Na
www.fis-ski.com sa juz listy startowe jutrzejszych zjazdow. Zatem kilka pojedynkow z oferty STS sie nie odbedzie. Nie wystartuja:
Wiberg, Rey Bellet, Clark, Montillet i Street wsrod kobiet, oraz: Kjus, Aamodt, Rahlves wsrod mezczyzn. Zatem ich pojedynki beda uniewaznione.
Ja osobiscie polecam (wszystkie z oferty STS):
670. Kostner - Goetschl 2 2.00
Renate Goetschl osiagnela wielka forme. Podczas zawodow w Cortina d'Ampezzo 26.01. najszybsza byla w obu treningach, co przelozylo sie nastepnie na zwyciestwo w zawodach.
Teraz w pierwszym treningowym zjezdzie byla druga za Petra Haltmayer (stracila 0.13 sek).
W drugim treningu byla juz najlepsza.
Jej rywalka z tego pojedynku - Isolde Kostner w Cortina d'Ampezzo byla wolniejsza od Goetschl w obu treningowych przejazdach, jak i w zawodach (straty odpowiednio: 0.52, 0.25, 0.21).
Teraz w Are Isolde spisywala sie na treningach slabo. Byla 12 i 9. Stracila do Goetschl 1.02 i 1.17 sek.
Dla mnie zdecydowana faworytka tego pojedynku jest Goetschl, a stawka 2.00 jest niezwykle atrakcyjna.
Drugi pewniak, tym razem w zjezdzie mezczyzn, to zwyciestwo Eberhartera. Gosc byl najlepszy na obu treningach w St. Moritz. Stawka 2.40.
Gram tez:
Gerg-Dorfmeister 2 2.30,
Heregger-Suchet 2 2.40,
Trinkl-Ghedina 1 1.40,
Gerg-Obermoser 1 1.30.
Moje kupony znajdziecie w Tabeli Typerow.