#2060132 - 14/02/2008 08:33
Re: Mistrzostwa Swiata w Biathlonie- Östersund 2008( Szwecja)
[Re: Inzaghi78]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Ten dzisiejszy wiaterek troche niepokojacy dlatego jutro podchodze jeszcze bardziej asekuracyjnie.. i być może nic już nie dogram poza kilkoma zakładami na kobiety (o nich wyzej) + V Olka. Do dzis byly to spokojne mistrzostwa, warunki atmosferyczne byly niezle a nawet dobre - a dzis wiatr 20 m/s ktory lamie drzewa... to bardzo niepokojaca informacja.. Postanowilem nic dzis nie grać ewentualnie rano jak bedzie wiadomo cos wiecej to sie pomysli, bo to jak bedzie jutro na strzelnicy to wiadomosc bezcenna Mimo wsszystko jednak pobrałem jeden zakład w Unibecie który uwazam, ze jest jakas pomylka i idzie bet za srednia stawke Friedrich Pinter - Serguei Sednev ( 1 ) 1.75 Ukrainiec dosyc anonimowa postać.. ale zaliczył jeden bardzo udany wystep w tym roku i być moze dlatego Unibet go tu wystawil - moim jednak zdaniem to jednorazowy wyskok. W tym roku 2 razy zostały rozegrane biegi individualne.. Na poczatku sezonu w Kontiolahti: 7 Pinter 1+0+0+0 +1.24 26 Sednev 1+0+0+1 +3.35 O 1:11 w biegu na plus dla Pintera. W Pokljuce: 5 Pinter 0+1+1+1 +2:07 3 Sednev 0+0+0+1 +1:55 w biegu prawie 2 minuty na plus dla Fredka i to jest wlasnie ten wyskok ukrainca.. Ci ktorzy sledza kilka lat zawody biathlonowe wiedza jakim zawodnikiem byl Pinter, a takze to ze nalezy do moich ulubionych zawodnikow. Przed rokiem bardzo ladnie dal zarobic.. wiec dzis postanowilem ze dam mu szanse.. - sentyment ? Przykre troche ze przed rokiem rywalizowal z Olkiem i spolkom o czolowe lokaty a teraz Unibet stawia go do pary z Sednevem (kto to taki ) Cóż realia sa takie ze cos stalo sie z Pinterem bo biega bardzo zle ;/ jednak w porownaniu z biegiem Sedneva to nadal on jest tutaj gora Przejrzałem starty Sedneva i ze strzelaniem bywalo roznie.. zawodnik ten biega naprawde slabo.. duzo wolniej od Pintera. Ten kto śledzi troche biathlon wie ze to właśnie strzelanie było najmocniejsza strona Pintera i wierze ze w takiej konkurencji jak bieg individualny Pinter nie zawali i moze przebije sie nawet do czolowej 10 Jakby nie patrzec mimo zdecydowanie slabszej formy w tym roku byl 7 w Kontio i 5 w Pokljuce.
|
Do góry
|
|
|
|
#2060655 - 14/02/2008 18:11
[Re: Inzaghi78]
|
old hand
Meldunek: 30/08/2007
|
Svendsen, E - Tomasz Sikora 1 1.75 UnibetFerry, B-Defrasne, V 1 1.75 Unibetco do pierwszego typu, Svendsen w sprincie zawalil ostatnie strzelanie,ale widac ze biega szybko ,jesli troche poprawi sie na strzelnicy Tomek nie ma z nim raczej szans 8/10 Co do drugiego typu Ja ciągle wierze z mozliwosci i forme Ferrego,mysle ze stac go na bardzo wysokie miejsce w tym biegu,natomiast Defrasne typowy sredniak, a i na strzelnicy sie czesto myli,wiec bieg i strzelanie po stronie Ferrego . Zdecydowanie 10/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2060679 - 14/02/2008 18:29
[Re: kasparov]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2061171 - 14/02/2008 20:49
[Re: Heinze85]
|
veteran
Meldunek: 11/12/2005
|
Svendsen, E - Tomasz Sikora 1 1.75 UnibetFerry, B-Defrasne, V 1 1.75 Unibetco do pierwszego typu, Svendsen w sprincie zawalil ostatnie strzelanie,ale widac ze biega szybko ,jesli troche poprawi sie na strzelnicy Tomek nie ma z nim raczej szans 8/10 Co do drugiego typu Ja ciągle wierze z mozliwosci i forme Ferrego,mysle ze stac go na bardzo wysokie miejsce w tym biegu,natomiast Defrasne typowy sredniak, a i na strzelnicy sie czesto myli,wiec bieg i strzelanie po stronie Ferrego . Zdecydowanie 10/10 Z tym Ferrym 10/10 to bym szalenie uwazal, bo ten typ biegu lezy to ulubiony run Vincenta i to w nim osiaga najlepsze rezultaty.
