Witam. Od dłuższego czasu biernie przyglądam się zamieszczanym tutaj typom, aż w końcu postanowiłem wtrącić coś od siebie.
A że jestem fanem biathlonu i trochę się na tym znam, mam nadzieję, że moje typy (przynajmniej większość) okażą się trafne.
PS: jestem pod wrażeniem obecnych poczynań naszego debeściaka Sikory, szczególnie po niepowodzeniu w Salt Lake City myślałem, że się podda, wycofa, a tu - forma jak za dawnych lat (a może jeszcze lepsza). Brawo panie Tomku!
Z 20 pozycji Expektu wybieram:
Efremova L - Gwizdon M 1 (1.70)Uzasadnienie Kuby mówi wszystko
Eckhoff S - Puurunen P 1 (1.65)Dziwna para. Eckhoff ostatnio w bardzo dobrej formie, a Puurunen - chyba może tylko liczyć, że mu "własne ściany" pomogą.
Norweg może ustrzelić 2-3 pudła więcej, (choć osobiście w to nie wierzę) a i tak będzie lepszy od Fina.
Hietalahti V - Wiksten T 1 (1.60)Dla odważnych. Obaj reprezentują podobny słaby poziom, ale wskazywałbym na Fina, za którym przemawia doświadczenie oraz fakt, że we wszystkich dotychczasowych swoich startach w tym sezonie Hietalahti był lepszy od Szweda.
I jeszcze
iwo: dla Kuby za podawanie typków, gdyż nieraz je zagrałem i trochę (niemało) na tym zarobiłem, tak trzymaj :zobacz: