|  
| 
| 
| 
| #1882468 - 26/12/2007 09:46    Re: Fantasy NHL (3 sezon!)
[Re: Homraj] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  05/09/2006
 | 
czekam na ustosunkowanie się voddomena.Stosunki odbywam tylko z kobietami, jeśli Cię zawiodłem to twój pech. Ponikarovsky za Brendana to właściwie żartWidocznie mam specyficzne poczucie humoru. Fantasy Hockey NewsCoś zaczęło trzeszczeć w szatni Predators. Okazało się, że to stare kości Shanahana.  Jednoosobowy zarząd podjął decyzję o usunięciu Shanahana z drużyny.Z nieoficjalnych źródeł, dowiedzieliśmy się, że zawodnik wprowadzał złą atmosferę w drużynie, jest także podejrzewany o ustawianie meczy w porozumieniu z oddsmakers z Las Vegas.voddomen mógłbyś napisać czemu zamieniasz Shanahana na gorszy model tej samej pozycji?
 Jednak oficjalnie, klub podaje przyczynę,odejścia Shanahana konfliktem z trenerem.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1882575 - 26/12/2007 18:34  Re: Fantasy NHL (3 sezon!)
[Re: Maldini$$] |  
|   old hand

Meldunek:  20/08/2006
 | 
czekam na ustosunkowanie się voddomena.Stosunki odbywam tylko z kobietami, jeśli Cię zawiodłem to twój pech.thinking is difficult Jednak oficjalnie, klub podaje przyczynę,odejścia Shanahana konfliktem z trenerem. [/i] argumentów sportowych nie ma, więc poszedłeś w drugą stronę. ciekawe czy podobny konflikt miałby miejsce gdybyś nie zajmował przedostatniego miejsca w lidze, a na przykład pierwsze?   na podobnym poziomie odpowiedziałeś gdy zwróciłem Ci uwagę o nie wystawianiu składu, na podobnym poziomie odpowiadasz i teraz. żeby nie było, nie zależy mi i nie będę nawet próbował wetować tej wymiany. po prostu jest ona nierówna, i tyle.  może unaoczni to komuś, że dobrze byłoby 'sprofesjonalizować' ligę - opowiedzieć się za jakością a nie ilością.    ------------------------------- z rosteru Homrajs: od początku sezonu miałem jakieś dziwne przeczucie, iż Jonathan Cziczu grał będzie dla Manitoby. składałem kilka propozycji Baqu, choć do wymiany ostatecznie nie doszło. Czicz złapał kontuzje i wylądował na FA. Takim oto sposobem (za darmo) zasila barwy Homrajków. kontuzja wyleczona, Jonathan w linii z Big Joe zagra dzisiaj przeciwko LA Kings.  dobrze że zdążyłem złapać go jeszcze ze statusem IR bo u mnie na razie nie zadebiutuje, ale nie będzie przynajmniej zjadał miejsca w składzie.  pozyskując Semina miałem duże nadzieje (powoli zaczyna mi je realizować - dużo strzela, zaczął punktować) i z Cziczem jest tak samo. nie wiem oczywiście czy nagle się rozkręci, ale on zawsze na lepszą drugą część sezonu 2005/2006: do 31 grudnia -> 37 meczów - 32 punkty __________od  1 stycznia -> 45 meczów - 61 punktów 2006/2007: do 31 grudnia -> 34 mecze - 23 punkty __________od  1 stycznia -> 42 mecze - 46 punktów zobaczymy co zrobi w tym roku. pozdrawiam    |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1882667 - 26/12/2007 20:04  Re: Fantasy NHL (3 sezon!)
[Re: Homraj] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  05/09/2006
 | 
Chce mieć młodą drużynę, z młodymi talentami. Brendan Shanahan, był (jest) moim najstarszym zawodnikiem, dlatego zdecydowałem się go oddać. 
 Alexei Ponikarovsky, ma 27 lat, jest w tym sezonie tylko o trochę gorszy od Shanahana. Sezon, wkracza w fazę ostrej walki, a Rangers,  mają dosyć wyrównaną dywizję. Shanahan może tego nie wytrzymać i jest bardziej narażony na kontuzje niż Alexei Ponikarovsky.

