Strona 6 z 18 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 17 18 >
Opcje tematu
#1977501 - 21/01/2008 07:19 Re: ME szczypiornistów w Norwegii *DELETED* [Re: kozarysio]
kozarysio Offline
newbie

Meldunek: 15/01/2008
Post deleted by KRAJAN

Do góry
Bonus: Unibet
#1977504 - 21/01/2008 07:20 Re: ME szczypiornistów w Norwegii *DELETED* [Re: kozarysio]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Post deleted by KRAJAN

Do góry
#1977520 - 21/01/2008 07:26 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: polskignom]
kozarysio Offline
newbie

zgadzam sie oby tylko Jurasik zagral i w obronie musi byc lepiej zamiast Jurkiewicza mogl jechac Orzlowski ... w obronie by sie przydal .... dzisaij wleklak dal bardzo slaba zmiane i mysle ze jaszka juz do konca turnieju bedzie gral...mam taka nadzieje

Do góry
#1977522 - 21/01/2008 07:26 Re: ME szczypiornistów w Norwegii *DELETED* [Re: kozarysio]
kozarysio Offline
newbie

Post deleted by KRAJAN

Do góry
#1977541 - 21/01/2008 07:37 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: polskignom]
polskignom Offline
Live fast, die young

Balica nie bedzie wcale tak bardzo trudno Dunom zatrzymac...graja bardzo dobrze w obronie, a i sedziowie powinni trzymac ich strone. Od poczatku tego turnieju sedziowanie jest zenujace, wiec nie widze powodow, dla ktorych mialoby sie to zmienic w drugiej fazie ME. Ja tam daje wiecej szans na zwyciestwo Dunczykom niz Chorwatom.

Jeszcze slowko o naszych...wydaje mi sie, ze forma ekipy jest calkiem niezla, mecz z Chorwatami rozstrzygnal sie tak naprawde w 2-3 minuty, a tak poza tym to byla rowna walka. Slowencow w I polowie zgnietlismy, z Czechami caly mecz bylo oszczedzanie, tak tylko, zeby mecz wygrac.

W dobrej formie jest Tkaczyk, niezle prezntuje sie Karol, brakuje tylko Lijewskiego na chociaz srednim jak na niego poziomie, na razie gra slabiutko, ale nie wyobrazam sobie, by w meczu z Norwegami na parkiecie dlugo zabawil jego brat, bo to zupelnie inna klasa zawodnika...jak pisalem przed meczem z Chorwacja, kluczem mieli byc Szmal i B. Jurecki. I byli, zabraklo Szmala odbijajacego kilku pilek nie do obrony, tak jak to zrobil w kluczowym momencie Chorwat, a Jurecki zupelnie wylaczony przez obrone Chorwatow. Z Norwegami znowu to oni beda kluczem...wazne, zeby Szmal nie przegral "pojedynku" ze swoim rywalem w bramce norweskiej i zeby Jurecki dostal pare pilek, ktore musi koniecznie wykorzystac...na karne ani wykluczenia dla Norwegow nie mamy za bardzo co liczyc.

Wydaje mi sie, ze Wenta powinien troche ograniczyc rotacje w skladzie, jesli chcemy cos osiagnac, to jednak wiekszosc czasu na parkiecie musi spedzic nasza najlepsza trojka rozgrywaczy. Wazne, zeby nie dawac zbytnio pretekstow do kar sedziom, tak jak to nagminnie czyni Siodmiak.

Najwazniejsze, zeby sedziowie pozwolili, zeby o zwyciestwie decydowaly umiejetnosci. Wtedy raczej nie bedzie zle.

