieć. Reasumując "1" oraz X na zwrot stawki w razie niespodzianki na lodowisku w Hammenlinnie.

ILVES - KARPAT
Nie mam pomysłu na zagranie tego meczu. Teoretycznie goście powinni zainkasowac 3 punkty ale... "X" za niską stawkę.

LUKKO -SAIPA
Lukko mocne na własnym lodzie - do tego trzeba bronić 6 miejsca. Goscie mogą powoli myślec o zakonczeniu sezonu. Nie mam zamiaru szukac niespodzianki w tym meczu - dlatego zagram 1.

TPS - PELICANS
Wszystkie mecze w tym sezonie konczyły sie wygrana TPS-u 5:2. OV oraz niska stawka na dokładny wynik 5:1 dla gospodarzy.

ASSAT - TAPPARA
Zdecydowanie najciekawszy pojedynek tej kolejki. Assat podbudowane wygranymi z Jokeritem i HPK stanie do walki z Tapparą która nie zaznała porazki od 5 spotkań. Assat ostatni mecz z Tappara (na własnym lodzie) wygrał 3 marca 2003r. Potem porażka, remis i porażka. Licze na podtrzymanie dobrej passy gości - 2 i zwrot stawki w przypadku X.

Do góry
Bonus: Unibet
#155776 - 26/02/2005 10:25 Re: Fin.SM-Liiga
Pitersz Offline
addict

Meldunek: 17/02/2004
Quote:

Do końca zostało jeszcze 6 kolejek a do play-off wchodzi chyba 6 lub 8 drużyn.
Wie ktoś może dlaczego Jokerit gra tak cienko???(kontuzje, transfery??)i byłbym wdzieczny za danie linku do stronki gdzie pisza o Jokerit Helsinki.
Już na zapas spytam sie was czy macie jakieś zastrzeżenia do meczu Jokert-Ilves??

Słabo mi sie robi jak ktoś pisze ze cos wie "chyba", jak cos piszesz to pisz wtedy gdy jestes tego pewny i nie wprowadzaj w błąd innych uzytkowników forum.

Finśka SM-Liga jest jednyną w Europie liga z której nie spada żadna druzyna, można ją porównać do NHL, finowie stworzyli sobie taka swoja namiastke NHL u siebie w kraju ,od kilku lat SM-Liga gra w niezmienionym składzie 13 tych samych drużyn, z tej ligi nie można spaść, chyba ze zostanie sie wyrzuconym nie spełniajac wymogów finansowych. Co do awansu do play off to jak wczesniej forumowicze napisali, to miejsca 1-6 to bezpośredni awans do play off, miejsca 7-10 to gra w brażach o 2 pozostałe miejsca w paly off, natomiast miejsca 11-13 po 56kolejkach rudny zasadniczej kończy sie dla nich sezon w tym roku, moga sie przygotowywac do kolejnego na jesieni.

Niższą liga w finaldii jest Metis-Liga i z tej ligi juz mozna spadac i do niej awansowac, oraz jest wyłaniany mistrz w klasyczny sposób jak to sie odbywa w innych krajach europejskich.

Chcesz stronke gdzie pisza o Jokerit, to prosze bardzo:
http://www.jokerit.com/
ciekawe czy cos zrozumiesz

A ze Jokerit gra kiepsko to mozna sie było spodziewadz przy braku motywacji gdy osiagneli duzo przewage punktowa w lidze, to jest czesty manewr druzyn pewnych udziału w play off, przed samymi play offami.

Do góry
#155777 - 26/02/2005 15:24 Re: Fin.SM-Liiga
WSTE Offline
stranger

Meldunek: 24/02/2005
ehh Ziomek narazie w pierwszych teracjach wałki...
miejmy nadzieje że sie jakoś wyjaśni na naszą korzyśc...

