Opcje tematu
#22177 - 04/09/2002 15:07 SONDA: Transmisje telewizyjne
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Dyskusja wokół naszych rodzimych komentatorów doprowadziła do powstania w/w sondy.Zapraszam do głosowania,tudzież uzasadnienia swojego wyboru w tym temaie.
Dodałem do sondy też pytania o stacje telewizyjne,ot tak dla ogólnego rozezenania

Do góry
Bonus: Unibet
#22178 - 04/09/2002 18:11 Re: SONDA: Transmisje telewizyjne
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Ciekawe że tak mało głosów dostał na razie POLSAT SPORT. Jak dla mnie ich transmisje z Bundesligi sa naprawdę profesjonalne

Aha,to już pewnie czytaliście ale:

Dariusz Szpakowski nie będzie komentował najbliższego meczu eliminacji ME San Marino - Polska. - Ja nie robiłbym z tego sensacji. Chcemy wpuszczać młodych na głęboką wodę - mówi Zygmunt Lenkiewicz, szef sportu w 2TVP. Szpakowskiego na stanowisku komentatorskim zastąpi Tomasz Jasina, który był sprawozdawcą meczów Vardar - Legia oraz o Superpuchar Europy Real - Feyenoord

Lenkiewicz zaprzecza, jakoby był to koniec występów Szpakowskiego w TVP. - Kto mówi takie rzeczy? To jest niepotrzebne szukanie sensacji - przekonuje. Czy oznacza to, że Dariusz Szpakowski wróci na eliminacyjny mecz w Warszawie z Łotwą? - Prawdopodobnie - wyjaśnia szef sportu w 2TVP. - Na pewno Szpakowski będzie sprawozdawcą meczów Pucharu UEFA. Do San Marino wyjeżdża także Janusz Basałaj. Nie wiadomo, czy będzie pomagał Jasinie.

Do góry
#22179 - 04/09/2002 18:20 Re: SONDA: Transmisje telewizyjne
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał DJ SOSNA:
[qb]Ciekawe że tak mało głosów dostał na razie POLSAT SPORT. Jak dla mnie ich transmisje z Bundesligi sa naprawdę profesjonalne
[/qb][/QUOTE]Wg mnie Polsat jesli juz cos transmituje to na bardzo wysokim poziomie. Ale transmisji na zywo jest bardzo malo. Zaluje ze w mojej kablowce wymienili Eurosport na Polsat.

Wojtek

Do góry
#22180 - 05/09/2002 00:57 Re: SONDA: Transmisje telewizyjne
raf Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/06/2001
Brakuje mi w sondzie stacji...Eurosport..wg. mnie oni maja najlepsze transmisje live i maja ich najwiecej.. Pilki tez troche pokazuja A na pewno sa najlepsi w tenisie.

Wsrod komentatorow brakuje chocby takich ktorych ja bardzo cenie i lubie np. Rafal Nahorny, czy Andrzej Twarowski. (nie wiem czy poprawnie napisalem nazwiska...)
Nie lubie Borka i Koltonia bo za bardzo sie wymadrzaja i sa wg. mnie sztuczni..
Darek Szpakowski na zawsze bedzie guru wszystkich komentatorow - dlugo mlodzi moga sie jeszcze od niego uczyc przezywania spotkan!

Do góry
#22181 - 05/09/2002 03:01 Re: SONDA: Transmisje telewizyjne
Betsa vel L1n0 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 16/08/2002
A tak w ogole to po co jest ta sonda ;P, przeciez zadnych dalekonosnych wnisokow zadne media nie wyciagna?

Do góry
#22182 - 05/09/2002 03:11 Re: SONDA: Transmisje telewizyjne
borsuk Offline
old hand

Meldunek: 17/04/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał DJ SOSNA:
[qb]Ciekawe że tak mało głosów dostał na razie POLSAT SPORT. Jak dla mnie ich transmisje z Bundesligi sa naprawdę profesjonalne
[/qb][/QUOTE]Wg mnie Polsat jesli juz cos transmituje to na bardzo wysokim poziomie. Ale transmisji na zywo jest bardzo malo. Zaluje ze w mojej kablowce wymienili Eurosport na Polsat.

Wojtek[/qb][/QUOTE]Wg mnie Polsat Sport ma najnudniejsze komentarze na meczach tenisowych.
Odwalaja to czesto "aktor" i "tato"...
Chyba tylko na niemieckich stacjach gorzej to robia, bo tam odzywaja sie dwa razy na gema.

Do góry
#22183 - 05/09/2002 05:39 Re: SONDA: Transmisje telewizyjne
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Osobiście wolę słuchać angielskich komentatorów od naszych, szczególnie jeśli chodzi o skoki narciarskie (tu nawet wolę niemieckich od naszych, choć czasami nie do końca ich rozumiem ).

Kiedyś bardzo nie lubiłem Jana Tomaszewskiego ale po długiej przerwie wydaje mi się, że znacznie się poprawił. Teraz z przyjemnością słucham jego opinii.

W Anglii mają ciekawe rozwiązanie gdzie na szlagiery ligowe można sobie wybrać komentarz. Albo dostrajasz się do znanego komentatora, obok którego siedzą znane osobowości w świecie piłkarskim, albo... słuchasz dwóch fanów przedstawiających relację z meczu. Według mnie bardzo ciekawy pomysł, i nawet dobrze się przyjął w Anglii.

Do góry
#22184 - 05/09/2002 13:38 Re: SONDA: Transmisje telewizyjne
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał borsuk:
[qb]
Wg mnie Polsat Sport ma najnudniejsze komentarze na meczach tenisowych.
Odwalaja to czesto "aktor" i "tato"...
Chyba tylko na niemieckich stacjach gorzej to robia, bo tam odzywaja sie dwa razy na gema.[/qb][/QUOTE]Z tym sie jak najbardziej zgadzam ale oni tenisa prawie w ogole nie pokazuja live. Moze kilka razy sie zdarzylo. Najczesciej nawet jesli w programnie jest live to jest pokazywany albo inny mecz albo z opoznieniem pol godziny. Ciekawe jest kiedy rownolegle jest ten sam mecz w niemieckiej telewizjii i ten jest na prawde live.

Wojtek

Do góry