Ale głownym typem dla mnie na wtorek bedzie i tak Szwecja. \:\)

Do góry
#1977549 - 21/01/2008 07:42 Re: ME szczypiornistów w Norwegii *DELETED* [Re: polskignom]
kozarysio Offline
newbie

Post deleted by KRAJAN

Do góry
#1978054 - 21/01/2008 10:57 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: kozarysio]
Siemers Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Troche smiac mi sie chce kiedy czytam te wszystkie wypowiedzi na temat Polakow ... "wszystko zalezy od Szmala - niech tylko
wyjmie pare setek, niech pan Y sie obudzi, pan X lepiej w obronie!!!" Nie wiem czy jest to spowodowane sklonnoscia
naszego narodu do "slepej" wiary w nasza potege? wszakze wciaz wierzymy w naszego Malysza! Wierzylismy w reprezentacje
Janasa 1.5 roku temu i Engela 6 lat temu! Czy moze spowodowane jest to rzeczywiscie fachowa i doglebna analiza stylu
gry naszych szczypiorniakow?!?!? Wiem, ze wielu z Was szuka takze value bet'ow i przy tak wyrownanych zespolach w tych
mistrzostwach moze to byc oplacalne ale ... no wlasnie zawsze musi byc jakies ale \:p Polacy - nasi wicemistrzowie swiata -
(w sumie ME sa silniej obsadzonym turniejem) 3 mecze jak narazie i 3 fatalne w naszym wykonaniu! To co wyprawiaja w ataku
wola o pomste - jesli nie poprawia precyzji w wykanczniu akcji to po ptokach a prym w zezowaniu wioda Lijewski starszy i
Jachlewski!Osobiscie ogladalem naszych tylko z Croatia i Czechami ale moge sie domyslac, ze i podobnie bylo ze Slowenja, brak pomyslu na gre i totalny chaos - to skojarzenie zawsze przychodzi mi do glowy po obejrzeniu naszych! Skrzydel w ogole nie bede komentowal bo na tym poziomie rozgrywek jest to po prostu smiech na sali ... a nasza "swieta trojca" - coz, Bielecki swoj standardowy poziom aczkolwiek wydaje mi sie, ze brakuje mu troche swiezosci, wyszly mu wystepy przeciwko SLO i CZE natomiast juz przeciwko "markowej" druzynie Chorwacji, przeciwko zawodnikom, ktorzy graja na swiatowym poziomie caly rok, bylo fatalnie (fatalnie=6 bramek na 14 rzutow co daje 43% skutecznosci ... no ale przyjmijmy, ze byl to slabszy dzien Karola). Tkaczyk -
zawsze byl to zawodnik, ktory "ciagnal" nasz zespol, jak nie szlo to bral na siebie ciezar gry! W tym turnieju mam wrazenie, ze ta rola przeszla jakby na Jurasika, a sam Tkaczyk nie znalazl jeszcze swojego normalnego rytmu...szkoda bo jest on zawodnikiem, ktory wg mnie przewyzsza swoim poziomem, umiejetnosciami technicznymi i repertuarem zagran i to zdecydowanie kazdego z pozostalych naszych grajkow. Lijewski - tragedia jak narazie...nieliczne przeblyski (i to bardzo nieliczne) to wszystko na temat jego wystepow. O rezerwowych nie pisze nic bo po co ?!?!?! Jezeli bylbym Mariuszem Jurasikiem i zobaczyl jak mnie zastepuje Kuchczynski to bym sie "powiesil". Przed meczem z Norwegami nawet nie chce sugerowac sie wynikami z reprezentacjami Czech i Slowenji bo kazdy to musi przyznac ze trafilismy na naprawde slabo dysponowanych rywali i do tego grajacych tutaj w nie najsilniejszych skladach! Jestem swiecie przekonany, ze z forma jaka nasz zespol prezentowal na MS w Niemczech dalibysmy rade i Chorwatom!!! Niestety jest naprawde slabo! Zostawmy teraz to co bylo a wezmy sie za to co bedzie, a wiec Norwegie. Naprawde wydaja sie byc silni w tym turnieju, a tej sily napewno
dodaja im sciany wiec kazdy mecz beda grali na 1000% wiec tlumaczenia typu "jak przegraja to im nie zaszkodzi" sa dziwne.
Nie ma co pisac na temat poszczegolnych zawodnikow bo najwieksza sila jest Norwegia jako zespol + wlasna publika + poniekad sedziowie...dla wiadomosci niektorych dodam tylko, ze dokladnie 2 tygodnie temu w niedziele 6 stycznia dostalismy baty od Norwegow 30:23 wystepujac w skladzie Weiner, Szmal, - Jaszka, K.Lijewski 3, Jachlewski 1, Tkaczyk 2, Bielecki 5, Żółtak, B.Jurecki 2, Jurasik 2, M.Jurecki 1, Orzłowski, Tłuczyński 2/2, Jurkiewicz, M.Lijewski 3, Piwko 2 natomiast u Skandynawow zabraklo m.in Tvedtena i Lauritzena gdzie szczegolnie ten pierwszy obecnie wiedzie prym w druzynie gospodarzy. Zdecydowanie stawiam na NOR bo po tym co zobaczylem nie wierze w "cuda". Nie wierze, ze Wenta zdola cokolwiek zmienic przez tak krotki okres, do tego dochadza problemy zdrowotne niektorych graczy (K.Lijewski, Jurasik, Kuptel, Siodmiak) - nie wyglada to kolorowo! Reasumujac stawiam na Skandynawow ale sport jest sportem wiec nie jest to typ z cyklu 100%! W glebi gdzies tam pewnie jest nadzieja, ze nasi powtorza wyczyn z Niemiec jednak nadzieja matka glupich...ale czasem warto byc glupcem, zeby przezyc takie chwile jak na boiskach helmutow czy praaaaawie dzis naszych Zlotek skazywanych na pozarcie...tak wiec dla stawiajacych na Polske: CUDA SIE ZDARZAJA!!!

