#1984952 - 23/01/2008 08:16
Re: ME szczypiornistów w Norwegii
[Re: mura]
|
enthusiast
Meldunek: 24/12/2003
|
panowie wbrew pozorom polska ma bardzo klarowną sytuacje: 1 NOR 3 2 1 0 78 72 2 DEN 3 2 0 1 88 71 3 CRO 3 2 0 1 81 81 4 POL 3 1 1 1 84 83 5 SLO 3 1 0 2 82 91 6 MNE 3 0 0 3 75 90
Wystarczy zepokonamy Danie,w ostatnim meczu Czarnogora to raczej formalność i awansujemy dalej. Jedynie zalatwia nas remis chorwatow z norwegami i co by nie mowic mecz ten bedzie konczyc rozgrywki naszej grupy,bedzie mozna chwycic ten remis po kursie 10@ ewentualnie zeby gorycz odpadniecia polakow byla mniejsza. Grunt to pokonac dunczykow no i wtedy wygrana norwegow z chorwatami daje awans nam oraz wikingom,natomiast zwyciestwo chorwatow nawet 1 bramka sprawi ze awansujemy my(wystarczy nawet pokonac dunczykow 1 golem,a pozniej conajmniej 3 golami slaba czarnogore grajaca o pietruche)oraz chorwaci. Niestety remis w tym meczu wyrzuca nas z turnieju,no ale jakim smakowitym kąskiem bedzie dla nas obstawiających wowczas ten remis po wspomnianym kursie 10@,a jak nie wejdzie to trudno,wklad nie za wielki,ale przynajmniej nasi beda sie bic o medale! ale najpierw trzeba pokonac dunczykow...nie raz nam sie udala ta sztuka,ale czy uda sie jutro,to jest dobre pytanie...
|
Do góry
|
|
|
|
#1985720 - 23/01/2008 15:18
[Re: Johan]
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Proponuje wszystkim ochłonąć, bo niepotrzebnie sytuacja robi się napięta.
Co do wczorajszego meczu - to według mnie nie zagraliśmy dobrze. Pierwszym elementem, który raził to rzuty karne - klasowy zespół nie może pozwolić sobie na marnowanie tak wielu rzutów z 7 metrów. Kolejna sprawa to przestoje i to spore. Właśnie od 12-9 i przy około 18 naszych bramkach - kompletnie się pogłubiliśmy. U nas w zasadzie jedyne zagrożenie stanowił Bielecki - gdy go zabrakło mieliśmy problemy nie tylko z rzuceniem bramki, ale również z oddaniem rzutu. Raziła także obrona - norwegowie ze sporą łatwością oddawali rzuty z dystansu - rzuty po szybkim rozegraniu piłki i rzuty co najgorsze celne. Kolejny raz kompletnie nie istniały skrzydła. W ataku co chwila głupia strata - niecelne podanie czy przejście i to rónież seriami po 4-5 aksji się zdarzało. Gdy graliśmy 6 vs 3 daliśmy rozegrać piłkę rywalom dobre 30 sekund - przecież tam powinnien być od razu plaster na każdego i szybki odbiór piłki - my za to daliśmy się sprowokować i osłabić. Pamiętajmy, że o naszym zadecydowały ostatnie 4 minuty meczu i wykluczenia - gdyby nie to, moglibyśmy przegrać 5-6 bramkami i wątpie, żeby ktoś wtedy odważył się napisać, że rozegraliśmy dobre zawody.
Mam nadzieje, że do powyższych słów odniesie się ktoś kto twierdzi, że to był dobry mecz ;-) i obali argumenty które podałem.
Niemniej twierdzę, że umiejętności naszym nie brakuje - tymi przewyższali norwegów. Ja dziś spróbuje naszych za małą stawke - poczekam jednak na info co z Bieleckim (obawiam się, że mogła mu się przyplątać jakaś kontuzja).
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1985741 - 23/01/2008 15:46
[Re: mura]
|
enthusiast
Meldunek: 24/12/2003
|
hmm jeśli jest jak piszesz @cristov to nei wygląda to tak źle. rozumiem że bilans bramkowy sieliczy a nie mecz bezposredni?
z Dunolami kolejny mecz o być albo nie być, znów będzie twardo ale by wygrać musimy popełniać mniej błędów niż dziś bezposredni ale przy naszych 2 zwyciestwach i porazce chorwatow mamy wiecej punktow od druzyny balica i spolki,w przypadku wygranej chorwatow mamy tyle samo punktow co norwegowie,ale ze z nimi zremisowalismy licza sie bramki,no i wreszcie przy remisie chorwatow z norwegami,odpadamy majac tyle samo punktow co chorwai,mamy gorszy bilans w bezposrednim meczu,ale najpierw to trzeba pierdolnac dunczykow...
