#2102521 - 26/02/2008 10:58
Re: Pytania o Anglie....
[Re: McKracken]
|
$
Meldunek: 30/12/2002
|
nie ma nikogo z forum w Cambridge ? hej Haz$, wlasnie sie w koncu zalogowalem i dojrzalem Twojego priva z konca stycznia chodzilo mi o to, ze bardziej oplaca sie broadband od dostawcow "naziemnych" typu Tiscali (np. 8Mb, TV, Telefon wszystko za 19,99) czy Pink niz operatorow sieci komorkowych. Nie jestem co prawda z Cambridge, ale z tego co widze polaczenia z King's Lynn obsluguje First Connect wiec mozesz sobie sprawdzic polaczenia i zamowic bilet TUTAJ super dzięki, są połączenia co godzine wiec bede po 15 w Kings Lynn a z biura pani: od 11 poczeka pan sobie w Londynie i o 17 autobus NE i o 21 bedzie pan w King Lynn co do neta to najpierw siec komórkowa bo do pól roku bede wynajmowal cos na poczatek a potem swoje
|
Do góry
|
|
|
|
#2105541 - 27/02/2008 05:44
[Re: Haz$]
|
$
|
Jeśli dzwonisz z telefonu stacjonarnego w Wielkiej Brytanii na telefon stacjonarny w Polsce po prostu wybierz numer: 0844 838 0466 Płacisz tylko 2 pensy za minutę! Jeśli dzwonisz z telefonu stacjonarnego w Wielkiej Brytanii na telefon komórkowy w Polsce wybierz numer: 0871 801 2382 Płacisz tylko 7 pensów za minutę! Dzwoniąc z telefonu komórkowego w Wielkiej Brytanii na telefon stacjonarny lub telefon komórkowy w Polsce: 1. Wyślij SMS o treści BRYTANIA na numer 83006. Twój telefon zostanie zasilony kredytem o wartości 3 funtów. 2. Następnie wybierz numer dostępowy 0207 124 6666 po czym wybierz numer, z którym chcesz się połączyć. Możesz rozmawiać aż do wyczerpania kredytu lub przerwać rozmowę i wykorzystać pozostały kredyt później. Koszt rozmowy z twojej komórki to 1 pensa za minutę na telefon stacjonarny lub 6 i pół pensa za minutę na telefon komórkowy. Dotyczy sieci T-Mobile, Vodafone, O2, Orange i Virgin. Usługa we współpracy z Telco Global Ltd. Warunki umowy: Kliknij tutaj _____________________ jest cos lepszego ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2105848 - 27/02/2008 07:26
[Re: Linc]
|
addict
Meldunek: 03/04/2007
|
ze stacjonarnego na stacjonarny 08448615615 one pi per minute
|
Do góry
|
|
|
|
#2126411 - 04/03/2008 01:36
[Re: grekugreku]
|
$
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2126442 - 04/03/2008 01:44
|
$
|
tak raynairem lecialo sie dobrze, kint sie nie rzucal na miejsca jak pisali inni bez problemu dotarlismy do Kings Lynn (pelno sklepow w centrum i tano, ciuchy, sprzety itd.) i mieszkamy w Long Sutton, jakies 25 minut drogi samochodem oprocz mnie i mojej przyjechala 1 para i 3 chlopakow, tych 3 chlopakow wsadzili do innego domu o wiele gorszego od naszego tlumacz to ze kobiety sa znami dom jest piekny (blizniak z innym) tylko ze nasza czesc jest ladnie wyremontowana (obok ma ceglowki normalne) w srodku wszystko super, duza kuchnia, 3 lazienki, duza jadalnia, salon z kominkiem i tv 2 sypialnie u gory i taras z ogrodkiem a za polotem mozna wyjsc do parku tak wiec jak przywioze swoje zwierzaki to bedzie dla nich raj o 17 mamy podpisac umowy na mieszkanie tak wiec zaraz musze isc... kolo domu mam dokladnie wszystko po prawej bank lloyds po lewej nat west sklepy, przychodnia lekarska, dentysta, weterynarz, jakis bukmacher, fast food, sklepy, do wszystkiego gora 2 minuty drogi pieszo no i biblioteka gdzie wlasnie jestem (1 godzina neta za darmo dziennie) niedawno temu bylem w fabryce, oprowadzil nas poniej itd. i jutro dzien szkolenia (oczywiscie za te dni placa normalnie ) tak wiec narazie jest super Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2126481 - 04/03/2008 01:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/12/2005
