#1963335 - 18/01/2008 07:48
Re: Nasza klasa [2]
[Re: KeeP]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
tak..dane sam wpisujesz..ale Twoje zdjęcia to może zamieszczać kto chce A jaka była niedawno afera na forum jak Hagii zamiescił cudze zdjecie ,pamietacie ? I słusznie wtedy ktoś z userów napisał ,ze to jest....karalne. Co wiec powiedziec o tym ,ze w portalu NK takie postepowanie jest nagminne ? Do dzis utrzymuje kontakty z ludźmi z podstawówki i liceum. Nie jest mi do tego potrzebny jakiś portal. Na szczęście moje kolezanki i koledzy sa tego samego zdania
|
Do góry
|
|
|
|
#1963389 - 18/01/2008 08:02
[Re: Amkwish]
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
Amk, Trochę mylisz sytuacje... tu pokażą Twoją twarz bez Twojej zgody na zdjęciu klasowym a Hagii wkleił czyjeś zdjęcie jako swoje. Co do tego portalu to raczej ludzie są głupi lub mają jakąś silną potrzebę dowartościowania się pisząc o swojej kasie czy samochodach. Z drugiej strony co się stanie jak napiszesz, że jesteś bogaty. I tak wiedzą o tym setki osób, których spotyka się w życiu realnym. Jakaś dziwna histeria panuję i chyba jak to my Polacy przesadzamy raz w jedną raz w drugą stronę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1964731 - 18/01/2008 20:18
[Re: hbr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Właśnie rivex, tylko czemu zapisuja się dzieci, które niedawno skonczyly szkole? Pourywaly się im kontakty juz z kolegami badz kolezankami z klasy? o co Ci chodzi? Chodzi mi o to, że zgadzam się z Twoimi wypowiedziami, tylko denerwuja mnie dzieci zapisujące się do nk. Odkąd neostrada jest tak popularna i Netia dociera nawet na najgorsze zadupia już żadne miejsce w necie nie może się uchronić przez bandą dzieci Neo. Na n-k chyba ich na razie malo. Teraz zaczynaja podbijac grono.....
|
Do góry
|
|
|
|
#1965684 - 18/01/2008 23:54
[Re: Piecia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
widze, ze tu wiekszosc to sami krytykanci naszej klasy .. mi pomysl jako pomysl sie bardzo podoba, konto tam mam, zadnych danych swoich nie podalem... i szczerze to wogole sie nie spotkalem tam aby moi znajomi czym sie chwalili itd... ale jesli ktos robi inaczej to chyba jego sprawa prawda ? wogole tam przeciez nie ma za wiele miejsce by o sobie cos pisac itd... jest teraz bardzo mocno wszystko nadmuchane, ze to zle, ze dane osobowe itd.. nie mowie, ze wszystko jest tam ok, ale wg mnie jest to fajny pomysl, dzieki ktoremu mozna dotrzec to dawno zapomnianych znajomych co tez zrobilem pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1966224 - 19/01/2008 01:45
[Re: arvid]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Z drugiej strony co się stanie jak napiszesz, że jesteś bogaty. I tak wiedzą o tym setki osób, których spotyka się w życiu realnym. Na przyklad w Barrio Gotico popijajac "San Miguela" i milo sobie gawedzac :) Arvid ,bogaty/biedny to pojecia wzgledne, ale zdjecia czy dane osobowe to juz konkrety. A przyklad uzycia cudzego zdjecia przywolalem nie od parady ,choc oczywiscie masz racje, ze nie jest w 100% tozsamy z tym, co robia niektorzy userzy NK. Niech sobie ludzie robia co chca w tym portalu, moda, jak kazda, przeminie i po okresie fascynacji tym "brazylijskim serialem" rozpocznie sie masowa likwidacja zalozonych tam kont
|
Do góry
|
|
|
|
#1967057 - 19/01/2008 05:06
