[QUOTE]Oryginalnie wysłał slav007o:
[qb]Jeżeli chodzi o temat NATO to mam mieszane uczucia, z jednej strony fakt, duży sojusz zbrojny gdzie każdy pomaga drugiemu w razie potrzeby, ale co ma Europa do jakiś chorych porachunków pana Busza, ten koleś jak dla mnie, jest najmniej rozgarniętym prezydentem w całej historii tego kraju, non stop dudni coś o tym że Irak ma dostęp do uranu itp. a jeszcze ani razu nie dał żadnego dowodu do publiki. Ja wolałbym gdyby cały ten konflikt został rozwiązany w sposób pokojowy, ale znając tego po**** to nie ma na co liczyć. A jeżeli chodzi o World Trade Center, to choć żałuję wszystkich tych ludzi którzy tam polegli i uważam za czyn skandaliczny to co zrobiła Al Queida (nie jestem pewien jak to się pisze

) , ale z drugiej strony uważam że USA jest same sobie winne zaq to, mieli wcześniej info o tym że jest możliwość najazdu na ich kraj właśnie w ten sposób, a oni sobie to olali i teraz wśród Arabów szukają tylko winnych, według mnie to tak jak z zębami, należy działać profilaktycznie, a nie dopiero się zgłaszać do stomatologa po tym jak ci wielka dziura w zębie wyrośnie
SLAV[/qb][/QUOTE]slav powiedziuałem soebie kiedys ze nie bede komentował twoich postów ale durnoty jakie wipisujesz nie moge zostawic w spokoju
takie panstwa jak irak, iran , korea północna czy inne panstwa zwane czasem rozbujniczymi nie sa tylko zagrozeniem dla USA
jak taki wariat jak husajn wszedł by w posiadanie ( o ile nie ma ) bomby atomowej to powiem ci tyle ze ie tylko w stanach zatrzesły by sie portki
bał by sie cały swiat bo wariaci sa nieobliczalni i nigdy nie wiadomo gdzie zaatakuja
nie tylko USA jest nienawidzona w krajach takich jak irak całą europa zachodnia , do której pretendujemy przeciez , ( z racji bogactwa ) moze tez byc narazona na miedzynarodowy szantaz ze strony wariata jakim jest niewatpliwie husajn
powiedz mi w takim razie dlaczego nie sprzeciwiałes sie interwecji w afganistanie , przeciez tam tez nie było formalnych dowodów na jakas zbrodnicza działąlnosc a jednak wszyscy to poparli , przeciez niemal ze identyczna sytłącia w iraku
po drugie nie lepiej stłumic zło w zarodku niz potem walczyc z efektami bezczynosci
a co do poruwnia hitlera z bushem to chodziło o to ze hitler zaczoł wojne odwracajac uwage społeczenstwa od problemów w kraju ale trudno tu szukac analogi z bushem
co do NATO to fakt ze USA jest zandarmem swiata ale ten zandarm jest zajebiscie potrzebny
nie powiem dzieki komu rozwiazano konflikty w kosowie ,bosni i hercegowinie i wielu wielu innych miejscach
gdzyby nie usa tliły by sie one do tej pory zagrazajac globalnemu bezpieczenstwu
a co do "prewencyjnego ataku" na irak to popieram go w 100%
taki atak był planowany równiez na hitlera ale nie uzyskał aprobaty społecznsci miedzynarodowej

uke:
czy wtedy nie było warto stłumic zła w zarodku
kilkanasie ,ilionów istniej ludzkich pochłoneła bezczynosc
nie wspaminajac o podziale swiata i zapadnieciu zelaznej kurtyny
jesli by nie ta BEZCZYNOSC to polska była by po 60 latach kapitalizmu , wiec mozna wnioskowac ze była by całkiem zamoznym krajem swiata
ale to juz inna historia
wiec powiedz SLAV ( i chyba ruwniez ADOLF )
czy stac nas na bezczynosc??????????