Witam ewerybady
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc:
[qb]witam twist
Sprawa wygląda tak oto:
1. Bazę możesz otworzyć na samym dole forum meczu, a ja bedę wszystkie otwarcia nie na temat lu otwarcia nie według wzoru kasował. Bedzie to zatem jedna wielka przeglądówka.
Musisz tylko otworzyć nowy temat i podać wzór takiego typowania.
[/qb][/QUOTE]Nie chodziło mi o nowy temat na forum, ale o bazę z prawdziwego zdarzenia (w Mysql, DB2), uzupełnianią o dane i wykorzystywaną przez forum. Wlasciwie zaprojektowaną i znormalizowaną. A takiej na forum nie mogę założyć.
[QUOTE][qb]
a/ ile tych typów miałoby być
b/ jakiej oczekujesz skuteczności
[/qb][/QUOTE]nie oczekuję żadnej KONKRETNEJ skuteczności. Moze być 100% moze byc 5% lub mniejsza. Oczekuje rzetelnej, obiektywnej informacji, a nie spekulacji. IMHO może ta baza przyczyniła by się do tego. Tylko tyle.
[QUOTE][qb]
c/ jakie to miałyby być kursy (widełki)
[/qb][/QUOTE]dowolne, byleby byly zgodne z kursem przynajmniej jednego buka
[QUOTE][qb]
d/ czy typy pojedyncze, czy 1X również dopuszczalne
[/qb][/QUOTE]wszystko zalezy od stopnia zaawansowania bazy danych, odpowiednio zaprojektowanych tabel i relacji miedzy nimi i uprzejmości Sz.P. moderatorów. Przewiduje tabele: Typy, Uzytkownik_forum, Typ_zakladu. Jestem gotowy do podjecia wyzwania i przylaczenia sie do projektu tej bazy. Gdyby tylko Szanowni moderatorzy wyjawili promile zainteresowania tym tematem. Jak narazie wolanie na puszczy.
[QUOTE][qb]
e/ itd, itp
Jeśli oczekujesz stałej 70% skuteczności od któregokolwiek z typerów, to lepszym tematem będzie
www.nostrodamus.com (jeszcze nie ma chyba takiej strony). Tutaj nawet Ci z jednocyfrowym ID nie mają patentu na stałe wygrywanie. Zawsze z całej kolekcji typów trzeba wybrać coś samemu i tylko
do siebie można mieć wtedy pretensję.
[/qb][/QUOTE]Lepiej w kupie niż samemu dostawać po dupie.
Czyli uważa Pan, że 70% skuteczność jest niemożliwa? Nie ufam Panu. Ba, własnej matce nie ufam;) .
Na czym opiera się ten wniosek? Uważam, że to tylko spekulacje, które można by przeciąć właśnie bazą danych typerów. Poza tym kwestionuje to co najmniej sens istnienia forum. Jeżeli bukmacherstwo niewiele różni się od multilotka, to po co zawracać sobie głowę typami na forum. Dla zabicia czasu, dla sportu?
A odwrócę kota ogonem. Gdyby Pan wiedział, że przeciętnie 70% typów w expekcie jest nietrafionych, kontynuowałby Pan grę? Zdaję sobie sprawę, że takich informacji nigdy nie zasięgniemy. A to, że nigdy się tego nie dowiemy, też Pana nie zastanawia? Ochrona danych osobowych? Nie muszą podawać nazwisk - mi wystarczą suche liczby bez nazwiska "Kowalskiego" obok nich.
Mam jeszcze takie pytanie. Załóżmy, że mamy do wyboru kogoś na forum, kto ostatnio miał trafność w wys 69% i drugiego z trafnością w wys. 22%. Komu by Pan zaufał?
[QUOTE][qb]
A jest z czego wybierać, nie tylko na mecz.pl.
A kanciarze !!!, jak piszesz. Często trafiają więcej niż Ci którzy chcieliby dobrze. Taka już jest natura samego obstawiania.
Ściąganie typów z konkursów też niewiele daje, ponieważ gra się tam na różne załapańce, których w realu nikt by nie postawił. Czasem ma to podłoże taktyczne, czasem trzeba się szybko odegrać, ale z typowaniem ma to często niewiele wspólnego.
[/qb][/QUOTE]Nie zgadzam się. Umieszczanie stawek można traktować z przymróżeniem oka, w końcu rachunkowi prawdopodobieństwa jest obojętne, czy Kowalski postawił 1zł czy 100000zł, czy się to Kowalskiemu podoba czy nie. Przypominam, że opieram się na założeniu Hpc, iż bukmacherka to loteria.
[QUOTE][qb]
Ostatnio, prócz progresji, pojawiła sie nowa opcja na trafianie 1X, X2 po niskich kursach. Chciałbym zobaczyć do czego to doprowadzi grających w dłuższym dystansie. To, w takiej bazie mogłoby być czytelne.
[/qb][/QUOTE]Jest mi niezmiernie miło, że jest mi bardzo przyjemnie.
I przepraszam, że żeruję jak pijawka na popularności Raftera, a nie założe własnego tematu. Ale bbaaaarddzzoo się napaliłem na tą bazkę
I Zazdroszczę. Też chciałbym mieć taakkkiii duży kapitał.
iwo:
Pozdrawiam
twist