Strona 8 z 15 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 14 15 >
Opcje tematu
#1568439 - 07/09/2007 17:51 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: muppet]
herrkacu Offline
enthusiast

Meldunek: 21/04/2007
Originally Posted By: muppet
Portugalia jest słabiutka wiec Rosja powinna ich zmiażdżyć, sa naprawde solidni w defensywie, glownie jesli chodzi o bloki i tego typu akcje. Bo wejsc w ich strefe podkoszową to sie da, ale rzucic celnie to juz sztuka. Nieźle Blatt się napracował z tymi półmózgami typu Khryapa \:p

C

zgadzam sie z toba, ALE mysle ze portugalia az tak bardzo nie przegra, najbardziej w tym spotkaniu odpowiada mi under 143pkt w toto-mixie.Myle sie ?

Do góry
Bonus: Unibet
#1568464 - 07/09/2007 18:07 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: herrkacu]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Uff już z powrotem w kraju...może tu lepiej pójdzie typowanie bo tam na miejscu szło fatalnie. Mieliśmy wczoraj zaszczyt wracać jednym samolotem w kadrą i nieźle już prasa mataczy zdarzenie z ivo... ponoć było mocno w lokalu o 4 nad ranem
Niedługo zrobimy jakiś offtopic ze zdjęciami z meczyków.

Do góry
#1568607 - 07/09/2007 19:48 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: sebkos]
arvid Offline
old hand

Meldunek: 03/08/2004
Widzę Sebkos już w domu \:\) ja z przyzwyczajenia wyszedlem dziś rano z domu w krótkich spodenkach i koszulce i trochę mną "targnęlo" \:\)
Pierwszy poważniejszy typ z ME na dziś:
Portugalia pon 42,5% za 2 punkty 6/10
Rosja bardzo silna pod koszem. W dotychczasowych meczach nikt nie dali nikomu dojść nawet do 40% a Portugalia tylko raz miala pow 42, ale nie sądzę , że gracze podkoszowi rosjan dadzą porzucać Portugalczykom.

arvid

Do góry
#1568624 - 07/09/2007 20:00 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: arvid]
herrkacu Offline
enthusiast

Meldunek: 21/04/2007
a co sadzicie o overze hiszpani, mysle ze tutaj hiszpanie beda szalec z dwojkami a grecy raczej probowac swoich sil w trojkach ... pulap 143pkt jest bardzo niski i mysle ze jak najbardziej do wziecia

Do góry
#1569159 - 07/09/2007 22:17 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: herrkacu]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: herrkacu
a co sadzicie o overze hiszpani, mysle ze tutaj hiszpanie beda szalec z dwojkami a grecy raczej probowac swoich sil w trojkach ... pulap 143pkt jest bardzo niski i mysle ze jak najbardziej do wziecia

Pisałem o tym wczoraj.

Do góry
#1569257 - 07/09/2007 22:39 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: Amkwish]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Teraz napisze Wam troche o sytuacji w ekipie Hiszpanii.

Wielu sie obawiało ,a niewielu czuło (tak ,tak) ,ze z Chorwatami moze byc cienko.
Jak było ...wiemy.

Od poczatku ME w ekipie gospodarzy nie panuje miła atmosfera.

Wreszcie Pau Gasol przerwał zmowe milczenia i w dość dyplomatyczny sposób skomentował to ,co sie dzieje.

Estoy discontento por nuestra actuacion ante Croatia.Si nos creemos que por salir a la pista el rival se va a arrugar ,no es asi"

"Jestem zdegustowany naszym wystepem przeciwko Chorwacji.Jezeli uważamy ,ze po wyjsciu na boisko rywal bedzie się płaszczyłprzed nami ,to nie jest tak (jak myslimy)".

Trener Pepu Hernandez natomiast mówi:

La autocritica y el analisis debe hacerse dentro del equipo"

"Samokrytyka powinna odbywać się wewnatrz drużyny (byc wewnetrzna sprawą ekipy)".

Tak więc widać ,ze Gasol dostaje tu (niesłusznie !!!)mała reprymendę od entrenadora ,który nie ma jaj i odwagi ,by powiedzieć kilku sów krytyki pod adresem pajacujacych gwiazd.

