#155635 - 11/01/2005 14:21
Re: Fin.SM-Liiga
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Tu mnie jeszcze nie bylo Co do dzisiejszego Karpata nie zgodze sie z Toba bankier, spodziewam sie jednak latwego zwyciestwa gospodarzy i overa, na 1 jednak gral nie bede jesli juz to over. Wesze jednak niespodzianke w drugim spotkaniu HIFK-Blues, znow expekt nas rozpieszcza, wystawiaja chyba najlepsze kursy w siecie na UD, dzisiaj mamy 5,50 na Blues i 4,55 na remis. Ja dla mnie wystarczy Pelikany chyba nie tancza bluesa, ale po wczorajszym zysku na nich, mozna troszke zagrac na kolejna niespodzianke... Martwi mnie tylko Vokoun w bramce HIFK, od momentu staniecia miedzy slupkami bramki spisuje sie rewelacyjnie... czyzby kolejny under? Statystyki h2h tego nie wskazuja, w wiekszosci meczow tych druzyn padalo sporo bramek, m.in. ostatni 4-7, zwyciestwo HIFK. Reasumujac ja dzis kolejny raz pod wiatr i Hifk-Blues 2 2/10, X 2/10 Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#155636 - 11/01/2005 16:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
Dzisiaj Karpat - Saipa over Hifk - Blues under rekraacyjnie gram też dwójki w tych meczach
|
Do góry
|
|
|
|
#155638 - 11/01/2005 19:36
|
Carpal Tunnel
|
Ano niestety Vokoun znowu pokazal klase, zostal graczem meczu... ciesze sie z overka Saipy z Karpatem, na Blues zaryzykowalem minimalnie... Ostatnio liga finska jest bardzo mila Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#155639 - 12/01/2005 14:29
|
Carpal Tunnel
|
Czesc
Po okresie grania na Pelikany i Blues dzisiaj przyszedl czas na zagranie faworyta czyli Lukko.. Druzyna ktora ostatnio mnie nie zawodzi, zgodnie z moimi oczekiwaniami wygrali z Ilves i przegrali z TPS. W dniu dzisiejszym stana naprzeciwko Tappary. Goscie zdecydowanie pod forma, ostatnie 5 meczow 1 zwyciestwo nad slaba Saipa i 4 porazki. W zespole brakuje caly czas lidera Ville Nieminena, druzyna bez tego zawodnika traci bardzo wiele. Lukko troszke odpoczeli po morderczej serii wielu meczow w niewielkim okresie czasu... Do skladu wroci Esa Pirnes, bardzo wazny gracz, a takze Hal Gill, obaj byli zawieszeni... Ze Stanow z mistrzostw swiata U-21 powrocil Otto Honkaheimo. Z ubytkow to najwazniejszy to Janne Niiskala, ale radza sobie bez niego uz jakis czas... Kursy na Lukko niezawysokie, z reguly nie gram za 1,55 ligi finskiej, ale dzis zaryzykuje...
Lukko - Tappara 1 6/10
Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#155642 - 13/01/2005 11:03
|
journeyman
Meldunek: 29/11/2004
|
Witam, A nie zachęca Was TPS - Jokerit 2 (Expekt 2.55)?? Po wpadce u siebie z Pelicanami chyba coś zagrają??? CoWyNaTo??
Pozdr. Rumun
|
Do góry
|
|
|
|
#155643 - 13/01/2005 14:58
|
Carpal Tunnel
|
Czesc
Jesli chodzi o 1x2 dzis to bardzo trudne mecze. Osobiscie chcialbym aby Pelikany odprawily dzis Blues z bagazem kilku goli, ale umowmy sie sila stoi po stronie Blues, chociaz nie radze ich stawiac ponizej 1,60 bo to bez sensu... Poczekam jeszcze moze przed samym meczem znajde jakies bardzo ciekawe kursy na Lahti, nie spodziewam sie jednak 21,40 Jedno mnie dziwi - fantastyczny mecz z Jokeritem rozegral Karri Raamo bramkarz Pelicans, ostatnie info jest takie ze po zatrudnieniu Vokouna w HIFK, pierwszy dotychczas bramkarz HIFK Dave Stathos zostal wypozyczony do Lahti i najpewniej zagra juz dzis przeciwko Blues.. Dziwna decyzja...
