#2075938 - 19/02/2008 04:14
Re: 18 kolejka Orange Ekstraklasa
[Re: Ojro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Wraca rodzima liga, w końcu! Czegoś w życiu zawsze zimą mi brakuje Ojro, wg mnie 1 kolejka naprawdę ciężka do typowania. Na pierwszy rzut oka, to tylko Legie jest skłonny zaryzykować - ale jeszcze będzie czas. PS. Ojro, w Zabrzu śmierdzi remisem. Szkoda że mnie nie będzie :/
|
Do góry
|
|
|
|
#2076580 - 19/02/2008 06:45
[Re: kfjatek]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Ja z checia wezme jakiegos AH na LEcha. Nie wiem dlaczego tak niski kurs na Gornika i dlaczego to akurat on jest faowrytem. No dobra: - finansowe zaplecze - kibice - dobre zakupy
ale Lech bedzie walczyl o top3 OE a mimo wszysstko kurs 3,25 ! Analke + typy pod koniec tygodnia
Jestem rowniez zainteresowany Wisla, Polonia [wg mnie spore value i druzyna ta jest niedoceniana] i Ruchem [moze sprawic wiele niespodzianek wiosna]. Ale to moze pozniej jak wiecej wiadomosci bedzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2076673 - 19/02/2008 07:05
[Re: Ojro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Jestem rowniez zainteresowany Wisla, Polonia [wg mnie spore value i druzyna ta jest niedoceniana] i Ruchem [moze sprawic wiele niespodzianek wiosna]. Ale to moze pozniej jak wiecej wiadomosci bedzie. Ojro nie zgodzę się z tobą, że kurs na Polonię jest zawyżony. Moim zdaniem wcale nie, bo ta drużyna jest na nowo nie jako budowana. Trener Michał Probierz ma inną wizję budowanie klubu niż Dariusz Fornalak i to widać zdecydowanie choćby w facie, że na stoperce stawia Słowaka Stanko a przecież jak gra to widzieliśmy jeszcze w zeszłej rundzie spotkań. Także nie wystawia najszybszego napastnika jakiego ma w składzie czyli Michała Zielińskiego. A wracając do kursu to on jest tak wysoki na Polonię ze względu na to, że Cracovia to drużyna własnego boiska. Do tego doszły wzmocnienia i zmiana system gry z 3-5-2 na 4-4-2 co została przez zawodników przyjęte z dużą ulgą nawet prasa krakowska nie kryje optymizmu z tego względu. Zgadzam natomiast Ojro się z tobą w kwestii Ruchu Chorzów. Tutaj nie wiedzieć czemu bukmacherzy wystawili równy kurs. Fakt, że Ruch ledwo u siebie wygrał w pierwszej rundzie spotkań (1:0), ale dzisiaj ta drużyna wzmocniła się i nie jest już tą co grała na jesienni. Widać to z resztą po wygranych sparingach i dobrej grze "Niebieskich". Także transfery dość imponujące pozyskanie Gabora Straki z wicemistrza Słowacji - Artmedii Petrżalka czy wypożyczenie Piotra Ćwielonga. Z kolei jeśli popatrzymy na rywala Ruchu w pierwszej kolejce to widzimy zespół, który już pogodził się z degradacją, ba nawet zarząd klubu już bardziej myśli o przyszłości tej drużyny niż teraźniejszości. Z częściom zawodników pożegnano się także dokonano zmiany na stanowisku szkoleniowca klubu. Moim zdaniem te drobne zmiany nie pomogą. Zagłębie Sosnowiec prezentowało się fatalnie o czym mówił nawet sam szkoleniowiec Romuald Szukiełowicz, że zawodnikom brakuje wiary we własne możliwości i było to widać na boisku. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#2077903 - 19/02/2008 22:52
[Re: DJ SOSNA]
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Mało ciekawie wygląda sytuacja w ŁKS.Chaoz co do tego czy kurs na ŁKS jest atrakcyjny czy nie poczekałbym co najmniej do jutra tudzież czwartku i dopiero potem podjął jakąś decyzję. U Nas działacze (czyt. pseudo działacze) zaledwie 4 dni do rozpoczęcia rundy wiosennej, do arcyważnego meczu z Jagiellonią a tutaj podpisany jeden kontrakt, dzisiaj przyleciał jakiś Słowak (obrońca! Czy Oni na prawdę nie myślą? ŁKSowi od 2-3 lat potrzebni są napastnicy!) W sparingach bardzo dobrze grał Haliti a wyróżniał się Gabor Vayer na co oni czekają? Świerczewski sam zadzwonił do klubu czy nie znalazłoby się dla niego miejsce - no ale znów nie wiadomo dlaczego czekają na Bóg wie co. Jedyny poważny kontrakt który podpisali to z obrońcą Adamskim. Kadra powinna być znana najpóźniej do ubiegłej niedzieli - to moim zdaniem i tak za późno. Ten tydzień powinni poświecić na rozpracowanie najbliższego rywala. A tutaj nie wiadomo jakim składem wybiegną w piątek Jeżeli dzisiaj czy jutro nie podpiszą umów z w/w zawodnikami to nie wiem. A zapomniałbym,że dzisiaj pojawiło się info odnoście Pawała Abotta który miałby grać w ŁKS, no ale znając ludzi pracujących w tym klubie pewnie nic z tego nie wyjdzie. Poczekałbym jeszcze co najmniej do jutra, bowiem jutro ma odbyć się prezentacja zawodników, zobaczymy czy będzie kogo prezentować
|
Do góry
|
|
|
|
#2079210 - 20/02/2008 03:16
[Re: 19marcin08]
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2001
|
[b]podpisany jeden kontrakt, dzisiaj przyleciał jakiś Słowak (obrońca! Czy Oni na prawdę nie myślą? ŁKSowi od 2-3 lat potrzebni są napastnicy!) Onie nie sprowadzają tego kto mógłby się przydać do drużyny ale tego którego można kosztem ŁKS wypromować i sprzedać gdzieś dalej - przykre ale prawdziwe Ojj, wydaje mi się że w przyszłym sezonie nie będzie I ligi w Łodzi!!