|
Miło widzieć znów Twój nick jak się tam czujesz, wszystko ok ? jak sąsiedzi i tutejsza ludność ? jaki book ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2126495 - 04/03/2008 01:56
[Re: slawiola]
|
$
|
wszystko OK sasiadka super babka wszyscy mili itd. book jakis dziwny ale jutro zajde zaklady na konie moj agent fun liverpoolu namawial mnei zebym wczoraj dal na nich i wygrali ale nie mialem keidy ok lece po sie spoznie na podpisanie umowy do nastepnego
|
Do góry
|
|
|
|
#2129764 - 05/03/2008 04:21
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/03/2003
|
Temat jest o Anglii ale pozwolę sobie wkleic link do artykułu z sobotniej wyborczej nt Polaków w Walii, w koncu to rzut beretem. Artykuł jak dla mnie lekko szokujący , co tam sie wyprawia w tym walijskim miasteczku : http://londyn.gazeta.pl/londyn/1,86059,4978476.html?as=1&ias=5Dla zachety krótki cytacik,wypowiedź Szefa jednostki do spraw mniejszościowych : "...Nie jesteście gorsi od nas, tylko inni. Jak można jeździć autem po pijaku? Jak można ciągle tłuc się między sobą? W Wrexham chyba połowa Polaków jest z Łodzi. I dlatego mamy ciągle bójki Widzew z ŁKS. Biją się na ulicach, w pracy, w pubach, w domach! U nas też się kibice leją, ale tylko w dzień meczu. A wy codziennie!.... "
|
Do góry
|
|
|
|
#2135754 - 06/03/2008 20:03
[Re: McKracken]
|
$
|
heh ja tam omijam Polakow bo czasami to wiadomo jacy sa wczoraj siedzialem z szefami na przerwie, to wiadomo zawsze 10 minut dluzej przerwy ;] poniedzialek i wtorek szkolenia w biurze = zzz a wczoraj 1 dzien pracy w fabryce nadzorowalem linie produkcyjne z komputera co godzine trzeba bylo cos zrobic a tak stoisz sobie na platformie u gory przed komputerkiem i nic nie robisz to mi sie podobalo jutro gdziesz indziej ide chyba bo mam multi skilled operative, oprocz tego w fabryce jest sklep ich, gdzie jedzenia jest doslownie za grosze powiedzmy na polskie takie na przekaske bounty baton (podwojny normalny) 20p = 90gr puszka pepsi/coli 30p = 1.30 w promocjach jak kupisz wiecej jeszcze taniej, jedzenie powiedzmy w sklepie kosztuje 1,5 funta to u nich to 0,45p puszki z jedzeniem, z warzywami i owocami b. dobre za 30 groszy niektore do 1,5zl dostep do sklepu maja tylko posiadacze karty ze sklepu tak wiec wszystko ok co do auta to widzialem nawet w gazecie ze nowe auta powiedzmy ktore maja 4000 mil przejechane sa za 8000f ale na raty mozna placic co tydzien 30f za nie moja mi radzi zebym narazie kupil jakiegos grata tzn. to o czym pisalismy ostatnio, bo zawsze wrazie wypadku to nie ma problemu - a kto to mowi o wypadku ? to sie jeszcze zobaczy Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2135924 - 06/03/2008 21:17
[Re: dardaw]
|
old hand
Meldunek: 11/04/2004
|
Temat jest o Anglii ale pozwolę sobie wkleic link do artykułu z sobotniej wyborczej nt Polaków w Walii, w koncu to rzut beretem. Artykuł jak dla mnie lekko szokujący , co tam sie wyprawia w tym walijskim miasteczku : http://londyn.gazeta.pl/londyn/1,86059,4978476.html?as=1&ias=5Dla zachety krótki cytacik,wypowiedź Szefa jednostki do spraw mniejszościowych : "...Nie jesteście gorsi od nas, tylko inni. Jak można jeździć autem po pijaku? Jak można ciągle tłuc się między sobą? W Wrexham chyba połowa Polaków jest z Łodzi. I dlatego mamy ciągle bójki Widzew z ŁKS. Biją się na ulicach, w pracy, w pubach, w domach! U nas też się kibice leją, ale tylko w dzień meczu. A wy codziennie!.... " rzeczywiscie ciekawy artykuł, sporo opisanych sytacji dzieje się w całej Anglii.