|
Do góry
|
|
|
|
#1985746 - 23/01/2008 16:01
[Re: cristov2]
|
enthusiast
Meldunek: 14/03/2006
|
mam pytanie czy jezeli zawodnik dostal czerwona kartke to czy wystapi w nastepnym meczu ,czy dzisiaj norwegowie wygraja z czarnogora
|
Do góry
|
|
|
|
#1985759 - 23/01/2008 16:27
[Re: mirek11]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
mam pytanie czy jezeli zawodnik dostal czerwona kartke to czy wystapi w nastepnym meczu ,czy dzisiaj norwegowie wygraja z czarnogora norwegowie graja dzis ze slowenia a co do pytanie o kartke to tak, wystapi dzis dania i co do tego polecacie
|
Do góry
|
|
|
|
#1985760 - 23/01/2008 16:28
[Re: cristov2]
|
Inwestor
|
hmm jeśli jest jak piszesz @cristov to nei wygląda to tak źle. rozumiem że bilans bramkowy sieliczy a nie mecz bezposredni?
z Dunolami kolejny mecz o być albo nie być, znów będzie twardo ale by wygrać musimy popełniać mniej błędów niż dziś bezposredni ale przy naszych 2 zwyciestwach i porazce chorwatow mamy wiecej punktow od druzyny balica i spolki,w przypadku wygranej chorwatow mamy tyle samo punktow co norwegowie,ale ze z nimi zremisowalismy licza sie bramki,no i wreszcie przy remisie chorwatow z norwegami,odpadamy majac tyle samo punktow co chorwai,mamy gorszy bilans w bezposrednim meczu,ale najpierw to trzeba pierdolnac dunczykow... przeciez bylo walkowane juz ze nie liczy sie mecz bezposredni tylko bilans bramek
|
Do góry
|
|
|
|
#1985791 - 23/01/2008 17:24
[Re: Giertyszek]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
mam pytanie czy jezeli zawodnik dostal czerwona kartke to czy wystapi w nastepnym meczu ,czy dzisiaj norwegowie wygraja z czarnogora norwegowie graja dzis ze slowenia a co do pytanie o kartke to tak, wystapi dzis dania i co do tego polecacie jesli grasz Danie to doloz byle co, bo kupon i tak na smieci 
|
Do góry
|
|
|
|
#1985794 - 23/01/2008 17:26
[Re: polskignom]
|
Inwestor
|
dania 100% wspomnicie moje słowa wieczorem
to forum bukmacherskie a nie kibiców polskiej reprezentacji
|
Do góry
|
|
|
|
#1985800 - 23/01/2008 17:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
No jasne że bukmacherskie....zawsze to powtarzam  Jednak jeśli wczoraj Norwegia była pefką bo gra świetny handball i jako gospodarz poagają jej ściany,a do tego wygrywała z nami pewnie w meczach towarzyskich to co jest takiego w Danii że to taka pefka  W meczu towarzyskim w sposób naprawdę dziwny poknali nas u siebie cudem..powtórze cudem 1 golem. Na MŚ przegrali (po 2 OT wprawdzie) i do tego nie są gospodarzem... Wybór należy do Ciebie graczu  PS. POLSKA
|
Do góry
|
|
|
|
#1985803 - 23/01/2008 17:36
|
Live fast, die young
|
@s LP
To jak byly wykonywane rzuty karne ma sie nijak do jakosci gry, skrzydla graly na swoim poziomie, Tluczynski i Jachlewski sa pod forma, natomiast Kuchczynski to poziom polskiej ligi i widac, ze coraz bardziej odstaje od kolegow, Jurasik troche dymu narobil, ale na bramce stal Ege, wiec duzo akcji po skrzydle nie poszlo. Jedyne czego u Jurasika brakowalo, to wejscia do srodka i rzuty z drugiej linii, bo jest w tym niezly. Norwegowie rzucili 24 bramki i w dodatku po raz kolejny slabo dysponowany byl Szmal, cholernie slaba ta obrona. Zeby w kazdym meczu byla taka slaba. Fakt, troche dali dupy grajac w przewadze, ale nie przegraliby 4-5 bramkami, bo mecz juz wtedy byl na styku, bodajze 2 bramki roznicy, a kary sie z niczego nie wziely, Norwegowie jak najbardziej na nie zasluzyli.
@Johan
ciesze sie, ze juz wyplules wszystko, co Ci lezalo na sercu...jestem pewien, ze nastepnym razem juz nie zabraknie u Ciebie rzetelnej oceny sytuacji, a glupie, nijak sie majace do szczypiorniaka porownania zachowasz dla siebie.
Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#1985805 - 23/01/2008 17:37
|
Live fast, die young
|
to forum bukmacherskie a nie kibiców polskiej reprezentacji Ty wspomnisz nasze. Ja wybieram Polske nie dlatego, ze im kibicuje.
|
Do góry
|
|
|
|
#1985856 - 23/01/2008 18:33
|
Inwestor
|
to forum bukmacherskie a nie kibiców polskiej reprezentacji Ty wspomnisz nasze. Ja wybieram Polske nie dlatego, ze im kibicuje. to dlaczego? A jak gra Dania jak Polska na tym turnieju to wystarczy spojrzeć na wyniki jakie uzyskały oba zespoły z Chorwacją, miała być Chorwacja taaaka mocna a Duńczycy wlali im +10
|
Do góry
|
|
|
|
#1985861 - 23/01/2008 18:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2007
|
to forum bukmacherskie a nie kibiców polskiej reprezentacji Ty wspomnisz nasze. Ja wybieram Polske nie dlatego, ze im kibicuje. to dlaczego? A ile Dunczykom Norwegowie wklepali ? A jak gra Dania jak Polska na tym turnieju to wystarczy spojrzeć na wyniki jakie uzyskały oba zespoły z Chorwacją, miała być Chorwacja taaaka mocna a Duńczycy wlali im +10
|
Do góry
|
|
|
|
#1986023 - 23/01/2008 20:12
[Re: drfocus]
|
stranger
Meldunek: 25/12/2006
|
No ja spróbuje dzisiaj lekko zagrać no Danie no lose za 1.5 . Co myślicie o tym typie. Jak dla mnie to z gry na tych mistrzostwach to niestety nasi przeciwnicy lepiej sie prezentuja, no ale remis tez jest mozliwy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1986082 - 23/01/2008 21:03
[Re: adalbert68]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2003
|
Polska wczoraj zagrała słaby mecz. Niewykorzystane karne, przestoje w grze. Norwegowie tez wczoraj słabo. Momentami mecz przypominał walkę zapaśniczą. Liczba kartek i kar sama mówi za siebie. Najlepiej we wczorajszym meczu zaprezentowali się sedziowie  Nasi praktycznie każdy mecz w tym turnieju jakiś przestój w grze... z Chorwacją w końcówce, ze Słowenią na początku drugiej połowy, z Norwegią wczoraj także. Z Duńczykami w ten sposób nie wygramy. Duńczycy prezentują sie dobrze i z pewnością sa ekipą lepszą od Vikingów. Przegrali pierwszy mecz przez sędziowanie pod gospodarzy, a później juz bezprolemowo. A wczorajsza wygrana dziesięcioma bramkami nad ekipą Chorwacji robi duże wrażenie. Kontrolowali przebieg gry niemal od początku meczu. Gracze chorwaccy tylko błąkali się po boisku, nie byli w stanie się przeciwstawić. Uważam, że tak rozpędzonych Duńczyków nie będziemy w stanie zatrzymać. Dlatego kurs @1.70 na ekipę Danii biorę bez wahania. POLSKA - DANIA 2 @1.70 expekt
|
Do góry
|
|
|
|
#1986107 - 23/01/2008 21:23
[Re: DJ_wAgLiK]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2003
|
Węgry - Islandia
Węgrzy w tym turnieju jakoś mają dużo szczęścia i póki co są w całkiem niezłej sytuacji. Myślę, że szansa na awans do PF tylko ich zmobilizuje tymbardziej, że dzisiaj mają za rywala Islandię, która w tych mistrzostwach jak dla mnie rozczarowuje. Wygrana tylko ze słabą Słowacją chluby im nie przynosi, a gładkie porażki z Niemcami, Francją i Szwecją same mówią za siebie. Poza tym sytuacja w grupie jest bardzo ciekawa. Jeżeli Węgrzy dzisiaj wygrają mają 5pkt i ostatni mecz z Francją. Francja natomiast dzisiaj powinna pyknąć Niemców i tym samym zapewnicć sobie udział w PF. W tym momencie w przypadku dzisiejszej wygranej Francji i przy pokonaniu Islandii, Węgrzy wychodzą na drugie miejsce w grupie, a kto wie jak Francuzi zagrają ostatni mecz grupowy w przypadku pewnego już awansu. Tak, więc moim zdaniem niedoceniani Węgrzy mają zaskakującą szansę, by wejśc do PF. Jak będzie pokaże boisko, ale dzisiaj:
Węgry - Islandia 1 @1.50 expekt
|
Do góry
|
|
|
|
|
|