Mam tu na mysli Calderona i Garbajossę ,którzy przyjechali na wakacje ,odpocząc po sezonie NBA i rzeczywiscie mysla ,ze kazdy przeciwnik połozy sie na parkiecie ,chcac ucałowac buty takich "gwiazd".
Nawiasem mówiąc to oni powinni nosic buty za Dirkiem Nowitzkim ,bo nigdy sie nawet nie zbliża do Jego klasy i stosunku jaki ma dla swojej reprezentacji...ale to na marginesie.

Póki co przestraszony i zdezorientowany Pepu wchodzi bez mydła w dupska swoich gwiazdeczek i liczy na cud.
Nie wyciaga zadnych wniosków z p[orazki z Chorwacją i (o czym pisałem) z beznadziejnej gry w 2 pierwszych meczach).

Na dzis Hiszpania to Pau i Rudy (viva Cataluna :)) i 2-3 graczy drugiego rzedu do pomocy.
Czy to wystarczy na Greków ?

Smiem twierdzić ,ze tak,bo...Hiszpania musi dziś wygrać.
Jak sie nie opamietaja Calderon i Garbajossa ,to zastapia ich zmiennicy.
Pewnie drukarze tez cos pomogą.

Trzeba równiez pamietac,ze i Grecy nie sa w tych mistrzostwach orłami.

Suma sumarum licze na PIERWSZY zespołowy wystep Hiszpanów i....dobry procent "trójek"u przeciwników ,co zaowocowac winno overem.
Ja mam linie 144,5.

I na koniec.

Ponieważ Sebkos ,Experto ,Arvid i ZW okrzykneli mnie Gienkiem :D,wobec tego kontynuuje serial "Dr Amk & MrEugeniusz".

Hmm...correct score w futbolu to pikuś (vide FCB - Bilbao) w baskecie jest troche ciężej ,ale...ustawiłem

Hiszpania - Grecja 85 - 72

U buków nie znalazłem ,wiec musiałem "apuestować" w "Bar Granja Pilar".
Przyjeli za 50€ po kursie 120 ,00 ;\)

Pozdrawiam powracajacych do kraju

Salud !

amk

Do góry
#1570003 - 08/09/2007 01:44 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: Amkwish]
zw1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
Hola...
Dzisiaj tylko jeden bet.Konsekwentnie gram na Chorwatów,uwazam ,że ich postawa w meczu z Hiszpanami nie była przypadkowa i bedą kontynuowali swój zwycieski marsz.
Croatia -8.5 6/10
Popularnym betem jest over w tym spotkaniu...ja sie z tym nie zgadzam ale undera tez nie zagram.
Edit:
jednak cos zagram z liniii u/o
under Izrael 75.5 3/10 spodobal mi sie po wstepnej selekcji.

Edited by zw1 (08/09/2007 01:54)

Do góry
#1570047 - 08/09/2007 01:57 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: Amkwish]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Proponuję w Bawie taki oto zakladzik:
Ile procent rzutów osobistych wykorzysta Chorwacja?
Więcej niż 73,5
Chorwaci świetnie prezentują się w dotychczasowych meczach z lini rzutów wolnych i sądzę że mając b.duże szanse i dziś przekroczyć tą linię.

Do góry
#1570602 - 08/09/2007 03:43 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: sebkos]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Żydzi pobili Chorwatów ,nie wierzę :-)

Maksymalna stawka na Hiszpanów ,to be or not to be ,hehe

Edited by amkwish (08/09/2007 03:43)

Do góry
#1571787 - 08/09/2007 17:23 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: Amkwish]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: amkwish
Żydzi pobili Chorwatów ,nie wierzę :-)

Maksymalna stawka na Hiszpanów ,to be or not to be ,hehe

Uff ,dzieki Seleccion espanola

Ratowalem sie ekstremalna stawka i....ani przez chwile nie mialem podstaw ,by obawiac sie o wynik.

