Witam. Przez pare pogrywałem w drużynach młodzieżowych trefla i mam nadzieje, że postaram się coś dzisiaj pomóc w sprawie meczu Sopot - Lietuvos.
Tak więc. Rozmawiałem wczoraj z kumplem, który jest obecnie w składzie puzli i atmosfera w zespole jest dobra. Wszyscy zgodnie wierzą iż Lietuvos jest w naszym zasięgu. Nie ma żadnego huraa optymizmu i mało wspomina się już 1 mecz, który Sopot prowadząc 16 pkt. w końcu przegrał co tu wiele mówiąć po naprawde niezłej grze.. Na pewno w porównaniu do 1 meczu widoczny bedzie brak Kebu Stuarta i Radosevicia. Poszukiwania nowego środkowego trfają... Teoretycznie jedynym zawodnikiem, którego możemy przeciwstawić Simpkinsowi i Javtokasowi jest Gintaras Einikis. Jednakże wiem, ze chłopaki na ostanich treningach sporo ćwiczyli podwajanie wysokiego gracza, takze miejmy nadzieje ze niepozwolą jak to mialo miejsce w pierwszym meczu, aby Simpkins i Javtokas rzucali bezkarnie spod samego kosza. To bedzie główne zadanie obok Einikisa dla Masiulisa i Dylewicza. Według mnie Sopot dysponuje zdecydowanie lepszym obwodem i to muszą wykorzystac. Bedzie ciężko jednakże wszyscy mocno wierzą w sukces. A atmosfera w hali 100-lecia napewno bedzię gorąca
.