#18268 - 15/05/2002 02:42
Re: na temat pisma bukmacherskiego
|
enthusiast
Meldunek: 03/08/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo: [qb]Sami udziałowcy Spólki kapitałowej nie opłacają składek na ubezpieczenia społeczne , zdrowotne oraz FP . Składki takie opłaca zarząd spólki , który zazwyczaj zatrudniony jest na podstawie umowy o prace .
Udziałowcy nie muszą zakładać działalności gospodarczej poniewarz .Nie miałem na myśli spólki cywilnej (umowa cywilna 2 lub więcej przedsiębiorców), która jest bardzo niebezpieczna dla samych zainteresowanych poniewarz odpowiadają oni za zobowiąznia Spólki nie tylko do wysokości wkładów , ale całym swoim majątkiem .
Przy przedsięwzięciu , które ma przynieśc zysk tzreba założyć , że musi być kilka osób które będą etatowymi pracownikami , nie da sie wydawać prawdziwego pisma bez kogoś kto bedzie sie tym zajmował 24 h na dobe , a nie tylko poprzez internet . Zastanówmy się lepiej czy to jest nisza rynkowa czy moze ograniczenia prawne powodują, że jest to nieopłacalne . Przydałby sie dobry prawnik .
Jezeli sie myle to mnie skorygujcie .[/qb][/QUOTE]spółek cywilnych już nie ma są spółki jawne z rejestracją sp. z o.o. wiąże się koszt minimalnego kapitału(?) spółki który trzeba zebrać by spółkę zarejestrować
można nie patrzyć na rynek i zrobić to poprostu dla siebie jako taki sobie biuletyn.
przykład: 15 kumpli wydajacych na piwo miesięcznie 300zł może wynająć lokal zatrudnić barmana i zrobić sobie knajpę by sporzywać bez zajebistej marży - 300%-500%, zakładając że będą chodzić tylko do niej, a jeśli przyjdzie ktoś obcy to można jeszcze na tym zarobić
|
Do góry
|
|
|
|
#18270 - 15/05/2002 02:59
|
enthusiast
|
gdy jest zysk to organizujesz kameralny koncert koncert np T.Love i po zawodach. Piwo smakuje lepiej
|
Do góry
|
|
|
|
#18271 - 15/05/2002 03:16
|
stranger
Meldunek: 25/02/2001
|
Witam.
Co do dystrybucji, to słyszałem, że poczta chętnie przyjmuje różne towary na sprzedarz. Możnaby tak w każdym większym mieście, gdzie jest dużo klientów bukmacherów, dogadać się z jednym lub więcej odziałem poczty. Problem jedynie w rozesłaniu z centrali do ludzi pisemka. Firmy kurierskie powinny rozwiązać problem.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#18272 - 15/05/2002 03:20
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał GrOchU: [qb]Witam.
Co do dystrybucji, to słyszałem, że poczta chętnie przyjmuje różne towary na sprzedarz. Możnaby tak w każdym większym mieście, gdzie jest dużo klientów bukmacherów, dogadać się z jednym lub więcej odziałem poczty. Problem jedynie w rozesłaniu z centrali do ludzi pisemka. Firmy kurierskie powinny rozwiązać problem.
Pozdrawiam.[/qb][/QUOTE]najtaniej jest nadać paczkę koleją dojedzie wszędzie gdzie jest stacja PKP np. do Łomży już nie
|
Do góry
|
|
|
|
#18273 - 15/05/2002 04:03
|
member
Meldunek: 31/01/2002
|
Przepraszam, że się wtrącam, ale każdy powinien, kto zabiera głos z pomysłami, powiedziec jakie ma doświadczenie, tzn. czy prowadził działalność gospodarczą, bo rzeczywistość jest w tym zakresie diametralnie różna niż teoria. Jak by tu powiedzieć, chęci to nie wszystko ..., choć tak jak proponuje nikita nakład 200 egz. - taki wymiar (z uwagami hpc + WK) - to jest realne. A o zyskach trzeba zapomnieć, bo to jest jak skóra na niedźwiedziu ..., zyski w tym układzie to kurs 1,05 Włóżcie tę energię i chęci we wspólne typowanie "idea SPD + coś więcej", a zyski przeznaczcie na Poradnik "Jak ograć buka"  Kurs znacznie korzystniejszy. A tak w ogóle Powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#18274 - 15/05/2002 06:09
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
|
Do góry
|
|
|
|
#18275 - 15/05/2002 09:59
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb] http://www.rp.pl/prawo/doc/gra0828.html [/qb][/QUOTE]w takim razie na tej stronie też jest łamane prawo
|
Do góry
|
|
|
|
#18276 - 15/05/2002 10:17
|
enthusiast
|
http://sprawiedliwi.republika.pl/stow.htm gdyby się udało zarejestrować stowarzyszenie, określając cel i środki do realizacji, i pismmo by rozchodziło się tylko wśród członków to nie byłoby to sprzeczne z ustawą o zakładach wzajemnych
|
Do góry
|
|
|
|
#18277 - 15/05/2002 12:01
|
Anonymous
Unregistered
|
Jesli bedziecie chcieli strone takiej gazetki chetnie sie zajme zrobieniem takiego projektu bo jestem webmasterem i mam juz pare stronek za soba robionych za kase. Dla was stronka oczywiscie free:)
|
Do góry
|
|
|
|
#18278 - 15/05/2002 15:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/09/2001
|
Tak sobie jeszcze mylalem nad nasza "gazetka" i moze lepiej na poczatek wydac poradnik "Jak grac u buka". Na przyklad opis handicapow ktory juz jest na mecz.pl, ranking/opis zagranicznych bukow (to uwazam za najwazniejsze i najbardziej przydatne. Do tego jest tu wiele osob ktore maja duzo do powiedzenia na ten temat), jakies strony (tip-ex betbrain, tipgol ...), strony o sporcie i z wynikami live itp.
To mogloby zaiteresowac nnie tylko tych ktorzy juz graja.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#18281 - 15/05/2002 16:44
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał nikita: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb] http://www.rp.pl/prawo/doc/gra0828.html [/qb][/QUOTE]w takim razie na tej stronie też jest łamane prawo[/qb][/QUOTE]No właśnie nie wiadomo jak jest z tym internetem. W Anglii jest podobne prawo dotyczące zagranicznych bukmacherów ale sądy stwierdziły, że internet nie podlega jemu. Możesz stwierdzić, że Twoja strona to jak Twój dom. Zresztą, warto wspomnieć o tym, że Betako na swojej stronie podaje adresy swoich punktów. Na stadionie piłkarskim widziałem dużą reklamę rodzimego buka. W Przeglądzie Sportowym też. Na stronach internetowych to samo. Nie jestem prawnikiem, ale patrząc na tę ustawę nie widzę jakichkolwiek sankcji wobec tych co reklamują.
|
Do góry
|
|
|
|
#18283 - 15/05/2002 17:23
|
old hand
Meldunek: 14/02/2002
|
WK BRAWO!!! Wreszcie na dobrej drodze wg mnie. najpierw powinnismy wydac jeden jedyny w swoim rodzaju poradnik: adresy www, bukmacherzy, zarzadzanie kapitalem, sposoby gry, itd. Wszystko co w miare sie nie zmienia (tzn bez zadnych typow). Jesli taki poradnik dobrze sie przyjmie wsrod czytelnikow mozna sie scierac z miesiecznikami czy nawet dwutygodnikami, ale narazie mysle o poradniku. Moglby byc bardziej obszerny z "pol twarda" okladka  . Po płostu Luxusowy Co do prowadzenia dzialalnosci gospodarczej to ja nie mam zadnych doswiadczen... ale przy robieniu gazet, albo lepiej gazetek, troche siedze. Ostatnio wydawalem nr o nakladzie 260 egz (wow!) 
|
Do góry
|
|
|
|
#18284 - 15/05/2002 18:23
|
enthusiast
|
ustawa mówi: Art. 8. 1. Zabrania się reklamowania na terytorium kraju gier losowych, zakładów wzajemnych i gier na automatach, o których mowa w art. 2 ust. 1 pkt 4 i 5 oraz w ust. 2 i 2a, przez co rozumie się zachęcanie do udziału w grach i zakładach, przekonywanie o ich zaletach, informowanie o miejscach, w których są urządzane, i możliwościach uczestnictwa.
2. Zakaz, o którym mowa w ust. 1, nie obejmuje reklamy i informacji w ośrodkach gier i punktach przyjmowania zakładów.
i dalej idzie tak: Art. 9. Ilekroć w ustawie jest mowa o: ....................................... 2) punkcie przyjmowania zakładów wzajemnych - rozumie się przez to miejsce, w którym przyjmowane są zakłady totalizatora lub bukmacherstwa na podstawie zatwierdzonego regulaminu.
Wynika z tego jednak że buki mogą w ogłoszeniach podawać miejsca przyjmowanian zakładów.
Ale ja tam nie widzę problemu. Mam swoją drukarnię i mogę wydrukować wszystko co chcę (no oprócz biletów NBP...)
Chyba trzeba otworzyć jakiś nowy temat w którym zbierało by się różne opracowania i obszerniejsze komentarze (czas ku temu dobry bo to mistrzostwa świata) z założeniem że wyjdzie to raz ale nie koniecznie. Mogę zebrać to do kupy wydrukować trochę sztuk, rozesłać tym którzy coś napisali, a jak się spodoba będzie można myśleć co dalej.
|
Do góry
|
|
|
|
#18285 - 17/05/2002 02:27
|
addict
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał fragman: [qb]Jesli bedziecie chcieli strone takiej gazetki chetnie sie zajme zrobieniem takiego projektu bo jestem webmasterem i mam juz pare stronek za soba robionych za kase. Dla was stronka oczywiscie free:)[/qb][/QUOTE]Podaj linki w TO i OWO może ktoś skorzysta z twoich usług.
|
Do góry
|
|
|
|
#18286 - 17/05/2002 02:32
|
addict
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK: [qb]Tak sobie jeszcze mylalem nad nasza "gazetka" i moze lepiej na poczatek wydac poradnik "Jak grac u buka". Na przyklad opis handicapow ktory juz jest na mecz.pl, ranking/opis zagranicznych bukow (to uwazam za najwazniejsze i najbardziej przydatne. Do tego jest tu wiele osob ktore maja duzo do powiedzenia na ten temat), jakies strony (tip-ex betbrain, tipgol ...), strony o sporcie i z wynikami live itp. To mogloby zaiteresowac nnie tylko tych ktorzy juz graja. Wojtek[/qb][/QUOTE]Poradnik TAK kurs 5,0 Gazetka NIE kurs 1,1 kurs wzrośnie do 2,0 jak poradnik odniesie sukces. Za Super Poradnik zapłacę do 100 zł -ale mógłby by też dodatkowo w sieci, by mozna było zadawać pytania i aktualizować. Może inni sięwypowiedzą jako klienci ile zapłacą, bo na razie takich za duzo nie widac. Moja rada: Poradnik w druku + w sieci (koniecznie, fachowcy powinni odp. na pytania). Reklamę obchodzi się tak: Jest tekst, gdzie w przykładach z historii lub w typach podaje się nazwę buka, jak na mecz.pl Unibet + expekt (sponsorzy) - to lepsze niż reklama zwykła.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|