|
Do góry
|
|
|
|
#2061202 - 14/02/2008 20:55
[Re: Krupier]
|
veteran
Meldunek: 11/12/2005
|
Maslo maslane, w kazdym badz razie Francuz potrafi sie zmobilizowac na taki bieg mimo ze jest troche pod forma.
Ja proponuje dubel z Nordica Greis-Svendsen Ponza - Rogstad Ako:2,15
Miki juz w mikscie pokazal ze choroba spustoszenia nie uczyniala i bedzie walczyl o medal, Ponza na strzelnicy zawsze solidana a tu jest klucz do sukcesu, Rogstad poza jednymi zawodam nic wiecej nie pokazala.
|
Do góry
|
|
|
|
#2061841 - 15/02/2008 00:35
[Re: HAGIi]
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
Kobietki mnie troszke dzisiaj kosztowały, niestety ale cóż jak zwykle na babki sie wydaje troszke grosza:) A i tak je lubimy i kochamy. No nic czas wybrac jakiegos faceta a raczej dwóch, hahaha
Yarochenko-Tchoudov 1 1,8
Pojedynek dwóch Rosjan. Bieg indywidualny to przede wszystkim strzelanie więc... Tchoudov to mistrz pudłowania, przede wszystkim w pozycji stojacej i niech nas nie zmyli dobre strzelanie w sprincie. Oj zrobi dzisiaj troche pudeł:)
Svendsen-Ferry 1 1,7
Pojedynek dwóch zawodników dla których jak narazie te mistrzostwa sa nieudane. Czyzby byli bez formy?? Mysle ze w strzelaniu sa porównywalni ale jak ndotychczas Norweg szybciej biega. Na jedno pudło wiecej moze sobie pozwolic Norweg tak wiec warto na niego zagrac
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2065846 - 16/02/2008 04:39
[Re: santiago]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
przede wszystkim za rozwiniecie tematu, chyba jeden z nielicznych tematow gdzie podawane sa na biezaco typy+anale, a do tego nie ma slownych utarczek. Biegow indywidualnych mialem nie stawiac - i to zrobilem, z mala roznica - RIVA wysmienite oko. Tych biegow nie gram grubo, ale gdy tylko zobaczylem pare, ktora wyszukales przylozylem mocniej. Sam bylem zdziwiony ze Unibet dal Austriaka w parze z... no wlasnie z kim ? i po kursie 1,75 ! Jutro Mass Start kobiet i sztafety facetow. Nie bede ukrywal ze licze na $$$ w obu konkurencjach. Ponza, M - Kudrashova, O @ 1,55 Unibet 6/10 W mojej opinii, Bialorusinka wystawiona po udaneym dla niej wystepie w czwartek, byla 9, przy 39 Ponzy. Ale bardzo wazne - w tym biegu bede karne rundy a nie minuty ! A to zdecydowanie faworyzuje Wloszke. Przejrzalem wystepy Olgi, i tylko strzelanie moze pomoc w wyprzedzeniu Micheli, jednak skuteczna to ona byla w ostatnim biegu, a tak marnie na strzelnicy. Jak dodamy do tego bieg to nie widze Olgi w 30ce. Dalbym wieksza stawke, ale kurs troche marny, na granice oplacalnosci [rzadko gram biathlon <1,5], a z forma Ponzy jest jako tako. Na razie tylko to mi wpadlo w oko. Chcialem juz teraz rozpoczac dyskusje. Mialem rowniez napisac lepsza analke, ale dopiero co wrocilem. pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2065961 - 16/02/2008 05:01
[Re: Rivaldinho]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Ja juz postanowilem jej podziekowac na tych mistrzostwach. a Oksana jest tutaj we wspanialej formie.. sprint medal (braz), individual medal(braz).. a Ponza nic nie pokazala na tych mistrzostwach, wiec granie jej za 1.55 napewno w mojej opini nie jest oplacalne.