PS:w 100% zgadzam sie z polskimgnomem, ze typem wtorku (obok oczywiscie Norwegow) bedzie Szwecja \:\)

Do góry
#1978508 - 21/01/2008 12:38 Re: ME szczypiornistów w Norwegii *DELETED* [Re: Siemers]
polskignom Offline
Live fast, die young

Post deleted by KRAJAN

Do góry
#1979477 - 21/01/2008 23:03 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: polskignom]
Johan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/12/2006
Dla mnie pewniakiem na wtorek jest Norwegia!!!Nie bede tu pisał o tym że są gospodarzem,pełnej hali czy sędziach.Poprostu na chwile obecna są zdecydowanie lepsi od naszych.Wygrali z nami na turnieju przed mistrzostwami i wygraja teraz.
Kurs w Fortunie 1,52 biore bez wachania bo jutro bedzie w granicach 1,4.

Do góry
#1979538 - 21/01/2008 23:53 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: Johan]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Originally Posted By: Johan

chyba sobie żartujesz z tym kursem...przeciw v-ce MŚ to harakiri. Nasi mają dużo do udowodnienia jutro i to najważniejszy mecz iprezy...dadzą z siebie wszystko. Mamy więcej opcji wg mnie

Do góry
#1979544 - 21/01/2008 23:59 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: sebkos]
polskignom Offline
Live fast, die young

Originally Posted By: sebkos

chyba sobie żartujesz z tym kursem...przeciw v-ce MŚ to harakiri. Nasi mają dużo do udowodnienia jutro i to najważniejszy mecz iprezy...dadzą z siebie wszystko. Mamy więcej opcji wg mnie

Bez 2 zdan, grajac Norway po kursie 1.4-1.5 z Polakami lepiej sobie w leb strzelic...niech mi ktos przypomni co Norwegia znaczyla 5-6 m-cy temu? I nagle ta ekipa jest lepsza od Polski...good joke.

