[QUOTE]Oryginalnie wysłał forty:
[qb]Wg mojej opini to jednak Michalczewski przegrał,ale na pewno nie wygrał Roy Jones jr.[/qb][/QUOTE]Wnioskując z Twojej opinii, to obaj powinni nie mieć po swoich walkach, pasów mistrzowskich. Jeden z nich go ma (wg. mnie ten, który wypadł o wiele słabiej), co pokazuje jaki to 'czysty' sport i jak prawie nie możliwym jest w tych czasach osiągnąc jakiś znaczący sukces lub przejść do historii tej dyscypliny nie posiadająć amerykańskiego paszportu.
Pozdrawiam
nathan
P.S. Zawsze zastanawiało mnie (po jakimś czasie już wiedziałem) dlaczego mistrz nad mistrzami w boksie amatorskim, Felix Savon, nie chciał przejść na zawodostwo, choć proponowano mu to wiele razy. On tłumaczył to miłością do Kuby i wiernością wobec El Commendante. Mi wydaję się, że zdawał sobie doskonale sprawę, żeby nie zaistniał w zawodostwie. Dla amerykanów byłaby to wielka gratka upokorzyć ulubieńca Castro, który wcześniej wygrywał ze wszystkimi. Nigdy by nie pozwolono na to, żeby Kubańczyk był mistrzem na mistrzami w Stanach Zjednoczonych. Podobnie było z Michalczewskim, ale jego załatwiono jeszcze bardziej perfidnie bo na 'jego' terenie!