yyy, ale Ponza jest w parze z Bialorusinka, Olga Kudrashova, a nie z Ukrainka Oksana Khvostenko o widze ze sa nawet ciekawe zaklady na sztafety...
|
Do góry
|
|
|
|
#2066432 - 16/02/2008 06:47
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Jak narazie zainteresował mnie jeden becik Unibet Kto będzie prowadził po 1 zmianie ? @ Norwegia @ 3.25 Emil Hegle Svendsen - Michael Roesch (1) 1.57 Na pierwszej zmianie Svendsen.. Emila przedstawiac nie trzeba.. w biegu zdecydowanie najmocniejszy ze wszystkich zawodników rozpoczynajacych sztafete. Przy dobrym strzelaniu nie powinien miec problemow z wygraniem swojej zmiany. W biegu powinnien zyskac przynajmniej 10 sekund nad Ivanem i jakies 20 nad Roeschem U ruskich Tcherezov, niby dobry strzelec ale miewa wpadki.. w biegu niezly ale nie tak mocny jak Emil. U niemców Roesch w sprincie (w biegu) miedzy nimi roznica 26 sekund, do tego zawodnik dosyc chimeryczny, nieprzewidywalny. Z pozostałym obawiać się mozna Slesingra (propably 10/10 CZE) może Novikova (BLR). Warunek jeden procz dobrego biegu.. musi takze niezle strzelac.. po 3.25 mysle ze warto zaryzykowac bo np Bwin daje tylko 2.25 Na strzelnicy 2 dobierania przewagi nad chimerycznym Roeschem mysle ze ten bet wyglada niezle tylko ze nie mam konta w nordicu moze kto inny o wystawi
|
Do góry
|
|
|
|
#2066632 - 16/02/2008 07:32
[Re: march88]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/06/2001
|
Sweden - Czech Republic 1 @1.65 Bet24
Analiza bedzie krotka, lecz rzeczowa. Widze to tak: umiejetnosci strzelecko-biegowe Ferry+Bergman kontra Slesingr+Vitek oceniam podobnie, chociaz Szwedow na pewno stac na lepszy bieg od wspomnianej czeskiej dwojki. Vitek podobnie jak Bergman miewa odloty na strzelnicy, natomiast Ferry ze Slesingrem zapewne strzelanie zafunduja precyzyjne:) Podsumowujac minimalnie wyzej oceniam szwedzki duet, ostatecznie na remis przechodzac do duetow zawodnikow slabszych. Nilsson w sprincie mial niemal identyczny czas co Soukup, z tym ze Szwed walnal 3 pudla wiecej. Mysle, ze jest na tyle solidny, ze karnej nie walnie, a jest w stanie zdobyc ladna przewage czy to nad Moravcem, czy wspomnianym Soukupem. Ekholm strzela tu niezle, w biegu wiadomo, zolw, ale na pewno nie wiekszy niz Soukup. Podsumowujac oceniam umiejetnosci dwojki slabszych zawodnikow szwedzkich wyzej niz czeskich i licze, ze zrobia co do nich nalezy. Poza tym cos mi mowi, ze Szwedzi beda wysoko, powalcza z Austria, Francja i Niemcami. Na to samo zdarzenie kurs w Unibecie wynosi 1.45.
|
Do góry
|
|
|
|
#2066767 - 16/02/2008 08:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Sztafety zawsze daja najwiecej zarobic ale tym razem jest ciezko, oj bardzo ciezko cos sensownego wymyslec Nie wiem na co czekaja np. Expekt,Gamebookers czy Sportingbet Ale nic... Jutro widze zwyciestwo NorwegiaJuz dawno Norwegowie nie mieli tak silnego składu, malo tego nie maja na pierwszy rzut oka kogos kto moglby jakos bardzo przekreslic ich start... BJOERNDALEN Ole Einar wiadomo klasa sama w sobie Hanevoldfantastyczna forma "starego lisa" ktory w tych mistrzostwach spisuje sie swietnie (srebro w sprincie) Svendsen udowodnił w biegu indywidualnym ze potrafi zarówno szybko biec jak i celnie strzelac No i ... Bratsveen z jednej strony wielka niewiadoma ale z drugiej... slaby wystep w sprincie ale znowu w poscigowym 20/20 Kto moze im zagrozic Pewnie Rosjanie choc wystepy Kruglova na tych mistrzostwach to jedno wielkie rozczarowanie, calkowicie sie pogubil ani strzelania ani biegu
|
Do góry
|
|
|
|
|
|