Do góry
#1979605 - 22/01/2008 00:26 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: polskignom]
kozarysio Offline
newbie

Bogdan Wenta po meczu z Norwegami ze smichem powiedzial norwedzy nie potrafia sie bawic.... wiadacy prym skrzydlowy Tvedten hahah kwadratowe jaja...chyba patrzysz na bramki bo On rzuca karne i skonczyl kilka kontr ..... mecz meczowi nie rowny lijek potrafi grac..... w mistrzostwach swiata... tez mu nie szlo obudzil sie dopireo ze slowenia gdzie rzucil chyba 11 bramek to jest turniej i tylko idiota pokazuje wszystkie swoje atuty w pierwszych meczach teraz zaczynaja sie mistrzostwa a ze od bramkarza duzo zalezy to wystarczylo obejrzec mecz Hiszpania -Niemcy... Polacy ze slowenia zagrali koncertowo ostatnie 15 minut pierwszej pozniej nastapilo rozluznienie... mecz z czechami ....starszy lijek chyba dostal Go na przelamanie bo nie szlo mu a i tak gral..... POlacy wiedza o co graja.... a co do nadziei to malysz czesto zaczynal slabo sezon pozniej szukal formy i zostawl mistrzem swiata i wygrywal puchar swiata o pilkarzach nie pisze bo to dzinnikarze maja wieczna nadzieje ..... Polacy znaja swoja sile na superpucharze tez nic nie grali a wszystko wygral.... to tez jest sztuka ... nie byc w formie i wygrywac.... teraz maja 2 mecze o wszystko jutro jest pierwszy.... ja widze szanse poniewaz Norwegowie bronia strefa 6-0...... w sparingach grali swietnie chyba budujac swoje morale ..... czas by i oni cos przegrali jesli bys mial kiedykolwiek doczynienia z pilka reczna to moze nie pisal bys o cudach....... na tym forum wszyscy juz pisali ze niemcy maja latwo wygrac z hiszpania.... a dobry bramkarz za plecami obroncow ktory odbije kilka waznych pilek to naprawde podstawa do zwycistwa reaumujac Polacy w ofensywie sa duzo mocniejsi w obronie gramy slabo.. jak narazie...jeli to poprawimy... i pomozemy Kasie to bedzie dobrze...... moze bedziemy mieli Drugi Cud nad Wisla:)

Do góry
#1979745 - 22/01/2008 01:15 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: polskignom]
Siemers Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: polskignom

Bez 2 zdan, grajac Norway po kursie 1.4-1.5 z Polakami lepiej sobie w leb strzelic...niech mi ktos przypomni co Norwegia znaczyla 5-6 m-cy temu? I nagle ta ekipa jest lepsza od Polski...good joke.

a co ma do tego dyspozycja Norwegow sprzed pol roku ????? \:D co do Twojego pytania retorycznego to TAK ... nagle i to doslownie nagle ta ekipa jest lepsza od Polski - w chwili obecnej, na dzien dzisiejszy sa w lepszej formie, prezentuja lepszy styl no i co najwazniejsze nie widac jak narazie slabych punktow tej druzyny! Skandynawowie caly swoj cykl przygotowan skoncentrowali tylko i wylacznie na ten turniej, najlepsza forma miala przyjsc w styczniu i tak tez sie dzieje...przyznam, ze gdyby Polacy byli w swojej szczytowej formie i grali zajebiscie to niebyl bym pewny tego typu...no ale prosze Was - stawianie na Polske liczac na ich metamorfoze o 360 stopni jest bez sensu, ich gra sie po prostu "nie klei"...Norwegowie narazie miazdza i to doslownie, Montenegro, Rosja i Dania nie mialy nawet szans na "wyruchanie" Norwegow (z Dania do 55 min NOR prowadzila 27-21 a potem chyba z sympatii dali im dojsc :p). Przed mistrzostwami w niepelnym skladzie NOR miazdzyla kazdego rywala (4.01.08 Nor-Dan 31:23, 5.01. Nor-Isl 28:28, 6.01. Nor-Pol 30:23, 11.01. Nor-Por 33:20, 12.01. Nor-Weg 35:29, 13.01 Nor:Isl 36:19) - uwazam, ze trafili z forma i sa nie do zatrzymania...napewno nie przez naszych!

