Witam wszystkich!
Na wstępie chciałem się zgodzić ze zdaniem Draka iż podane przez ciebie pary są pewne jak się wydaje. Mój komentarz do typów Draka.
M 73 Greber-Sivertsen 1 (kurs 1,4)
Widziałem wczorajszy trening i forma Norwega jest słabiutka. Za to Austriacy walczą o start w Igrzyska, a że jest ich dużo więc trenerzy muszą kogoś wybrac i dlatego będą oni jechać dziś na maksa. Greber to 20 latek, mistrz świata juniorów w zjeździe i super gigancie.
M 92 F. Strobl-Rzehak 1 (kurs 1,4)
Co do formy Fritza można być pewnym, a Rzehak mimo tego iż walczy o miejsce w drużynie niczym szczególnym sie nie wyróżnił. Wydaje się, że lata świetności ma za sobą. Dla poparcia mojego komentarza podam międzyczasy które lepiej obrazują przejazd zawodnika niż czas na mecie gdzie zawodnicy się wyprostowywują i zwalniają.
F. Strobl 1.26.61 1.38.98
P. Rzehak + 1,27 +1,10
Jak widać przewaga znaczna.Ostatnio Rzehak w Bormio w 1998, kiedy tam startował był 12, a Fritz 2 za Hermanem Maierem.
Co do moich typów to przedstawiają się one następująco.
Popieram Draka i dokładam.
M91 Ghedina-Cuche 2 (kurs 2,3)
Pomimo tego że zjazd odbywa sie w Bormio we Włoszech wcale nie uważam Włocha za faworyta tym bardziej, że w historii jego startów w tym miejscu nigdy nie był wysoko widocznie nie lubi tej trasy. A Szwajcar to rewelacja tego sezonu- zawodnik czujacy się dobrze prawie we wszystkich konkurencjach alpejskich. Patrząc po treningu Poziom całej włoskiej ekipy wydaje sie bardzo słaby. Widać, że święta im chyba nie pomogły lub wczoraj nie trafili ze smarowaniem. Ponownie podam międzyczasy. Za punkt odniesienia we wszystkich statystykach bedę podawał czas F. Strobla napisany wcześniej.
Ghedina + 0,86 + 1,43
Cuche - 0.01 + 0,11
M 94 Sulzenbacher - Deneriaz 2 (kurs 2,2)
Jak mówiłem Włosi wczoraj wypadli słabiutko. Pomimo własnej trasy. I dlatego typuję zwycięstwo Francuza.
Sulzenbacher + 1,81 + 1,95
Deneriaz - 0,03 0,00
M 78 Fritz Strobl V ,1-3,1-6 (kurs 6, 2,2 1,5)
Poraz pierwszy podaję typ na miejsce zawodnika. Bo uważam, że on bedzie wysoko.Patrząc po jego startach w tym miejscu zawsze prezentował sie dobrze i był wysoko. W 2000 r był 4 ale wyprzedził go H. Maier więc powinien byc wyżej w tym roku. W 1998 r. był 2 znów za Maierem więc teraz chyba pora na zwycięstwo.
PS. Karolina nie podam ci ile procent puli moge przeznaczyc na niego ale wydaje mi się że wygra a zagram zapewne rozsadnie rozpisem.
Pozdrawiam Pawka z Kielc.