[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gabriel:
[qb]Mieszkac nie mieszkalem ale wiem jacy sa ludzie ktirzy uciekli na zachod a szczegolnie do Niemiec.
Oni mysla, ze sa bardziej niemieccy od rodowitych niemcow a najgorszym narodem dla nich jest....Polska.
Nie chodzi mi akurat o wszystkich ale ja nie widze zadnego powrotu Tigera do Polski ;p
A w Polsce im dobrze bo maja kase z zachodu a ceny Polskie
[/qb][/QUOTE]Masz rację są tacy ludzie, ale chyba źle oceniłes sytuację bo właśnie Michalczeski nie pokazuje tego jaki jest niemiecki. Zawsze powtarzał, że jest Polakiem, czego dowodem chociazby polski hymn grany przed walką, który był nie wsmak samym Niemcom. Myślisz, że człowiek sie dobrze czuje gdy słyszy gwizdy jak na oczach całego świata grają jego narodową pieśń? Gdyby Michalczewski był bardziej niemiecki wcale by nie zmieniał hymnu co de facto bardziej by mu wyszło na dobre. Nie starcił by częsci sympatii Niemców, którzy nie kryli swojego niezadowolenia z takiej zmainy.
Dla nich on był, jest i będzie zawsze Polakiem.
Polak wyjechał za granicę, osiągnął sukces jakich mało, wraca do swojego kraju, a tu spora część jego rodaków szydzi z niego, bo se przypomniał o Polsce. Nieee, to lepiej kur... żeby został w Polsce, walczył jako amator, a potem tak jak sporo bokserów czy zapaśników został tym, który odbiera długi na zlecenia mafii, bo w boksie płaciliby mu marne grosze! :eek: .
I znów z nas wychodzi ta nasza mentalność. Zazdrość, że komuś się udało a mi nie, że on ma fajne życie a ja musze siedzieć w tym gównie, a potem wytykanie palcami: "Ooo idzie ten, myśli, że jest kozak bo z Niemiec wrócił" ... Echh ... Sami prowokujemy takie sytuacje.
A z tymi cenami to nie bądź śmieszny, dla gościa, który ma na koncie grube miliony euro naprawdę nie ma różnicy czy kefir kosztuje złotówkę czy pięć. Po zatym wcale cenami nie odbiegamy od zachodu, a i jest wiele produktów tańszych niż u nas. To już nie te czasu stary, kiedy przyjeżdżał ktoś się z zachodu, po lataniu na szmacie w podrzędnej knajpce, ze 100 baksami w kieszeni i był Panem podwórka.