Wreszcie zagrali tak ,jak tu wszyscy oczekiwali.
Zespolowo ,z pelnym zaangazowaniem ,chowajac osobiste ambicje do kieszeni.

Pau Gasol jest wielki ,jest prawdziwym i absolutnym liderem ,a majac wsparcie w Rudym moze czuc sie pewnie w swojej roli.

Po raz pierwszy brawa dla Calderona i mam nadzieje ,ze bedzie tak gral w nastepnych meczach.

Grecy nie istnieli ,ale nie dlatego ,ze byli slabi....to Hiszpanie byli swietni.

W tej formie i z takim zaangazowaniem powinni wygrac z Rosja i zdobyc 1 miejsce w grupie.

Ten mecz w niedziele o 21:30 i ja gram Hiszpanow i to grubo.

Ogolnie wczorajszy dzien typersko do niczego.
Cale szczescie ,ze z wczoraj jesem tylko na niewielkim minusie ,w calych zas mistrzostwach na (tylko a moze az)malym plusiku.

Koniec z handicaami i liniami.
Od teraz tylko single i duble na win ,malo kuponow ,ale wszystkie za wysokie stawki.

Dzis Litwa i Slowenia.
Musze to powtorzyc ,bo mi tripla zwalili Chorwaci.

A propos Chorwatow....
Po raz kolejny powtarza sie stara prawda ,ze Polak z zydami moze tylko stracic \:D

Koszerni mieli niesamowitego farta ,wszystkie "trojki"(5) w koncowce im siedzialy i to z trudnych pozycji.
Dla odmiany Chorwatom nic nie wchodzilo.
Zemscila sie chyba beznadziejna taktyka trenera ,ktory posadzil na drewnie Kosuna i Planinica w momencie ,ktory byl decydujacy dla meczu.
Zamiast odskoczyc zydkom to Chorwaci zaczeli tracic.
Potem zmiany powrotne juz nic nie daly ,bo balkaniarzom trzesly sie rece.
Nasuwa sie wniosek ,ze jak grac Chorwatow to tylko jako underdoga.

Ciekawy jestem jakie Wy macie zdanie o tym co juz bylo i o tym ,co niebawem przed nami.

¡ Salud !

amk

PS.Eugeniusz za cienki ,by ustawiac basket \:D

Do góry
#1571811 - 08/09/2007 17:41 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: Amkwish]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
a ja bym dzis uwazal na Slovenie turasy niemaja zlego skladu i jak im wpadnie kilka trojek wiecej niz w ostatnich meczach moze byc niespodzianka a maja "strzelby" w swoim skladzie
wczoraj chorwaci tez byli pewniakami a pejsy pokazaly ze sa dziwne wyniki na tych mistrzostwach
under w meczu francuzow tez mi sie widzi
Bauerman poswieci niskich ( Hammana Rollera i Demirela ) na zameczenie Parkera a bez dobrej gry Parkera Francja nieistnieje
Francja tez niezle broni wiec jak nieprzekrocza 120 wcale mnie to niezdziwi

Do góry
#1571813 - 08/09/2007 17:42 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: Amkwish]
Imeq_ Offline
journeyman

Meldunek: 06/05/2007
Za nami pierwsze mecze w drugiej fazie ME w koszykówce. Dziś na tym etapie rozgrywek zagrają Francja z Niemcami. Po raz kolejny zagram na dobrą obronę niemieckiego zespołu. Francuzi niczym specjalnym nie wyróżniają się w tym turnieju, szczególnie w ataku ich zdobycze wyglądają marnie. 74 pkt przeciwko Polsce, 69 pkt w meczu z Włochami i 66 w spotkaniu ze Słowenią, co daje średnią 69,1 pkt na mecz. Uważam, że Niemcy dysponują lepszą defensywą niż Włosi i Słoweńcy i dziś Francuzi nie zdobędą więcej niż 72 pkt. W dotychczasowych meczach nasi południowi sąsiedzi tracili średnio 70 pkt. Należy wziaść pod uwagę, że niemieccy koszykarze grali z ofensywnie nastawioną Litwą, tracąc w tym meczu 84 pkt. W meczu z Czechami do wyłonienia zwycięzcy potrzebna była dogrywka, bo w moim odczuciu Niemcy zlekceważyli Welsha i spółkę, tracąc w ostatniej kwarcie aż 30 pkt!. Popis gry defensywnej miał miejsce w spotkaniu z Turcją, w którym turecki zespół rzucił zaledwie 49 pkt. Uważam, że dziś mecz będzie bardzo zacięty i obie drużyny nie zdobędą zbyt wielkiej liczby punktów.

