Widzę, że temat Legia-Groclin nagle się urwał.
W końcu napisałem, że pogodziłem się już ze stratą tych 1000 euro, więc po co dalej to ciągnąć, nie?
W związku z różną interpretacją tych samych punktów regulaminu przez pracowników betfair piszących tu pod nickami Punter UK oraz betfair.com
proponuję zmianę rzeczonych punktów regulaminu w celu wyeliminowania dwuznaczności, które jak na powyższym przykładzie widać sprawiają duże problemy w interpretacji regulaminu nie tylko klientom betfair ale nawet samym pracownikom firmy. Liczę na pozytywny odzew i zaangażowanie obu panów w sprawę, która może uchronić kolejnych graczy przed stratą pieniędzy.
Po kolei.
Zacznijmy od tego, iż opisywane przez nas anomalie dotyczą i wyłącznie
jednych rozgrywek, minowicie Polskiego Pucharu Ekstraklasy. Nie pamiętam aby jakiekolwik inne rozgrywki robiły tyle zamieszania. Przepisy Betfair dotyczące piłki nozenj sa jasne i przejrzyste. To, że organizator rozgrywek wspomnianego pucharu nie stoi na wysokości zadania i sam godzi się na karkołomne rozwiązania (vide mecz Polonii Bytom) może doprowadzić do tego, że w przyszłym sezonie Betfair tych rozgrywek po prostu może nie posiadać w ofercie.
Jak wspominałem wcześniej, przykład Polonii Bytom (mecz i rewanż) oraz Legii vs Groclin (
finał Pucharu) nie są analogiczne. W pierwszym miało miejsce naruszenie zasad Betfair stąd została podjęta słuszna decyzja o anulowaniu zakładów. W przypadku drugiego meczu, miejsce finału zostało wyznaczone przez organizatora rozgrywek, więc de facto nie miało znaczenia określenie jak ustawione zostały zespoły na platformie Betfair 9relacja: gospodarze - goście).
Nie widze rozbieżności w tym co napisał betfair.com.
If an incorrect team or competitor name is displayed (...)or a market is otherwise loaded using incorrect information or includes any obvious error, then Betfair reserves the right to suspend the market and (providing it acts reasonably) to void all bets matched on the market prior to the market being amended or reformed.Podawany przez Ciebie przykład meczu Wisły vs Lech jest z gatunku 'fantasy'. Gdyby jednak faktycznie miał miejsce i mecz ligowy zostałby faktycznie przeniesiony do Poznania, zakładam, że mecz musiałby byc ponownie załadowany w odwrotnej kolejności.
Ale tego typu komplikacje mozna zauważyć jedynie w polskich rozgrywkach więc juz mne nic nie zdziwi.
Zorro, piszesz, że straciłeś 1000 EUR. Może inaczej: na jednym meczu nie zarobiłeś, a na tym drugim straciłeś odpowiednio mniej. Czy podnosiłbys larum gdyby Legia wygrała? Czy tez były to zakłady z gatunku: albo wygram albo będę żądał odszkodowania?
I gdzie jest napisane, że jestem pracownikiem Betfair? I jaki to ma związek? Czy jeśli wypowiadałbym się jedynie w temacie: 'Dżemy i przetwory' to musiałbym być od razu pracownikiem Hortexu? Jeśli wypowiadam się na tym forum to jako gracz na Betfair, staram się to robić obiektywnie i z pomocą innym.