|
Do góry
|
|
|
|
#2136698 - 07/03/2008 02:22
[Re: Kaktus_lbn]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
Hey Haz$ Szkoda ,że nie zajrzałem tu wczesniej ale widze ze z dotarciem na miejsce nie miałes najmniejszego problemu. Pracowalem w okolicy King's Lynn kilka lat temu i bardzo miło wspominam tamten czas. Tyle ,że tamte rejony to najwieksza prowincja jaką widziałem w UK...w okół same farmy( na jednej z nich pracowałem - Tuxhill Farm w Terrington St.Clement)i pola... Lynn to niewielkie miasteczko i bardzo szybko Ci sie znudzi...przynajmniej tak było w moim przypadku.Mam nadzieje ,że troche sie tam zmieniło.Ostatni raz byłem tam rok temu i twierdze ,że to najwieksza dziura w jakiej zdarzyło mi sie być;) Mam nadzieje,że Ci sie powiedzie no i że praca nie bedzie Cie nudzić bo podejrzewam ,że nic tam nie bedziesz musiał robić.Godzina w bibliotece to zdecydowanie za mało...Próbowałem tam grać ale z miernym skutkiem.Dość wolno naziemni bukmacherzy reagują na wszelakie newsy ale bez dostępu do netu nie bedzie Ci łatwo to wykorzystać. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#2138486 - 07/03/2008 19:26
[Re: zw1]
|
$
|
Hej, no tak jadac z miasteczka do miasteczka to same pola no ale autem 20 minut i jestes np. z long sutton w kings lynn czy z sutton w wesbech (byles tam?) tez ladne miasteczko, poki nie kupuje auta to kings lynn jest dobry dla mnie i mojej chodzi szczegolnie o duza ilosc sklepow jutro jade co do pracy to faktycznie moze masz racje ale nudzic sie za taka kase wole nic zasuwac ;P wczoraj za to musialem sprawdzac i spisywac temperature maszyn i linie produkcyjna sprawdzac (co godzine trzeba przejsc z 4/5 maszyn gora to zajmuje z 10min) a potem stoisz sobie nad linia i udajesz ze sprawdzasz tylko ze wczoraj w wolnym czasie pomagalem innym w sprzataniu bo jeszcze zatrudniaja... dzisiaj praca od 12 do 18 co do neta to jak my i inna para z ktorymi mieszkami kupimy laptopy to wtedy zalatwiamy sobie za chyba 17f miesiecznie neta z... zapomnialem nazwe ale to jest takie lacze ze kladziesz i na 100m jest internet dostepny dla wszystkich (oczywiscie dostep na haslo) narazie to chcialbym jakies autko tylko ze moja szuka pracy tzn. agencja jej ale narazie cisza Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2148870 - 11/03/2008 01:26
[Re: slawiola]
|
$
|
no dokladnie jezeli codzi o ceny w przyszlosci to do Londynu i tam sa takie przeceny ze wszystkie markowe ciuchy za grosze w robocie super wszyscy maja obowiazkowe overy a ja nie czyli od pon. do czw. po 8h i w piatek 6h heh i co lepsze ze mam jeszcze 2 dni wolnego do wykorzystania w tym miesiacu (bo od kwietnia zaczyna sie nowy rok pracy) to wzialem 19 i 20 marca a 21 w piatek jest swieto i w poniedzialek tak wiec 6 dni platnego wolnego wczoraj o malo co nie postawilem na middlesborough fajnei ze w podstawowych kanalach angioelskich daja mecze angielskie i nawet milanu live dali za jakis czas za 17f na meisiac zamawiamy tv z 300 kanalami + telefon + net
|
Do góry
|
|
|
|
|
|