08.09. Francja - Niemcy
Typ: Francja under 72.5 @1.85
Stawka: 10 Unibet

Pozdrawiam

Edited by Conrad (18/09/2007 04:32)

Do góry
#1572403 - 08/09/2007 22:33 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: Imeq_]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

No to dziś mam nadzieję Parkery pojadą Dirków i handi 3,5 pozwolę sobie wziąść. Tony faktycznie dyryguje całą grą Francji jednak dyrygował też SA i było to dobre. Mam tylko nadzieję że Niemaszki nie zrobią mu krzywdy.

Do góry
#1572513 - 08/09/2007 22:55 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: sebkos]
Kopytko Offline
veteran

Meldunek: 18/09/2005
Ja zagrałem dzisiaj Litwinów. Myślałem o handi(-7), lecz to pierwsze mecze w tej fazie, Włosi bez wygranej, na razie grają słabo, lecz niepokoi mnie ta druga połowa Litwinów z Niemcami, dlatego zagrałem czystą jedynkę(sts- 1,30).

Do tego Słoweńców. Mają niezłą pakę, wygrali wszystkie dotychczasowe mecze. Z Polską zagrali na słabym procencie, mimo to bez problemu sobie poradzili, a spokojnie mogli wygrać jeszcze wyżej. Z kolei Turcja, mimo, że nieobliczalna to jednak nie sądzę, żeby zagrozili Słoweńcom. Wysoka porażka z Niemcami ma swoją wymowę. Słowenia po kursie 1,50- sts.

Do góry
#1573392 - 09/09/2007 02:27 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: Kopytko]
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
Kilka słów na temat spotkania Chorwacja-Izrael:

Miałem okazje te zawody oglądać dzięki Polsatowi Sport Win Chorwacji zamykał mi kupon za dużą stawke także emocje.
Przed spotkaniem nie wyobrażałem sobie innego rezultatu jak łatwa wygrana Chorwatów. Myślałem: No przecież Chorwaci wyciągną wnisoki z meczu Serbi z Izraelem nie zlekceważą Koszernych
Pozatym sczerze przyznam że spotkanie Chorwacji z Hiszpanią zrobiło na mnie duże wrażenie

Spotkanie rozpoczeło sie po myśli Chorwatów kilka trójek przechwytów i 6 pkt przewagi pomyślałem izzzi ale Żydki zaczeły się rzokręcać i mecz zaczał być niesamowicie wyrównany Uwage moją zwróciła nieporadność Chorwacji przy zbiórkach zwłaszcza pod swoim koszem (brak zastawienia) Chaotyczna a może raczej kombinacyjna gra Pejsów wyraźnie nie pasowała Chorwacji zaczeły mnożyć się straty w bardzo łatwych sytuacjach Szybkie akcje coraz więcej nerwowości Pomimo tego Chorwacja nadal prowadziła różnicą 2-5 pkt Dramat zaczał się w 3 kwarcie kiedy nastąpiły dziwne roszady Repesy zdjęcie Prkacina Planinica Kasuna
Coraz większa nerwowość Chorwatów mase strat nie trafiane wolne Pejsy poczuły swoją szanse Świetnie grał Yaniv Green pod koszem i do tego Izraelski joker Tamir dobił Chorwacje trójkami w kluczowym momencie spotkania
Pretensje można mieć do Repesy (buc :D) który moim zdaniem przez swoje kombinacje doprowadził do przegrania spotkania Zdjęcie Kasuna i Planicia z którym wyraźnie nie radzili sobie zawodnicy Izraelscy to duży błąd \:o

Tyle odemnie na temat tego spotkania które pozbawiło dużej kasy Mam nadzieje że Chorwacja zostanie skarcona przez Grecje i Rosje \:D

Do góry
#1574401 - 09/09/2007 07:07 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: hrabia]
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
http://www.basbetball.pl

09.09.2007
Grecja v Chorwacja
Typ: Roko-Leni Ukic under 8.5 pkt
Kurs: 1.85
Stawka: 9/10
Buk: Bwin

Babol na Diawa w Stan James szuka swoich konkurentów - właśnie tutaj mamy tego małą namiastkę.

