Gp Brazylii
Tym razem choc dalej poza europa to juz w normalnym czasie ze nie musze wstawac by sobie poogladac.
Wstepnie zagrałem:
Unibet---
Barrichello, R - Alonso, F
( Najlepsza pozycja końcowa)
1 1.33
M Schumacher - Raikkonen, K
( Najlepsza pozycja końcowa)
1 1.42
1.89 2.5/10
---
Jak dla mnie ten wyscig bedzie przebiegal pod dyktando Ferrari poczawszy od Q do samego R. Tor bardzo szybki co powinno kierowcom Ferrari odpowiadac. Szumi z Finem przegrywa do tej pory 0-2. Ale pamietac trzeba ze to wyscig i nie kazdy dojezdza - a tutaj Raikonen to typowy agresor i kazdy wyscig dla mnie to 50/50 w szansach
na ukonczenie wyscigu. Co wiecej Szumi powoli go zaczyna nienawidziec - o maly wlos a pierwszego wyscigu Szumi po przepychankach z Finem nie
wylecialby z trasy na dobre ale udalo mu sie powrocic na tor, a w ostanim wyscigu Fin bardzo brzydko zajezdzal droge Szumiemu. Jescze troszke i sie zaaczna nienawidziec jak Ralf z Montoya
Centrebet
---
Brazilian F1 Grand Prix - Qualification Head To Heads - WEBBER v FISICHELLA Win
FISICHELLA, Giancarlo (JORDAN) 1.70 4/10
---
Tu w dalszym ciagu widze widmo biednego Webera ktory do spolki z Yooungiem zamykali ogon Q jescze jak pracowali dla Minardi. W tym sezonie hth 2-0 dla Fisichelli w Q + dodatek w postaci ze Jordany maja chyba ciut lepszego kopa w swoich bolidach.
Centrebet
---
Brazilian F1 Grand Prix - Qualification Session 1 Head To Heads - BUTTON v VILLENEUVE
Win BUTTON,Jenson (B.A.R) 1.85
Brazilian F1 Grand Prix - Qualification Session 1 Head To Heads - RAIKKONEN v COULTHARD
Win RAIKKONEN, Kimi (MCLAREN) 1.70
3.14 1.5/10 (Ze wzgeldu na singla z Buttonem)
---
Doceniam talent i doswiadczenie Coultharda ale z tym wariatemRaikonenen to ciezko bedzie wygrac w pierwszej sesji kw. bowiem tu siejezdzi nie 3 okrazenia ale znacznie wiecej wiec szanse Raikonenajescze bardziej rosna. Zasada dla tego typu: Im dluzej jezdzi tym lepszy czas wykreci. Button ponizej opisany.
---
Brazilian F1 Grand Prix - Qualification Session 1 Head To Heads - BUTTON v VILLENEUVE
Win BUTTON,Jenson (B.A.R) 1.85 5/10
---
Vileleneuve nie lubie i pewnie tez go nie lubia dyrektorzy Hondy bo placa mu drugi najwyzszy kontrakt w F1 po Szumim - cos kolo 13 mln
obilo mi sie o uszy a jezdzi slabiutko jak za taka kase! I zapewne tylko dla kasy jezdzi kanadyjczyk w tym teamie - Ale z tymi pieniazkami jest jeden warunek jesli bedzie gorszy KaNADYJCZYK od kolegi z teamu - Buttona... to nie beda go chcieli juz nigdy widziec w swoim teamie i podziekuja mu za wspolprace. I zapewne powroci chlopak do nizszej klasy Champ car. Ale nie umniejsza to faktu ze od Buttona jest bardziej doswiadczony i wszystkie atuty sa po jego stronie - ale niestety nie na tym torze. Button WIN! UWAGA! Zakald na pierwsza sesje kw!!!
Zapomnailem dodac bilansik:
F1 2003: 55.5/55.2 -0.3Units