Reasumujac kazdy ma swoje poglady i nikt nikogo nie bedzie tu przekonywal do swoich racji - Polska gra mizernie ale niektorzy wierza, ze sie odrodza ... moze ... moze nawet wygraja 15 bramkami ... a moze udowodnia samym sobie, ze z takim przygotowaniem to moga ogrywac Bialorus!!!

PS: i to za co "kocham" to forum...wrrrr...kozarysio co do Tvedtena chodzilo mi tylko o bramki bo o co innego??? zgodze sie rowniez z Toba, ze jesli wszyscy nasi zagraja "kolorowo" to maja szanse wygrac, jest to mozliwe, pisalem przeciez, ze to jest tylko sport i nie takie "cuda" sie zdarzaly! ssebkos pisal, ze nasi maja cos do udowodnienia - mieli do udowodnienia Niemcom grajac na ich terenie i bedac "posmiewiskiem" tamtejszych gazet! Teraz ? przyjechali jako faworyci i narazie nie pokazuja niczego! Nie chce sie tutaj sprzeczac bo KAZDY WIE, ze jesli Polakom wyjdzie mecz koncertowo to sa w stanie pokonac kazdego i tutaj chyba wszyscy to wiemy - kwestia jest tego typu, ze Wy po tych 3 meczach widzicie mozliwosc "przemiany" naszej ekipy ... ja natomiast nie

PS2: a co do mojej znajomosci pilki recznej to wierz mi, mozesz pisac, ze sie nie znam na jej typowaniu bo co do znajomosci to moge Ci tylko powiedziec, ze przeciwko takim grajkom jak Kuchczynski czy Lijewski mlodszy gralem osobiscie...

Pozdro

Do góry
#1980175 - 22/01/2008 03:00 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: Siemers]
polskignom Offline
Live fast, die young

Chodzilo mi o jakosc ekipy, a nie forme sprzed pol roku...smieszy mnie, ze nagle zrobili sie najlepsi, z niczego...ale reszte pokaze parkiet.

Golym okiem widac Siemers, ze nie widziales Norwegow na tym turnieju, ale twardo piszesz na podstawie livescore'a badz artykulow prasowych, jaki to niesamowity zespol.

Do góry
#1980251 - 22/01/2008 03:17 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: polskignom]
Siemers Offline
Carpal Tunnel

Golym okiem widac Siemers, ze nie widziales Norwegow na tym turnieju, ale twardo piszesz na podstawie livescore'a badz artykulow prasowych, jaki to niesamowity zespol.

Napisales tak jakbym twierdzil ze ogladalem kazdy ich mecz ... niesamowity zespol??? raczej taki, ktory jak narazie nie pokazal slabych stron, gral swoje i od poczatku turnieju (no i przed) prezentuje dobry handball...zreszta moj typ opiera sie na slabej formie Polakow i prosze nie czepiajcie sie wszystkiego, ja nie twierdze, ze nasz zespol nie potrafi grac tylko w kontekscie meczu z Norwegia nie daje im szans! ... ktorys z balkanskich portali internetowych pisal w kontekscie meczu Chorwacji z Dania, ze po 3 sparingach bedzie to pierwszy powazny sprawdzian dla CRO ...i niestety jestem podobnego zdania.

Do góry
#1980350 - 22/01/2008 03:37 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: Siemers]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
@Siemers co do Twojej wypowiedzi to rzeczywiście przyznam że zmiana gry Polaków o 360 stopni wiele nie zmieni. wolałbym uniknąć takie ''przemiany''

natomiast wierzę w Polaków i na pewno za małą stawkę pobiorę nasze zwycięstwo.

przyznam że nie oglądam turnieju więc może ktoś napisałby dlaczego jutro Trzy Korony mają tak łatwo uporać się z Madziarami???