Toronto, jest ostatnie, więc przerwa na pewno im pomoże. Do tej pory grali nie równo. Podejrzewam, że zaczną gracz o wiele lepiej po przerwie świątecznej. Także można zauważyć, że Toronto ma o wile więcej strzelonych bramek od Rangers, a Ponikarovsky grając u nich na LW może więc więcej sytuacji do punktowania.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1899188 - 02/01/2008 22:05  Re: Fantasy NHL (3 sezon!)
[Re: Maldini$$] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  18/06/2003
 | 
W tym tygodniu pojedynek jednej z lepszych drużyn w obecnym sezonie - Manitoby Homraj kontra Fro Pens które są rozpędzone po 3 zwycięstwach z rzędu liczą na kolejne ! Pokuśmy się o małe porównanie obu ekip. Centrzy - u Manitoby świetnie punktujący Ribeiro(21G 22A) i największa gwiazda - Mats Sundin (18G 26A 511(!)FW) , do tego Plekanec (32 pkt. 300FW) i bramkostrzelny B.Boyes(21G).  Ta pozycja u Homrajów bardzo mocna, mocni dwaj pierwsi, ale kolejnych dwóch znalazło by miejsce w niejednej drużynie. U Fro natomiast dwie wielkie gwiazdy - Jason Spezza i P.Datsyuk. Obaj po 49 pkt. Datsyuk mnóstwo goli w przewadze i strzałów. Spezza to król bulika. Dobre uzupełnienie stanowi J.Toews debiutant z Blackhawk's (15G 17A 248FW), a także P.Bouchard (26A) . Jest także Belanger, ale on występuje w momencie gdy inni centrzy pauzują w danym dniu. Centrzy - Homraj vs. Pens - remis Lewe skrzydło : Kariya, najlepszy w Homrajach - (11G 23A), dużo strzela. Brunette i Semin już nie tak skuteczni, szczególnie Semin który po licznych kontuzjach nie może odnaleźć formy sprzed roku gdzie był prawdziwym odkryciem w Capitals.  U Fro - nowy nabytek B.Shanahan o którym ostatnio było bardzo głośno :). na pewno sprawił, że ta formacja wygląda teraz o niebo lepiej(29 pkt i masa strzałów). J.Blake zaledwie 6 bramek w tym sezonie, to na pewno nie to czego od niego się oczekuje, w ostatnim meczu 3 pkt. (gol+ 2asysty) może to zwiastun powrotu stałej równej formy ? Jest jeszcze Kunitz który od czasu do czasu strzeli lub poda (25 pkt.) i Demitra który może grać zarówno na lewym jak i prawym skrzydle. Pavol nie grał w kilku spotkaniach przez kontuzje, od pewnego czasu już jest zdrowy i powinien grać coraz lepiej. Ogólnie - lekka przewaga ekipy Fro nad Homrajami na lewym skrzydle. Prawoskrzydłowi :  Homraj - wyżej opisany B.Boyes lideruje na prawym skrzydle w swojej ekipie, do tego Dumont od czasu do czasu ukąsi. Langenbrunner jest po prostu bardzo przeciętny, a Cheechoo to powoli niewypał tego roku, liczne kontuzje marnują mu ten sezon. Czy zdąży się jeszcze w nim obudzić ?  Fro Pens - jedno nazwisko - J.Iginla i wszystko jasne. 27 bramek, 26 asyst, nawet czasem wygra na buliku. Pierwsza trójka całej ligi. Ostatnio formą błysnął Zherdev który ma pewne miejsce w drugiej linii Pens na prawej stronie ataku. W ostatnich 2 meczach 6 pkt. i ogólna liczba (15G 18A) robi wrażenie. Jest tu także b.solidny Bouchard(król asyst) i wspomniany już Demitra. Ogólnie - przewaga Fro. Obrona :  U Manitoby asystami ona stoi :). Trójka Zubov, Visnovsky i Lidstrom miażdży system. Do tego każdy po 16PPP. Jak się jeszcze rozhula Niedermaier to nie będzie czego zbierać...  U Fro natomiast odkrycie B.Burns nieźle punktuje(8G 14A), Komisarek (64 PIM) i Souray który po kontuzji powoli się rozgrywa . Ogólnie - przewaga Homrajów. Bramka :  Lundqvist - nr.1 draftu wśród bramkarzy i Giguere starter Potężnych Kaczorów wypadają zdecydowanie lepiej niż dwójka nie-starterów Garona i Hardinga którzy nieźle to jednak klasa niżej od swoich tego tygodniowych rywali. Podsumowując faworytem, acz nieznacznym jest ekipa Manitoby Homraj, ale jeszcze musi to pokazać na lodzie - za liczne wypowiedzi pod adresem Shanahana i ostatnich transferów nie dostaje się punktów   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1899342 - 02/01/2008 23:02  Re: Fantasy NHL (3 sezon!)
[Re: Fro_Lech] |  
|   old hand

