Witam
Dziś Kalmar V75. Oferta
Unibet bogata wiec tylko korzystać.
Bieg 4
Walka o 500000 koron czyli bardzo dużo.
Tutaj faworytem wg opinii szwedzkiej jest Stig Johansson z Princess Ride kurs 2.50 czyli niezbyt wiele. Jako że osobiście nie bardzo wierzę ze wygra mam typ zastępczy czyli Countess Tomali z Orjanem za 5.75 na miejsca 1.95.
Bieg 5
Tutaj wydaje się ze zawalczy Ville Broline 2.20 Uhrberga, dodatkowo uważam ze nie wolno pominąć Orjana o kursie 9.75 a na miejsca za 2.80
Bieg 6
Uwazam że kurs na Adielssona z Human Behavior jest zaniżony do minimum bo wynosi 1.40 a koń aż takim faworytem nie jest. Ja pomijam go całkowicie. Jest kilka koni mających lepszą życiówkę niż koń Adielssona z rekordem 13,6. Ja faworyzuje tutaj 2 konie o rekordach 12,6 i 12,7 a mianowicie Tag de Devil + Svanstedt oraz Orjan i Dream Shogun. Kursy 4.80 i aż 11.00 na miejsca 1.50 oraz 2.15
Bieg 7
Słabo obsadzony bieg.
Tutaj zaufam Szwedom i zagram Adielssona za 2.20 oraz poprawie Vixi Silvio Untersteinera na miejsca 1-3 za 2.95
Bieg 8
Tutaj zagram skromnie jedynie na Lass Caps po kursie 12.00 na miejsca 3.10 co wydaje mi się dość pewne gdyż konik jest bardzo niedoceniany i może sprawić niespodziankę mimo ze faworytami są Moltas oraz Red Chili Pirat.
Bieg 9
Kolejne 500000 rozdaja.
Tutaj moim zdaniem mimo imponujacych ostatnio statystyk Tsar d'Inverne nic nie jest w stanie zatrzymac Naglo chyba ze jakis kataklizm dziejowy. Dlaczego? Więc ja to widze tak. Bergh + Tsar wygrali wygrali ostatnio 8 na 10 biegów kasujac ponad 2 mln koron ale koń nigdy nie uzyskał mniej niż 1:14,3 co wcale rewelacyjnie nie jest. Po drugie w duecie z Naglo jedzie Orjan więc moim zdaniem mistrz nad mistrze. Naglo miesiąc temu wybiegal 1:13,0 a to jest poza zasiegiem stawki. Liczę też że kasa pobudzi Adielssona do zajecia miejsca na pudle co w przypadku Favorita jest warte 7.50 czyli bardzo dużo.
Bieg 10
Tutaj trudniej. Wypadalo by trafic bo pół DD mamy już za soba. Bieg jest long na 2640m więc raczej wygra dlugodystansowiec. Ja widze 5 możliwosci. Numery 3,4,9,11,12. I teraz tak nawet zagranie wszystkich 5 nie jest głupie pod warunkiem że Naglo wygra bo mamy kurs najnizszy 13+. Ja chyba tak zrobie najwyżej beda plecy ale powinno sie opłacić.
DD1 zagrałem Naglo + 5 koni DD2 podanych wyżej
Wiecej koncepcji nie mam oby dziś był udany dzień.
Pozdrawiam