Ukic to młody zawodnik, który w przyszłości może odgrywać znaczącą rolę na europejskich parkietach, ale jak na razie musi ustępować miejsca w kadrze swoim starszym kolegom. W meczu z Grecją na pewno mnóstwo będzie zależeć od postawy Planinica i Popovica, to właśnie oni spędzą na boisku najwięcej czasu próbując uporać się z defensywą Hellas. Ukic nie jest typem snajpera, w zespole chorwackim odgrywa rolę raczej drugoplanową i bardzo wątpię by jutro grał dłużej niż 15-17 minut, a tym bardziej watpię by brał na siebie ciężar zdobywania punktów, raczej będzie od tego Popovic na obwodzie, Planinic będzie próbował natomiast współpracować z Kasunem...

Ciężki mecz dla Chorwacji, ciężki mecz dla Ukica. 8 pkt wydaje mi sie absolutnie abstrakcyjne - nie zdecydowałbym się np. na zagranie linii over 4.5 na tego zawodnika w tym spotkaniu.

W spotkaniu z Hiszpania Ukic grał mało i pkt nie zdobywał, a 'wywindowaną' średnią zawdzięcza meczom z Portugalią (spacer) i Izraelem, gdzie Chorwaci zdobyli dużo pkt. Jutro bedzie ciezko Chorwacji wychylić się poza granicę 60 pkt ;\)

Do góry
#1574648 - 09/09/2007 16:43 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: muppet]
harris73 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2005
Izrael z Portugalia w Millenium za 1,5...

Do góry
#1575601 - 09/09/2007 22:31 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: harris73]
astrolog1 Offline
journeyman

Meldunek: 11/06/2007
Według statystyki w tych mistrzostwach najlepiej prezentuje się ROSJA i uważam ,że dzis wygra kurs 3,18 w tipsporcie.

Do góry
#1575646 - 09/09/2007 22:49 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: astrolog1]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: astrolog1
Według statystyki w tych mistrzostwach najlepiej prezentuje się ROSJA i uważam ,że dzis wygra kurs 3,18 w tipsporcie.

Statystyki nie grają \:\)

Po meczu z Grecją nabieram pewności ,ze Seleccion Esoanola może zdobyć złoty medal.
Dzis na drodze stają Rosjanie.
Zadanie jest jedno - zneutralizować Kirilenkę.

Z kolei Ruscy nikogo nie mają na Rudy'ego i Calderona ,który wreszcie gra jak tu oczekiwano.

Przewiduje zdecydowane zwyciestwo Hiszpanów ,ale po kursach 1,25 - 1,30 się nie da grać.

Mysle więc nad jakąś linią.
Pierwsza kwarta może być underowa.

Hmm...trudno naprawdę coś dobrego znaleźć ,pewnie popatrzespokojnie na mecz ,a zapowiada się pasjonująco.

Salud !

amk

Do góry
#1575742 - 09/09/2007 23:20 Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Hiszpania 2007 [Re: Amkwish]
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Kirilenko nie jest trudny do zneutralizowania, ważne zeby nie zostac zneutralizowanym przez Kirilenke i innych mutantow pod koszem Rosji. Bo oni blokują jak po*** wszystko co leci w kierunku kosza

Holden jest w stanie zatrzymac Calderona - tylko jakim kosztem ?

Ja dzis musze ten mecz dobrze przemyslec, nie gram go, wręcz odwrotnie... Dlatego muszę przygotowac sobie kilka scenariuszy ;\)

Do góry
Strona 8 z 15 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 14 15 >

Moderator:  Akhu, rafal08