A według mnie gra wcale nie wyglądała tak dobrze. W pierwszym secie moze i wygladala dobrze, ale Guma gral praktycznie cały czas środkiem i tylko dzieki temu set byl wygrany!! Z lewego ataku nie bylo praktycznie gry. Poza środkiem to Gierek atakował chyba raz, Murek dwa razy i Grucha moze ze 3 skonczone ataki. A ataki Gierka ktore lądowały w boisku (przeciwnika oczywiscie) to mozna chyba na palcach jednej reki policzyc!! Co do Kurka. W sumie to dobrze ze wszedl za Gruszke bo ten strasznie sobie nie radzi na prawym skrzydle w 3 secie chyba z 5 atakow wyrzuconych w aut. A sam Kurek jak mial wyczyszczona siatke praktycznie do zera to atakowal ladnie (chociaz raz bez bloku "sciagnal" pilke i zaatakowal po tasmie), a gdy juz był w miare postawiony blok nie bylo tak rozowo. A atakujacy powinien wlasnie konczyc pilki te najwazniejsze i najtrudniejsze. (wielka szkoda ze brak Wlazlego ktory czesto bije nad blokiem i to wlasnie do niego szly zawsze pilki przy stanie 23-23). W siatkowce najwiecej punktow zdobywa sie atakiem, a my niestety nie mialismy dzis zadnych armat. No przepraszam Murek zagral dobry mecz, ale niestety nie zdołał sam wygrac meczu (to niestety nie ten Dawid co kiedys w pojedynke potrafil rozstrzygać spotkania w kadrze)
a szkoda bo bardzo wierzyłem w chlopakow. Choc przed meczem byłem raczej pesymistycznie nastawiony do tego skladu to sciskalem mocno kciuki za naszych.
Niestety nie ma co spodziewać sie jutro jakiegos wielkiego odrodzenia. Szkoda tylko ze kursy na Wlochow nie beda pewnie za wysokie :/ Po prostu nie ma kto grac u nas i zadne zmiany nie pomoga. Wika za Gierka watpie zeby cokolwiek zdziałał.
No ale według mnie największym mankamentem jest to ze nei mamy atakujacego i to powtarzam od czasu jak zobaczyłem skład. I co z tego ze Gruszka kiedys grał na ataku, ze Kurek i Wika to nominalni atakujacy jak nie graja na tej pozycji. Ktos powie ze jak przyjmuje to tez atakuje, ale to według mnie nie jest to samo. Na pozycji po przekatnej z rozgrywaczem atakuje sie praktycznie 90% pilek z prawego skrzydła podczas gdy grajac na przyjeciu wiekszosc gra sie na lewym ataku, a to troche roznicy jest. A poza tym grajac na pozycji atakujacego wymaga sie od zawodnika zeby tylko konczyl pilki podczas gdy grajac na przyjeciu moze byc tylko do odbioru i nie musi sie tak skupiac na ataku.