TPS - Jokerit tutaj jednak wydaje sie ze motywacja po stronie gospodarzy, z drugiej strony Jokerit po blmazu z Pelicans powienien chciec cos udowodnic.. Koivu coraz lepszy w Turku.. z reguly pada tu malo bramek.. 1x2 - nobet o/u - under 5,5
HIFK - Assaet wszyscy wala na Hifk, ale zastanowmy sie spokojnie, hifk to teraz Vokoun i cala reszta, a niestety, ze ta reszta ma problemy ze strzelaniem to ostatnie wyniki Hifk sa jakie sa... wietrzylbym tu niespodzianke ale tez odpuszczam... 1x2 -no bet, o/u - under 5,5
Jyp - HPK na papierze zdecydowane zwyciestwo HPK, ale wiemy ja hokeisci z Haamenliny lubia... remisowac
1x2 - no bet, o/u - under 5,5
Reasumujac dla mnie dzis rozpisik 2/3 na undery w Turku, Helsinkach i Jyyvaskyli..
Sercem bede za Pelikanami i Assaet
Pozdrawiam
Dominik
Edited by g00niek (13/01/2005 14:59)
|
Do góry
|
|
|
|
#155644 - 13/01/2005 15:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2004
|
Witam, dzisiaj z fińskiej gram dwa spotkania: HIFK - Assat---under5,5--- W bramce HIFK-u wysmienicie spisójący się Vokoun, który prawie nie wpuszcza goli, dodając do tego słabą forme snajperów z Helsinek daje w moim przekonaniu undera w tym meczu. TPS - Jokerit---x--- Jokery bez remisu od 15 spotkań, jak na lige fińska wyczyn godny uznania.Jednak jak wiemy wszystko się kiedyś musi skończyć. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#155645 - 13/01/2005 15:56
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
Quote:
Czesc
Jesli chodzi o 1x2 dzis to bardzo trudne mecze. Osobiscie chcialbym aby Pelikany odprawily dzis Blues z bagazem kilku goli, ale umowmy sie sila stoi po stronie Blues, chociaz nie radze ich stawiac ponizej 1,60 bo to bez sensu... Poczekam jeszcze moze przed samym meczem znajde jakies bardzo ciekawe kursy na Lahti, nie spodziewam sie jednak 21,40 Jedno mnie dziwi - fantastyczny mecz z Jokeritem rozegral Karri Raamo bramkarz Pelicans, ostatnie info jest takie ze po zatrudnieniu Vokouna w HIFK, pierwszy dotychczas bramkarz HIFK Dave Stathos zostal wypozyczony do Lahti i najpewniej zagra juz dzis przeciwko Blues.. Dziwna decyzja...
TPS - Jokerit tutaj jednak wydaje sie ze motywacja po stronie gospodarzy, z drugiej strony Jokerit po blmazu z Pelicans powienien chciec cos udowodnic.. Koivu coraz lepszy w Turku.. z reguly pada tu malo bramek.. 1x2 - nobet o/u - under 5,5
HIFK - Assaet wszyscy wala na Hifk, ale zastanowmy sie spokojnie, hifk to teraz Vokoun i cala reszta, a niestety, ze ta reszta ma problemy ze strzelaniem to ostatnie wyniki Hifk sa jakie sa... wietrzylbym tu niespodzianke ale tez odpuszczam... 1x2 -no bet, o/u - under 5,5
Jyp - HPK na papierze zdecydowane zwyciestwo HPK, ale wiemy ja hokeisci z Haamenliny lubia... remisowac 1x2 - no bet, o/u - under 5,5
Reasumujac dla mnie dzis rozpisik 2/3 na undery w Turku, Helsinkach i Jyyvaskyli.. Sercem bede za Pelikanami i Assaet
Pozdrawiam Dominik
co do Jyp - HPK i typu under to byłbym istrożny. Faktycznie ostatnie mecze Jyp nie świadczą o dużej bramkostrzelności ale patrząc na bilans ostatnich bezpośrednich spotkań to wyglada zupełnie iaczej. Moim zdaniem może być zupełnie różnie - absolutnie no bet. Oczywiście to tylko moja sucha opinia. Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#155646 - 14/01/2005 15:40
|
pewny piniądz
Meldunek: 05/12/2004
|
a co o meczu dzisiejszym Jokerit-JYP?
|
Do góry
|
|
|
|
#155654 - 15/01/2005 17:23
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/09/2003
|
Quote:
ciekawe ile lahti zaplacilo taparze za wygranie to jest skandal porazka z espoo 2-8 u siebie a wygrane 2-0 z tapara i z jokerit 4-3 na wyjazdach to juz wogule kto tez tak uwaza ze wyzszosc w tym meczu wziela kasa nastapny mecz z kims bogatym wygrana lahti 100%
a po co oni im maja placic? po prostu tappara obstawia swoja porazke u bukow i juz nie trzeba nic placic
|
Do góry
|
|
|
|
|
|