[QUOTE]Oryginalnie wysłał viking24:
[qb]Proszę fachowców o analizę odnośnie par jakie wystawił sts. Z góry wielkie dzieki
18-08 Środa
503 18:30 Kitajima - Hansen (200kl.M) 1.60 2.00
504 19:10 Jedrzejczak - Thomas (200mot.K) 1.40 2.40
505 19:10 Sandeno - Nakanishi (200mot.K) 1.60 2.00
506 19:10 Galvez - Risztov (200mot.K) 1.50 2.10
507 19:15 vd Hoogenband-Schoeman(100dowM) 1.40 2.40
508 19:15 Thorpe - Magnini (100dow.M) 1.45 2.30[/qb][/QUOTE]Długo mnie nie było i obecnie nie mam za bardzo dostępu do neta czego bardzo żałuję, bo chętnie popisałbym na forum trochę analiz o olimpiadzie szczególnie w dziale tenisowym, ale po prostu nie mam możliwości więc musicie mi wybaczyć. Za to od października wrócę na pełnych obrotach. Niestety żałuję konkursów które mnie ominęły i ominą
A teraz coś o pływaniu i parach z STS-u:
Kitajima - Hansen (200kl.M) 1.60 2.00 :2gw:
Z całą pewnością dwaj najlepsi zawodnicy tego stylu. W poprzednim finale klasyka na tych igrzyskach zdecydowanym faorytem bukmacherów niespodziewanie dla mnie został Hansen, na którego kursy w dzień zawodów po eliminacjach i półfinałach wynosiły około 1,3 w parze z Kitajimą. No i ... bukmacherzy się przeliczyli. Kitajima chociaż był gorszy od Hansena zarówno w eliminacjach jak i półfinałach to w finale pokonał Go o kilkanaście setnych sekundy i został mistrzem olimpijskim. Teraz czeka ich rywalizacja na dystansie dwukrotnie dłuższym i dla mnie nadal faworytem jest Japończyk a w miarę wysokie kursy powodują, że chyba się skuszę na ten typ.Kitajima wygrał swój półfinał i chociaż awansował do finału dopiero z trzecim czasem (2:10.86-Hansen miał 2:10:81, a obu pogodził Węgier Gyurta - 2:10:75) to jednak wydaje mi się, że w bezpośredniej walce Kitajima pokaże klasę i zdobędzie swój drugi tytuł mistrza olimpijskiego.
Jędrzejczak - Thomas (200mot.K) 1.40 2.40 :4gw:
Patriotyzm każe postawić na Polkę, która pomimo trzeciego czasu półfinałów wydaje się być faworytką tej konkurencji i jak dla mnie jest kandydatką do złota. Wbrew pozorom może się okazać, że walki o złoto nie stoczą tylko te dwie zawodniczki, bo świetnie pływają Sandeno i Nakanishi. Jeśli one będą się trzymały Polki i Australijki to paradoksalnie jestem spokojny o to, że Otylia poradzi sobie z Thomas,bo Petria będzie czuła, że coś jest nie tak i może nagle niespodziewanie nawet stracić podium nie wytrzymując psychicznie. Trochę to słaby argument ale tak czuję. A poza tym to mimo wszystko Polka jest tu faworytką i na pewno będzie pilnować Australijki, a Thomas nie powinna wytrzymać ostatnich 50 metrów Otylii, bo sama ma zdecydowanie krótszy finisz (ostatnie 30 będzie miała mocne, ale Otylia zapewne bardzo mocno rozpocznie całą ostatnią długość basenu).
Sandeno - Nakanishi (200mot.K) 1.60 2.00 :3gw:
Amerykanka pływa świetnie ostatnie metry, Japonka jest dosyć równa, ale mnie bardzo podoba się ta radośc pływania Sandeno i Jej znakomity finisz. To bardzo radosna i sympatyczna dziewczyna, nie ciąży tu na Niej wielka presja, swoje na tej olimpiadzie już zrobiła, ale myślę, że jest w stanie powalczyć o kolejny przynajmnie brązowy medal i na ostatnich metrach wyprzedzi Nakanishi.
Galvez - Risztov (200mot.K) 1.50 2.10
Trudna para, Węgierka bardziej utytułowana, te igrzyska Jej zdecydowanie nie wychodzą, z formą trochę nienajlepiej, ale myślę, że będzie chciała skorzystać z ostatniej szansy na to, żeby się pokazać i może delikatnie spróbuję zagrać 2 w jakimś rozpisie, ale nie polecam jakoś specjalnie.
vd Hoogenband -Schoeman(100dowM) 1.40 2.40 :4gw:
No cóż. Nie będę dużo pisał. Po prostu Holender to dla mnie kandydat do złota na tym dystansie i tyle. Powinien udowodnić swoja klasę i pokonać nie tylko Schoemana.
Thorpe - Magnini (100dow.M) 1.45 2.30 :4gw:
Chciałem dać trzy gwiazdki, żeby jakoś odzwierciedlić to, że Thorpe słabiutko popłynął finał, ale w ostateczności postanowiłem postawić 4, ponieważ Ian zdecydowanie się oszczędzał i tutaj powinien walczyć o medal a Magnini to nie jest dla niego raczej wymagający przeciwnik, chyba, że będzie miał po prostu "dzień konia". Mimo wszystko w miarę pewnie na Australijczyka.
Pozdrawiam serdecznie.