|
Do góry
|
|
|
|
#2080287 - 20/02/2008 05:40
[Re: MR.FREESTYLE]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2006
|
Obrona w Jage mocno przetrzebiona ale może właśnie dlatego zastanawiam się w tym meczu nad underem. Czemu? Po pierwsze ŁKS nie ma kim postraszyć z przodu. Niby Arifovic postrzelał coś tam w sparingach (chyba z 6 bramek?), ale to ciągle sparingi i jakoś wcześniejsze jego dokonania w Ekstraklasie nie mogą być podstawą do snucia teorii, że teraz nagle zacznie strzelać. Zresztą może w najbliższym pojedynku zagra przeciwko swoim dotychczasowym pracodawcom. Drugi argument za underem to chaos w strefie obronnej. Moim zdaniem obejrzymy nieciekawy pojedynek z typową kopaniną i wybijanką. Jeżeli coś wpadnie to tylko ze stałych fragmentów lub przypadkiem Czekam na kurs na under i wtedy zastanowię się czy opłaca się grać. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2081046 - 20/02/2008 10:00
[Re: (J)]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
Przygladalem sie troche piatkowym meczom i nrazie wyhcodzi mi, ze wszystkie zespoly oporcz Korony maja mniejsze lub wieksze klopoty.
Jagiellonia ogromne problemy z obrona. Łatka pauzuje, Nowotczynski kontuzja, Rodnei narazie szuka klubu, ale jeszcze jest mala szansa ze zostanie. Co ciekawe na lewa obrone ma byc przesuniety Jarecki, Na pewno zagraja nowi : SOkolowski (lewa pomoc) i BRuno (srodek pomocy ?)
ŁKS
Tomek Kłos, Adamski, WYparło i Madej to filar druzyny. Problem w tym, ze tylko MAdej to gracz ofensywny. Ciekawym zawodnikiem bylby Vayer, ale stawia duzo wymogi w sprawie kontraktu, Arifovic byc moze odejdzie do Jagi, transfer Abotta jedna wielka niewiadomo, Klatt chce odejsc, z Swierczewskim Korona nie chce tak latwo rozwiazac kontraktu. Narazie nie wiem, kto ma tam konstruowac jakies ofensywne akcje.
Wisła
PAweł Brozek nie wiadomo czy wystapi, uraz w czasie meczu z Polonia Bytom, DUdka takze nie trenowal (nie znam przyczyny) Matusiak jeszcze nie w pelni formy (gral w za malo sparingach), Boguski takze nie w pelni sli (niedawno mial uraz)
|
Do góry
|
|
|
|
#2081278 - 20/02/2008 19:02
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
Sorki za OT ale myslę że prawdziwy kibic powienien to zobaczyć i sam ocenić http://www.youtube.com/watch?v=gNmtc7ZgYjwPozdrowienia dla fanów kopanej
|
Do góry
|
|
|
|
#2082871 - 21/02/2008 00:56
[Re: MR.FREESTYLE]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
@ kfjatek Mnie doszly sluchy ze jest w planach jakas sztama kibicow Gornika i Lecha. SLyszales o tym moze? Bo jesli byloby tak rzeczywiscie, to kto wie, kto wie, moglby sie odbyc mecz przyjazni a wtedy remis jeszcze bardziej prawdopodobny A nie ma co ukrywac oba kluby nie dokonaly jakis spektakularnych transferow. Ogolnie mysle, ze pierwsze 3 kolejki moga byc dosc "dziwne". Wprawdzie zespoly graja w tym czasie sparingi, ale mecz towarzyski to nie jest to jak gra o 3 punkty. W Zabrzu pojawi sie prawdopodobnie nowy napastnik. Yannick Mbengono Ondoa urodził się 11 czerwca 1987 roku. Mierzy 167 centymetrów a ostatnio występował w drużynie lidera II ligi węgierskiej, Kecskeméti FC. Po 15. kolejkach sezonu 2007/08 na swoim koncie ma(albo mial ) 6 bramek.Jesli sprawdzilby sie na Slasku z klubu odejdzie prawdopodobnie Moskal. Uwazajcie na Legie. McDziarz ostrzega to trzeba to wziasc pod uwage. I w tych slowach nie ma zadnej ironii, bo tak mysle powaznie. Za to uwage zwrocilbym na pojedynek dabrowsko - slaski. Zaglebie wypozyczylo Maleckiego z Wisly i o ile sie nie myle to jedyne takie "mocniejsze" wzmocnienie Zaglebia. Ruch, myslacy o wejscu na NewConnect'a zadomowil sie w OE. Moze wiec warto rozwazyc gre na Chorzow. A za tydzien Derby A dziwi mnie troche fakt ze jeszcze nikt nie napisal nic o meczu Korony z Wisla. Bez watpienia hit kolejki. Poukladana Korona z Gibonem w skladzie podejmuje obecnie najsilnieszy zespol w Polsce, wzmocniony kilkoma zawodnikami. Trener Zielinski vs Skorza. Ktory okaze sie lepszy? Problem z napastnikami Wisly: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4944406.html
|
Do góry
|
|
|
|
|
|