Opcje tematu
#190087 - 20/01/2003 22:43 III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
ponad 70% uczestników II Edycji Totolotkowej Bundesligi zadeklarowało się w sondzie: "TAK,będę nadal brał w nim udział!" w związku z tym zapraszam do dyskusji jak ta III Edycja ma wyglądac ?! iwo:

To jest wasz konkurs więc czekam na wasze propozycje apropo jego formy itp. :zobacz:

Do góry
#190088 - 20/01/2003 22:51 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Troszkę się rozpędziłem i w temacie napisałem że to III Edycja.Musimy jednak ustalic czy kontynuujemy konkurs z pierwszej rundy czy startujemy każdy z czystym kontem?

Poza tym w naszej sondzie 60% z was opowiedziało się za nagrodami piniężnymi w tej kwaetii także poprosze o rozwinięcie tematu

I coś jeszcze.Konkurs Totolotkowa Bundesliga ma coraz więcej fanów i będę zmuszony trochę częściej niż dotychczas prosic was o podanie swoich wyników z poszczególnych kolejek.

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI iwo:

Serdecznie pozdrawiam
DJ SOSNA

Do góry
#190089 - 20/01/2003 23:27 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Wydaje mi się, że nową edycję powinniśmy rozpocząć z czystym kontem.
A co do nagród .... komu one tu będą potrzebne?
Przecież naszymi wspólnymi typami "ugramy" kasę u buka, więc.....

Pozdrawiam.

Do góry
#190090 - 21/01/2003 12:10 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
RVI Offline
member

Meldunek: 21/03/2002
Ja jestem tego zdania, iz jeśli nic nie zmienimy w konkursie to powinniśmy kontytnuować ze zdobytymi punktami a jak dokonamy zmian to konta powinny być wyzerowane.

pozdrawiam

Do góry
#190091 - 21/01/2003 12:59 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
ALABAMA Offline
member

Meldunek: 17/05/2002
Ja proponuje wprowadzenie skali trudności TOP BET za mecze łatwe do przewidzenia 2 pkt, oraz za mecze o podwyższonym stopniu ryzyka gdzie może paść wynik 1x2 powinniśmy przyznawać 3 pkt, mecze za trzy punkty powinny być wyszczegółnione np
za top bet: dortmunt - S04 3 pkt a
za top bet: bayern - arminia 2 pkt
Myślę że to uatrakcyjniło by TOP BETY i zwiększyło by rywalizację. iwo: :5gw:

Do góry
#190092 - 21/01/2003 13:11 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
Lexm Offline
old hand

Meldunek: 19/03/2001
[QUOTE]
[QB]Musimy jednak ustalic czy kontynuujemy konkurs z pierwszej rundy czy startujemy każdy z czystym kontem?[/QUOTE]Jestem za wyzerowaniem dotychczasowej punktacji. Różnica punktowa po rundzie jesiennej pomiędzy pierwszą 10, a pozostałymi uczestnikami jest duża i praktycznie osoby z końca tabeli straciły szanse na zajęcie punktowanego miejsca. Może to grozić tym że po paru kolejkach rundy wiosennej zostanie tylko paru typerów w konkursie.
Zostaje również kwestia nowych uczestników konkursu. Zostawiając dotychczasową punktację, nikt nowy nie przystapi do konkursu.

[QUOTE]Poza tym w naszej sondzie 60% z was opowiedziało się za nagrodami piniężnymi w tej kwaetii także poprosze o rozwinięcie tematu [/QUOTE]Najprostszym rozwiązaniem przy braku sponsora wydaje się wprowadzenia wpisowego w niewielkiej wysokości od każdego uczestnika konkursu (wzorem konkursu tenisowego na mecz.pl).

[QUOTE]I coś jeszcze.Konkurs Totolotkowa Bundesliga ma coraz więcej fanów i będę zmuszony trochę częściej niż dotychczas prosic was o podanie swoich wyników z poszczególnych kolejek.[/QUOTE]Wystarczy stworzyć odpowiedni punkt w regulaminie konkursu obligujący do podawania swoich wyników.

Pozdrawiam
Lexm

Do góry
#190093 - 21/01/2003 18:48 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
pajelo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/11/2001
tez jestem za wyzerowaniem punktacji;
Osobiscie nie potrzebuje zadnych nagrod w tym konkursie,ale jezeli juz to drobne wpisowe nikomu chyba nie przeszkodzi a moze tylko pomoc
pozdrawiam

Do góry
#190094 - 23/01/2003 01:24 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
hunter Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2001
Witam

Moim zdaniem wszystko powinno zostać po staremu, tradycyjne zasady konkursu są ok . Nie rozumiem też dlaczego mielibyśmy zerować konta przecież to połowa sezonu i myślę, że koniec edycji konkursu powinien być jednoznaczny z zakończeniem sezonu bundesligi.

Niech reszta graczy się wypowie! :rolleyes:

PoZdRaWiAm iwo:

Do góry
#190095 - 23/01/2003 02:59 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
smoq Offline
veteran

Meldunek: 31/05/2001
Oryginalnie wysłał Lexm:
Jestem za wyzerowaniem dotychczasowej punktacji. Różnica punktowa po rundzie jesiennej pomiędzy pierwszą 10, a pozostałymi uczestnikami jest duża i praktycznie osoby z końca tabeli straciły szanse na zajęcie punktowanego miejsca. Może to grozić tym że po paru kolejkach rundy wiosennej zostanie tylko paru typerów w konkursie.
Zostaje również kwestia nowych uczestników konkursu. Zostawiając dotychczasową punktację, nikt nowy nie przystapi do konkursu.