Do góry
#155778 - 28/02/2005 22:23 Re: Fin.SM-Liiga
Lamer Offline
veteran

Meldunek: 21/03/2004
Pierwszy pościk w tym temacie.
Pary na 01.03.2005:
v
Pelicans v HIFK
v
JYP v TPS
v
Blues v Assat
v
SaiPa v HPK
v
Karpat v Lukko
v
Jokerit v Ilves
-------
Co do 1 parki chyba nie ma się co doszukiwać niespodzianki i pewnie będzie 2 po cieniutkim kursiku 1,22 (SB) Biorąc pod uwagę fakt że Pelikanki tracą dużo bramek a i u siebie pewnie też coś mogą ustrzelić (ale tu pewności nie ma) można pokusić się o overka 5,5 po kursie 1,5 (B&W - bo SB nie oferuje takiego zakładu)
-------
Druga parka - moim zdaniem bardzo ciekawe spotkanie. JYP mocne w domu - teoretycznie gdyby wygrało wszystkie 4 spotkania i nastrzelało trochę bramek to miało by szanse wejść do playoffów bez baraży (chyba że coś pokręciłem) oczywiście pod warunkiem że Lukko przegra wszystkie 5 meczy pierwsza część planu realna bo układ meczy dla JYP wydaje się korzystny, druga to raczej czysta teoria bo Lukko nie przegra 5 meczy pod rząd. Trochę zboczyłem z toru bo JYP gra z TPS (a nie z Lukko - ale taki wkręt mnie naszedł). Z drugiej strony TPS też musi się starać, bo nie mają żadnej pewności, że znajdą się w playoffach bez konieczności grania w barażach. Układ ostatnich meczy dla TPS bez rewelacji i muszą szukać punktów w każdym meczu - ale myślę że JYP mocne w domu nie odpuści spotkania i TPS tu punkcików nie zarobi
- a i bardzo ciekawe wydają się różnice kursowe u buków na 1-X-2: SB 2,45-4,25-2,25 B&W 2,25-4,20-2,40 STS 2,10-4,15-2,30 - wniosek: buki same nie wiedzą co tam się będzie działo
a ja chyba lekuchno na 1
--------------
3 parka: Blues - Assat - tu też fajny mecz - i znowu czysto teoretycznie bluesy mają szansę jeszcze na baraże - może se to ostatnio uświadomili jadąc na awayu HPK - co przy ich wyjazdowej formie było chyba nie małym zaskoczeniem - nie sądzę jednak aby byli w stanie dobić się do baraży ale pewnie powalczą z Assatem, który ostatnio też nieźle sobie pogrywa - raczej nie podejmę się obstawiania tego meczu - po łbie mi chodzi 2 więc pewnie będzie 1
------------
SaiPa - HPK powinno być 2 - nie wiem tylko jak z osłabieniami w HPK - ale po 2 wtopach HPK powinno chyba teraz wygrać
------------
Karpat - Lukko z tabelki pewne 1 - ale niespodzianki się zdarzają - nie wiem czy jej szukać w tym meczu czy nie - więc raczej odpuszczę
------------
Ostatnia parka też niezła: Jokerit chyba musi kiedyś wygrać a z drugiej mańki Ilves walczy o playoffy bez baraży - ostatnio rozjechali u siebie Karpata, ale na wyjazdach bez rewelki - nie mam koncepcji na ten mecz - może under po 1,55
-----------
Żadnym znawcą fińskiego hoksa nie jestem - ale ostatnio miałem całkiem niezłe trafienia - więc postanowiłem podzielić się swoimi przemyśleniami - no i pewnie jak się podzieliłem do będzie wszystko odwrotnie
Pozdrawiam

Do góry
#155779 - 28/02/2005 23:48 Re: Fin.SM-Liiga
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Wkleiłem już gdzieś wcześniej ale jeszcze raz może się przyda: http://www.sm-liiga.fi/media/season/stats/injured.asp

Znajdziecie tu info o kontuzjach.
Jutro pare słów o meczykach. Na pierwszy rzut oka to Jyp-TPS under, i Jokerit 1. Nie byłbym taki pewny co do overa w Lahti. Po paru występach całkiem dobrych Teemu Lassili w bramce HIFK znowu broni Vokoun, a wiemy co to oznacza. A czy HIFK stac na strzelenie 6 bramek... Jutro wiecej...

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#155780 - 01/03/2005 07:34 Re: Fin.SM-Liiga
bankier Offline
enthusiast

Meldunek: 11/12/2003
Do konca rundy zasadniczej pozostaje przy graniu progresji na X w meczach HPK (4 bez X), TPS (3 bez X) oraz JYP (23 bez X). Decyzje taka podjąłem po ostatniej kolejce w której trup słał sie gęsto (papierowi faworyci ulegali pod naporem słabeuszy - bo jak inaczej można nazwac wyjazdową wygraną Blues z HPK, porażkę Karpat z Ilves oraz passę 4 porażek Jokerit?)

Rasumując, dzis najciekawsze spotkanie to JYP - TPS. Gospodarze legitymuja się piękna passą 7 wygranych u siebie. TPS na wyjazdach nie zachwyca - ostatnio dwie porazki. W tym sezonie idealnie na remis (TPS - JYP 3:2, 1:1 oraz 1:2). Szykuje sie ciekawy mecz w którym - na zdrowy rozum - nie powinno paść wiele goli. Ja zagram na przekór i postawię 2 (lekko) oraz na X (rozpoczynajac progresję).