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Z drugiej strony co się stanie jak napiszesz, że jesteś bogaty. I tak wiedzą o tym setki osób, których spotyka się w życiu realnym. Na przyklad w Barrio Gotico popijajac "San Miguela" i milo sobie gawedzac :) Arvid ,bogaty/biedny to pojecia wzgledne, ale zdjecia czy dane osobowe to juz konkrety. A przyklad uzycia cudzego zdjecia przywolalem nie od parady ,choc oczywiscie masz racje, ze nie jest w 100% tozsamy z tym, co robia niektorzy userzy NK. Niech sobie ludzie robia co chca w tym portalu, moda, jak kazda, przeminie i po okresie fascynacji tym "brazylijskim serialem" rozpocznie sie masowa likwidacja zalozonych tam kont Amk już się tutaj przyznał,że kwotę 10 000 PLN za pracę w Polsce skwitowałby śmiechem ps. czy jest bogaty czy nie to już subiektywna kwestia każdego z osobna
|
Do góry
|
|
|
|
#1967097 - 19/01/2008 05:13
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
Właśnie tego nie rozumiem... ktoś zobaczy Twoje zdjęcie przy jakimś fajnym samochodzie czy w Egipcie ( abstrah.u.j.e od tego , że umieszczanie takich zdjęć to moim zdaniem przypał) i od razu pomyśli, że dobrze byłoby Cię obrobić. To chore, zresztą na ulicy codziennie więcej osób widzi Cie w tym samochodzie. No nie mogę tego skumać... może to i dobrze, bo znaczy, że na bandziora to się nie nadaję Adresu tam nie podajesz, nr konta też nie. Ja odnalazłem kilku wartościowych kumplami, z którymi kontakt jak to w życiu się zagubił. Pewnie już do niczego więcej ten portal mi się nie przyda, ale to już jakiś plus jest
|
Do góry
|
|
|
|
#1979572 - 22/01/2008 00:10
[Re: KeeP]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2006
|
Ten portal to jednak porażka. Po co ludzie dają tam np. zdjęcia swoich zwierząt? Spotkałem się z tym, że ktoś dał zdjęcia swoich dzieci, podpis Ania czy Basia, a później foto psa- Burka Drugą paranoją jest zapraszanie do znajomych np. dzieci przez rodziców, czy tam odwrotnie Dochodzi do tego jeszcze masowe zapraszanie Tak, żeby mieć więcej "znajomków niż psiapsiółka".
|
Do góry
|
|
|
|
#1986279 - 23/01/2008 23:16
[Re: Piecia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1986599 - 24/01/2008 01:53
[Re: Skiper]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/04/2003
|
za Onet.pl
"Nasza-klasa - kup sobie przyjaciela!
Popularność portalu społecznościowego nasza-klasa przerasta kolejne granice. Okazuje się, że na naszej-klasie mogą zarabiać nie tylko pomysłodawcy portalu. Na stronie aukcyjnej Allegro.pl pojawiła się oferta sprzedaży samego siebie… jako przyjaciela na Naszej-klasie. Dokładnie chodzi o wirtualne "ja". Oferent wystawił na sprzedaż siebie, w postaci dodania swojej osoby do listy znajomych tego kto wygra licytację. "Twoi znajomi z dawnych lat unikają wysyłanych przez Ciebie zaproszeń?", "Nigdy nie byłeś duszą towarzystwa, a twoja uroda skutecznie wszystkich odstraszała?", "Chcesz zabłysnąć wśród internetowych kolegów nowymi znajomościami?", "Szukasz nowych przygód?" Takimi hasłami wabieni są potencjalni nabywcy.
Oferta "wirtualnego przyjaciela" jest zróżnicowana. Do wyboru mamy pakiet standard, pakiet extra i pakiet VIP. Ten ostatni zapewnia "dozgonną przyjaźń, nielimitowaną liczbę wiadomości oraz rozmowy na forum we wszystkich wątkach w których uczestniczysz. Ponadto masz pełne wsparcie duchowe z mojej strony, pocieszanie, uspokajanie, wychwalanie oraz prawienie komplementów". W standardzie przyjaźń trwa "tylko" pół roku, a "przyjaciel" wspiera nas o wiele rzadziej. Do tej pory wylicytowana cena za znajomego na Naszej-klasie wynosi 75 złotych. Do końca aukcji zostało jednak jeszcze prawie dwa tygodnie.
Według Patryka Tryzubiaka z Allegro.pl, aukcja nie narusza regulaminu. – Nie widzę podstaw do uznania tej aukcji za niezgodną z naszym regulaminem – mówi Tryzubiak."
Miałem tam konto przez 10 minut, jak zobaczyłem jak to wygląda, zlikwidowałem błyskawicznie. Wirtualność dzisiejszego świata mnie przeraża.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|