Też to popieram,może już byśmy zaczeli od 18 kolejki?

Do góry
#190096 - 23/01/2003 11:34 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
harry Offline
journeyman

Meldunek: 21/03/2002
A ja proponuje coś takiego. Podzielmy konkurs na trzy etapy:
Zwycięsca rundy jesiennej - I etap
Zwycięsca rundy wiosenej - II etap
Zwycięsca całości - III etap
Wtedy chyba wszyscy będą zadowoleni. I jeszcze propozycja dotycząca punktacji. Proponuję dodatkowe powiedzmy 10 pkt extra za trafienie wszystkich meczów jednej kolejki. Wprawdzie jeśli się nie mylę coś takiego jeszcze chyba się nie zdarzyło ale wszyscy którzy będą mieli dużą stratę do liderów konkursu będą mieli też przynajmniej nadzieje na ich dogonienie.
Co zaś się tyczy nagrody to może coś takiego - przy nazwie użytkownika umieśćmy jakiś puchar z informacją że ten ktoś jest zwycięscą Totolotkowej Bundesligi. To tyle.
Pozdrawiam

Do góry
#190097 - 23/01/2003 14:19 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
vodzior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/05/2002
witam

Poniewaz konkurs nazwany jest tak a nie inaczej, jest zorganizowany w formie zabawy i ma nam przyniesc jakies korzysci a wiec proponuje do 9 meczow z danej kolejki Bundesligi dorzucac 4 mecze ktore sa aktualnie do obstawiania w TOTOLIDZE wraz z niemcami, czyli razem bylo by do obstawiania 13 meczow. Byc moze dzieki konkursowi takiemu komus uda sie wytypowac 13 a to juz kaska niezla jest :zobacz:

A co do punktacji to proponuje:
1.dwa TOPBETY : jeden na bundeslige , drugi na 4 pozostale mecze
2.reszta meczow po 1 pkt
3.maxymalna ilosc pkt w danej kolejce = 15

jak dla mnie konkurs bedzie jeszcze bardziej atrakcyjny, aby jednak zadosc uczynic BUNDESMANIAKOM proponuje zrobic na koniec sezonie albo w trakcie tabele w ktorej oddzielnie bylaby suma pkt za Bunde pozostale mecze i Razem
I mozna by dzieki temu wylonic 3 zwyciescow

pozdrawiam iwo:

Do góry
#190098 - 23/01/2003 16:45 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Podoba mi się propozycja Harrego:

Zwycięsca rundy jesiennej - I etap
Zwycięsca rundy wiosenej - II etap
Zwycięsca całości - I etap + II etap

W tabeli (ponownie ruszy najpóżniej w poniedz.) będą dwie rubryki. Punkty w II etapie (zaczynamy go w sobotę) i punkty w sumie od początku sezonu.W ten sposób będziemy mieli dwie niezależne od siebie klasyfikacje i każdy bedzie zadowolony

A co do nagród to w sondzie większośc była "za" a jak trzeba się na ten temat wypowiedziec to tylko nieliczni się pofatygowali

Tak czy inaczej chłopaki, w rundzie wiosennej wspólnie zarobimy na Bundeslidze jak nigdy (już DJ się o to postara)

Pozdrawiam
DJ SOSNA

Do góry
#190099 - 23/01/2003 19:54 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
vodzior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/05/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał DJ SOSNA:
[qb]
A co do nagród to w sondzie większośc była "za" a jak trzeba się na ten temat wypowiedziec to tylko nieliczni się pofatygowali
DJ SOSNA[/qb][/QUOTE]ktos musi zaczac chyba ORANIZATOR

czekam na wasze zdanie na temat mojej propozyji w/w al:

pozdrawiam iwo:

Do góry
#190100 - 24/01/2003 17:36 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
hunter Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał vodzior:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał DJ SOSNA:
[qb]
DJ SOSNA[/qb][/QUOTE]ktos musi zaczac chyba ORANIZATOR

czekam na wasze zdanie na temat mojej propozyji w/w al:

pozdrawiam iwo: [/qb][/QUOTE]Witam

Moim zdaniem nie ma co mieszać bundesligi z innymi meczami i jestem za pozostawieniem tradycyjnego rozkładu 9meczy . Co do propozycji Harrego to jest wporządku wobec wszystkich więc iwo: .

PoZdRaWiAm iwo:

Do góry
#190101 - 24/01/2003 22:04 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
Morris Offline
member

Meldunek: 13/11/2001
Propozycja harrego - strzał w dziesiątkę. prowadzacy będa zadowoleni, a nowi mają mozliwość wejścia do gry.
co do gratyfikacji finansowych, postarajmy sie wyciągając wnioski z konkursowych typów zarobić sobie na nie wyciągając kasę od buków.
pzdr.

Do góry
#190102 - 15/02/2003 18:22 Re: III Edycja Totolotkowej Bundesligi (jaka ma byc?)
Krysti24 Offline
old hand

Meldunek: 20/12/2002
Konkurs jest cool ale mam tylko takie male pytanie sa jakies nagrody ?

Do góry