Do góry
#1980695 - 22/01/2008 04:48 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: polskignom]
Johan Offline
Pooh-Bah

Ja Ci odpisze troche na podstawie innej dyscypliny ale obrazującej sedno sprawy.A co Domachowska znaczyła 5-6 miesięcy temu?Teraz jej gra sie całkowicie zmieniła i w ciągu tego roku napewno zadomowi się w pierwszej 50 rankingu.To samo dotyczy sie Norwegów.Na dzień dzisiejszy są zdecydowanie lepsi od Polaków i nic tego nie zmieni.Wczoraj powiedziałem sobie że jak kurs bedzie w granicach 1,50 to gram bez zastanowienia.Liczyłem że kurs może sie wachać w granicach 1,40-1,30 i akurat to że Polacy są vice mistrzami nie ma tutaj nic do znaczenia.

Do góry
#1980726 - 22/01/2008 04:56 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: Johan]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Nie chcę być złośliwy ale dałeś takie porównanie że spadłem z krzesła .
Mecz z Danią wygrali im sędziowie...Rosja jest w tej chwili beznadziejna, a Czarnogórę potraktowali na pół gwizdka dając im awans do kolejnej rundy. Ja nie widzę żadnej potęgi u Norwegów...a że mogą wygrywać no cóż...są gospodarzem ale to nie patent na zwycięstwa.
Ja bardzo wierzę w charaker tej ekipy i w Bogusia. Jedynie boję się będącego w bardzo dobrej formie Ege...reszta przęcietniaki

Do góry
#1980733 - 22/01/2008 04:57 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: Johan]
Maksiarz Offline
member

Meldunek: 05/03/2004
Ja szczerze odradzam grania meczu polaków...
po co niepotrzebne nerwy i emocje związane z kasą,lepiej spokojnie sobie obejrzeć nie narażając sie na koszta..
już niejednokrotnie zdażyła sie taka sytuacja ze druzyna na której palono psy co pokazywała??
napewno Wenta wyciągnie wnioski z wcześniejszego meczu w Norwegii i jeśli u nas wszystko zaskoczy to róznie może być

Do góry
#1980803 - 22/01/2008 05:16 Re: ME szczypiornistów w Norwegii [Re: sebkos]
Johan Offline
Pooh-Bah

Nie chcę być złośliwy ale dałeś takie porównanie że spadłem z krzesła .
Mecz z Danią wygrali im sędziowie...Rosja jest w tej chwili beznadziejna, a Czarnogórę potraktowali na pół gwizdka dając im awans do kolejnej rundy. Ja nie widzę żadnej potęgi u Norwegów...a że mogą wygrywać no cóż...są gospodarzem ale to nie patent na zwycięstwa.
Ja bardzo wierzę w charaker tej ekipy i w Bogusia. Jedynie boję się będącego w bardzo dobrej formie Ege...reszta przęcietniaki

Mam nadzieje że sie nie połamałes przy upadku?

Ja osobiście grałem na Marte od kwalfikacji aż do dzisiejszego meczu więc stąd to moje porównanie odnoszące sie do formy poszczególnych druzyn czy zawodników.Niestety taka jest prawda że na dzień dzisiejszy Polacy nie maja pomysłu na gre.Piszesz kogo to ograli Norwegowie.A my to niby kogo ograliśmy?Jakieś zanczące ekipy?Nie!!!Styl gry Polaków we wszystkich meczach był poprostu słaby.Przegrywamy z Chorwatami i wygrywamy z druzynami które zaliczają sie do "drugiej ligi" piłki ręcznej czyli Słowenia i Czechy.Też nie chce sie mądrować więc czekamy do jutra i niech wygra lepszy .........................................czyli Norwegia:-)

pozdro

Do góry
Strona 6 z 18 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 17 18 >

Moderator:  rafal08