| 
ciekawostka-> Mike Ribeiro najskuteczniejszym zawodnikiem ligi- 21 bramek przy zaledwie 54 strzałach. skuteczność na poziomie 38.9%      drugi w lidze Filppula 22.4% - czyli przepaść szkoda że nie mamy takiej kategorii bo na czwartym miejscu jest Boyes. Maurice przesunął Blake'a do pierwszej linii by u boku Matsa poszukać trochę ofensywy (też mnie to cieszy, może w końcu Sundin przyniesie jakieś multipoint'y).  Teraz kolega Ponikarovsky zdegradowany do drugiej formacji zapewne walczył będzie z Shanahanem łeb w łeb. jeszcze ze sztabu Homrajs: Cheechoo strzelił game-winnera na zakończenie roku 2007. zapowiedź lepszej gry? a co tam, liczę, że tak jak ostatnimi laty tak i teraz w drugiej części sezonu przebije liczbą punktów ilość rozegranych meczów      ciągle jednak siedzi na IR więc od ponad tygodnia mam jedno miejsce w składzie wolne. chciałem już kogoś podebrać gdy nagle Semin łapie kontuzje. eh i trzeba teraz czekać na prognozy a dziura w składzie jak była tak będzie. Podsumowując faworytem, acz nieznacznym jest ekipa Manitoby Homrajs , ale jeszcze musi to pokazać na lodzie - za liczne wypowiedzi pod adresem Shanahana i ostatnich transferów nie dostaje się punktów  o Brendanie zawsze w superlatywach. z historii ostatnich gier jasno wynika, że faworytem i to zdecydowanym są Fro Pens. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1902407 - 03/01/2008 18:49  Re: Fantasy NHL (3 sezon!)
[Re: Ghost] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  18/06/2003
 | 
Fro, bramki i asysty to tylko dwie kategorie. Akurat w mojej wymianie z Baqu chodziło o pozyskanie zawodnika, który mi zagwarantuje FW, bo tego brakowało w moim teamie. Cena okazała się wysoka, ale takie życie   Niby tylko dwie, ale one przekładają się na kolejnych 5 - strzały, punkty w przewadze/osłabieniu, zwycięskie gole, +/-.  U Homrajów kolejne osłabienie - Tym razem Zubov wypadł z gry do końca tygodnia, jednak nadal defensywa gra bardzo dobrze - N.Lidstrom zaliczył kolejne dwie asysty... |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1903022 - 03/01/2008 22:48  Re: Fantasy NHL (3 sezon!)
[Re: Fro_Lech] |  
|   old hand

| 
Tippett coś tam mamrał, że Sergei wróci może już w sobote. zresztą, mniejsza z tym. fajny jest Alex Semin. to takie moje duże oślątko. Chłopak zagrał 105 sekund które w pełni wystarczyły do złapania -2 w +/-     .  dzisiaj ma być w składzie na mecz z Bostonem.  Rangersi kolejny słaby mecz, teraz starcie z Vancouver czyli życzę im porażki. Lundqvist jest ostatnio lata świetlne ze Giguerem i zupełnie nie zasługuje na wybór z pierwszej rundy |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1933441 - 11/01/2008 11:01  Re: Fantasy NHL (3 sezon!)
[Re: lupus] |  
|   old hand

| 
Panowie ktoś chętny na Lundqvista? mam tego dość. z jednej ligi już go oddałem, poleci pewnie i z pozostałych. wygląda jakby nie był już w stanie wygrać meczu hokejowego. Giguere robi świetne wyniki, ale przez Henke moja bramka praktycznie nie istnieje. albo uda sie go wymienić, albo wyznaczę jakiś deadline (powiedzmy all-star break) i jeśli nie zacznie grać, będę jechał z jednym tylko bramkarzem.  tak naprawdę już powinienem to zrobić bo każdy tydzień zwłoki = kolejne tracone punkty   raiders porozmawiajmy o Roberto     za niego mógłbym oddać Lundqvista, Ribeiro/Boyesa i Zubova razem wziętych |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |