STS wrzucił już pary na sobotni sprint. Oto co wybrałem:
Z kobitek tylko jedna para:
Niogret C. - Filipova P. 1 [1.50]
Francuzka ostatnio spisuje się dobrze (przynajmniej lepiej, niż Filipova), a Bułgarka, która niedawno zawiodła mnie w parze z Magdaleną Gwizdoń (przegrała z Polką), prezentuje się słabo.
A z "manów":
Andresen F. - Ryzhenkov O. 2 [2.00]
Po ostatniej sztafecie mężczyzn wzrósł mój RE5PEKT (Ali G RULEZ!) wobec reprezentantów Białorusi, którzy nie dość, że fantastycznie pobiegli, to jeszcze wybornie strzelali. Ryzhenkov, mimo że nie popisał się w 2 strzelaniu, to w porównaniu z Andresenem jest Renatą Mauer za swoich najlepszych lat
Andresen musiałby naprawde rewelacyjnie strzelać, by wygrać ten pojedynek. No i ten kurs - kuszący nieprawdaż ?
Gross R. - Eckhoff S. 1 [1.55]
Gross w sztafecie uratował ass drużynie niemieckiej, podciągając kilka pozycji, natomiast Eckhoff odwrotnie - zawalił Norwegom (dużo pudeł + jako jedyny z drużyny karna runda). Nie mam przed sobą analizy sztafety, ale na podstwie oglądanej relacji w Eurosporcie mogę powiedzieć, że Gross pobiegł dużo szybciej, no i mniej pudłował (może nawet wcale - nie pamiętam). Poza tym... bardziej lubię Niemca
Rozważam jeszcze (trochę ryzykowne):
Poiree R. - Tchepikov S. 2 [2.00]
Hanevold H. - Rozhkov S. 1 [1.60]
Fischer S. - Gjelland E. 1 [2.00]
Powyższe typy w większości analizowane na podstwie ostatnich sztafet. Mam nadzieję, że ktoś skorzysta i coś wygra.
Pozdrowienia
al: