#1631918 - 30/09/2007 01:38
Re: Pytania do Poznaniaków...
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
witam, piszę już z Poznania... Przeraziło mnie poruszanie się po tym mieście autem dobrze, że mama mi nie zostawia auta, bo myślę, że bym nie podołał a przynajmniej by to trwało. Mieszkam niedaleko wieżowca ze zegarem, więc spotkamy się pewnie nie raz fajna sprawa, dosłownie pod blokiem mam punkty STS i Milenium dobre chociaż tyle. Wkurza mnie net, bo póki co nie mam stałego łącza i korzystam z jakiegoś beznadziejnego iplusa, ale jakoś mam nadzieję pójdzie. Pozdrawiam wszystkim Poznaniaków, i nie tylko Nie jestem pewien dokladnej daty, ale chyba od wczoraj zostal zamkniety most przy Katedrze. Przez 4 dni beda przenosic stare przeslo z mostu Rocha (polecam podjechac i zobaczyc!!). Przeslem tym beda laczyc Srodke z Ostrowem Tumskim. Mimo, ze znam sporo mukow komunikacyjnych w tym przypadku unikniecie korasow graniczy z codem
|
Do góry
|
|
|
|
#1632728 - 30/09/2007 04:41
[Re: pszek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Post Dali. Warszaffka w centrum Poznania Albo SQ Ale widze, ze Korver juz nie jest zainteresowany klubami w Poznaniu, bo coś nie odpisuje Albo już gdzieś polazł...
|
Do góry
|
|
|
|
#1632733 - 30/09/2007 04:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Korver jak najbardziej zainteresowany nie jestem tu po prostu cały czas przy kompie, rozpakowuję się itd. A więc interesują mnie raczej klasyczne kluby z dobrą muzyką klubową, nie jakieś mega ekskluzywne (z racji tego, że jestem średnio zamożnym studentem ), ale też nie jakieś wiejskiej disco
|
Do góry
|
|
|
|
#1632741 - 30/09/2007 04:46
|
veteran
Meldunek: 05/04/2005
|
Ja tam lubię sobie czasami skoczyć do Terytorium, albo Shamrocka na Starym Rynku. Dobrym rozwiązaniem może być dla Ciebie również Tuba. W ostatni czwartek byłem w Alkatraz, ale takiego spędu bydła dawano nie widziałem i raczej już tam w najbliższym czasie nie pójdę :/ Acha i jeszcze fajnie imprezy bywają w starym Eskulapie, ale w sumie to dawno tam nie byłem
|
Do góry
|
|
|
|
#1632747 - 30/09/2007 04:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Ja tam lubię sobie czasami skoczyć do Terytorium, albo Shamrocka na Starym Rynku. Dobrym rozwiązaniem może być dla Ciebie również Tuba. W ostatni czwartek byłem w Alkatraz, ale takiego spędu bydła dawano nie widziałem i raczej już tam w najbliższym czasie nie pójdę :/ Acha i jeszcze fajnie imprezy bywają w starym Eskulapie, ale w sumie to dawno tam nie byłem to teraz poprosiłbym jakoś mi wytłumaczyć koło czego co jest
|
Do góry
|
|
|
|
#1632760 - 30/09/2007 04:52
|
veteran
|
Shamrock jest na północnej (chyba :D) ścianie Starego Rynku, jeśli się tam będziesz wybierał to nie zakładaj sportowego obuwia, bo Cię bramka nie przepuści. Terytorium jest niedaleko do Starego Rynku, tylko nie pamiętam dokładnie jaka to ulica. Myślę, że jak spytasz kogoś na Starym to Ci powiedzą. A Tuba jest na Garbarach, jakieś 10 minut z buta ze Starego Rynku, też raczej ciężko wytłumaczyć jak tam dojść, ale jak się kogoś spytasz to myślę, że bez problemu Ci powiedzą
|
Do góry
|
|
|
|
#1632806 - 30/09/2007 05:04
|
Carpal Tunnel
|
http://www.mpk.poznan.plksiążeczkę raz na jakiś czas chyba do Głosu Wielkopolskiego dodają. Czy normalnie można kupić? nie wiem. to co rozumiem, że pozostało mi spisać to wszystko? Możesz se wydrukować i wentualnie pomniejszyć. Z resztą tramwaje kursują regularnie co 10, 15, lub 20 minut. zależnie od linii (prawie wszystkie tak samo, ale są niewielkie wyjątki), dnia i pory... Ja zawsze sprawdzałem tylko tramwaj, jak wychodziłem z domu. A potem to szedłem na przystanek i czekałem aż tramwaj przyjedzie. To ewentualnie max. 20 minut czekania. Studenckie fajne imprezy są w Ciciborze
|
Do góry
|
|
|
|
#1633055 - 30/09/2007 07:17
[Re: odgdog]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/10/2002
|
najlepiej to sobie sciagnij gingera na komorke - wystarczy miec jave i masz rozklad wszystkich linii w latwo przyswajalnej formie co do imprez to polecam Post Dali, wczoraj bylem i calkiem niezly balet z tego wyszedl. pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1633057 - 30/09/2007 07:20
[Re: Lokus]
|
Carpal Tunnel
|
najlepiej to sobie sciagnij gingera na komorke - wystarczy miec jave i masz rozklad wszystkich linii w latwo przyswajalnej formie co do imprez to polecam Post Dali, wczoraj bylem i calkiem niezly balet z tego wyszedl. pozdro Osz fak! jak ja mogłem zapomnieć o gingerze :ściana: http://news.pasjagsm.pl/poprawiona-ginger-dla-poznania-i-bialegostoku-1951.html
|
Do góry
|
|
|
|
#1633476 - 30/09/2007 19:19
|
veteran
|
Ja chętny, możemy wyskoczyć gdzieś na meczyk we wtorek na LM, bo ja tutaj nie mam takiego kanału Tylko musicie mi dokładnie powiedzieć gdzie i czym mam dojechać bo na razie kiepsko u mnie z orientacją Jeśli jakiś meczyk to ja proponuję pubik Warki niedaleko od Starego Rynku. Trzeba tam być troszkę czasu przed rozpoczęciem meczu, bo we wtorki i środy zwykle jest ciężko z miejscem. To kto jeszcze się pisze na wyjście we wtorek albo ewentualnie w środę??
|
Do góry
|
|
|
|
|
|