Jako, ze niespodzianki sie czasem trafiaja, a Pelikany nie raz udowodniły, że na własnym lodzie sa groźne - jesli się ich nie potraktuje serio. I na to dziś licze, że IFK zlekceważy rywala i jakiś X sie trafi. Ale to typ dla lubiących ryzyko.

Blues - Assat i tu kolejny zawrót głowy. Blues teoretycznie bez szans na baraże (w moim przekonaniu) - jedzie do HPK ogrywajac ich bezlitośnie 4:3. Assat ogrywa niepokonaną w 5 meczach Tappare. Eghhh 2!

Saipa - HPK progresja na X

Jokerit - Ilves powinna paść wreszcie 1 (ale kursy zachęcają do zagrania przeciwko gospodarzom). Teoretycznie - lekko na 5 porazke Jokeirt.

Karpat - Lukko kursy nie zachecaja do wysiłku umysłowego i analizowania tego spotkania. NB

Powodzenia!

Do góry
#155781 - 01/03/2005 14:23 Re: Fin.SM-Liiga
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Zgodnie z obietnica:

Jyp-TPS under 5,5 6/10, TPS wybitnie underowa druzyna.
1 2/10 X 2/10 jestem z Jyvaskylą dziś.

Jokerit - Ilves - ryzykowny typ tutaj over 5,5 @2,35 Exp, smakowity kurs, poza tym Jokerit w troche slabszej formie, Tim Thomas także, Ilves overowo pogrywa, z 3 meczow pomiedzy tymi druzynami 2 overy 1 under... Kurs przeszacowany 2/10

Saipa - HPK 2 4/10

Co do Pelikanow to tak jak pisalem wczesniej nie sadze aby wygrali cos do konca sezonu, ale przeciwko nim nie bede gral. Co do totala to korci mnie zagrac under tak jak napisalem wczoraj... under 5,5 3/10

Przepraszam ze krotko ale jestem chory i nie mam weny napisanie ;(

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#155782 - 01/03/2005 14:26 Re: Fin.SM-Liiga
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Pelicans -Hifk under 5,5 baw 2,4 gram to bo to value dośc dobre po za tym jak ktos sadzi ze bedzie over to parbet cos tam 1,76 troche tych euro ma .

Do góry
#155783 - 01/03/2005 14:36 Re: Fin.SM-Liiga
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Maciek wielkie dzieki za zwrocenie mojej uwagi na b&w Nie gram tam hokeja i nawet nie zerknalem na kursy, 2,32 znalzlem w 5dimes, heheh betandwin to przebija 2,40??? To IMO gruba przesada, Nordicbet ma 2.10 a Centrebet tylko 2.00 a bardziej cenie tych bukmacherow pod wzgledem znawstwa na hokeju 2,40 gramy

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#155784 - 01/03/2005 15:00 Re: Fin.SM-Liiga
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
2,2 juz to zes Dominik nieźle przywalił , jesli chodzi o Hokej to mozesz tez wrocic uwage na under /over w dunskiej ,no i baw daje jako pierwszy kursy na hokej czesto sie myli ale najgorzej jest jak myslisz ze zawyzony kurs a nie ma z kim porownac roznie to bywa czasem gram na ,,slepo''.

Do góry
#155785 - 02/03/2005 21:23 Re: Fin.SM-Liiga
marcpot Offline
veteran

Meldunek: 08/09/2003
ile zostalo kolejek do konca rundy zasadniczej?
zastanawiam sie czy assat ma o co grac.ilves chyba jutro wygrywa bo oni maja o co grac.

Do góry
#155786 - 03/03/2005 06:51 Re: Fin.SM-Liiga
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Jeżleli Pelkany chcą jeszcze wygrać choć jeden meczyk w tej rundzie to dziś ostatnia szansa. A i przeciwnik nie powinien powalać na kolana. Co do PO nic już nie powinno się zdarzyć, liczę, że gospodarze podejdą do tego meczu na 100% (chęć wygranaj), a goście nie będą się zbytnio wysilać:
Pelicans - Ässät 1 /5.25/
ew. za drobniejsze kontra na remisik
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#155787 - 03/03/2005 07:11 Re: Fin.SM-Liiga
Kosjo Offline
veteran

Meldunek: 28/10/2004
LUKKO-JOKERIT x2
Moje skormne zdanie :-)

A Wy panowie co amcie z hocka finlandziego na dzisiaj?

Dam chyba Pelicans z podpórką kurs 2.14(w toto)

Do góry
#155788 - 03/03/2005 10:17 Re: Fin.SM-Liiga
Barca Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/08/2003
Możecie mi powiedzieć czy Tappara ma jeszcze szanse na wejście do "8"? bo jak tam to zagrałbym bym dzisiaj IFK-Tappara 02

Do góry
#155789 - 03/03/2005 10:29 Re: Fin.SM-Liiga
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Barca to nie tak... Do playoffs wchodzą automatycznie druzyny z miejsc 1-6, natomiast 7-10 grają o pozostale 2 miejsca. Taka natura ligi finskiej...

Natomiast ci co mysla dzis o Lahti - ja jako najwiekszy fan Pelikanow mowie Wam - never happen ;-) Spojrzcie na tabele.. Assaet jest 10 z 53 meczami 3 do konca, Blues ma 10 punktow straty i 4 mecze do konca. Przy zalozeniu ze Assaet przegrywa wszystkie 3 mecze, a Blues wygrywa wszystkie swoje 4, Assaet jest za burta... Najlatwiejsza sznas na zapewnienie sobie playoffs jest dzis w Lahti. Rzadko daje sie poniesc emocjom ale to co oferuja buki czyli 1,60 a nawet 1,65 to naprawde swietne kursy! Poza tym Assaet ma jeszcze szanse minac Tappare i grac z Jyp o mijesce w 8 a nie z Ilvesem, Jyp na pewno im bardziej pasuje. Patrzac na ostatnia forme Pori to daje 9/10... To najpewniej moj zaklad dnia na dzis.. Ciekawe czy kursy pojda w dol...

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#155790 - 03/03/2005 10:30 Re: Fin.SM-Liiga
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Quote:

Możecie mi powiedzieć czy Tappara ma jeszcze szanse na wejście do "8"? bo jak tam to zagrałbym bym dzisiaj IFK-Tappara 02

Czysto teoretycznie- matematycznie na 8 miejsce ma bo zostalo im 4 mecze, ale nie realnie, a poza tym
- Finskiej lidze inaczej dzieli sie tabele przed play-offami !!! . Miejsca 1-6 automatyczny awans , zespoly z miejsc 7-10 walcza o dwa pozostale miejsca w barazach

Do góry
#155791 - 03/03/2005 10:50 Re: Fin.SM-Liiga
Barca Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/08/2003
Hmm to zmienia postać rzeczy Dzieki za info

Do góry
#155792 - 03/03/2005 10:57 Re: Fin.SM-Liiga
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Quote:

Barca to nie tak... Do playoffs wchodzą automatycznie druzyny z miejsc 1-6, natomiast 7-10 grają o pozostale 2 miejsca. Taka natura ligi finskiej...

Natomiast ci co mysla dzis o Lahti - ja jako najwiekszy fan Pelikanow mowie Wam - never happen ;-) Spojrzcie na tabele.. Assaet jest 10 z 53 meczami 3 do konca, Blues ma 10 punktow straty i 4 mecze do konca. Przy zalozeniu ze Assaet przegrywa wszystkie 3 mecze, a Blues wygrywa wszystkie swoje 4, Assaet jest za burta... Najlatwiejsza sznas na zapewnienie sobie playoffs jest dzis w Lahti. Rzadko daje sie poniesc emocjom ale to co oferuja buki czyli 1,60 a nawet 1,65 to naprawde swietne kursy! Poza tym Assaet ma jeszcze szanse minac Tappare i grac z Jyp o mijesce w 8 a nie z Ilvesem, Jyp na pewno im bardziej pasuje. Patrzac na ostatnia forme Pori to daje 9/10... To najpewniej moj zaklad dnia na dzis.. Ciekawe czy kursy pojda w dol...

Pozdrawiam
Dominik

zgadzam sie w 100%
do tego Ilves 1,ktore walczy o 6 miejsce, ma tylko 5 punktow straty do TPS,natomiast dla ich rywali Saipy ten sezon juz sie zakonczyl

Do góry
#155793 - 03/03/2005 11:07 Re: Fin.SM-Liiga
horhe Offline
member

Meldunek: 17/11/2004
Mam pyatanie z innej beczki, czy moze ktoś udzielić mi odpowiedzi jaki jest wynik playoff w meczu Davos-Rapperswil? konkretnie chodzi mi o wynik drugiego spotkania

Do góry
#155794 - 03/03/2005 11:12 Re: Fin.SM-Liiga
Animal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2004
Quote:

Mam pyatanie z innej beczki, czy moze ktoś udzielić mi odpowiedzi jaki jest wynik playoff w meczu Davos-Rapperswil? konkretnie chodzi mi o wynik drugiego spotkania

2-0 dla Davos w ostatnim meczu wygrali po dogrywce.

Pozdro.

Do góry
Strona 16 z 19 < 1 2 ... 14 15 16 17 18 19 >

Moderator:  rafal08