ja śmiało biorę Dunoli.
w grupie poskromili Hrvatską i myśle że będzie to siedziało w głowach Chorwatów, widocznie ich styl gry bardzo Duńczykom odpowiada.
można się ze mną kłócić czy nie, ja przynajmniej widzę to tak że Duńczycy zagrali dziś poniżej swojego poziomu i stąd tę męki, natomiast 2 z rzędu taki mecz już im się nie przydarzy. Chorwaci swój poziom, bez rewelacji i moja ocena że to Francuzi przegrali bardziej niż Chorwacja wygrała.
Duńczycy w pewnej fazie turnieju stali się moimi wielkimi kandydatami do zwycięstwa i będę z uporem na nich grał do samego końca. w końcu się przełamali bo na wcześniejszych imprezach zdarzało im się własnie polec w 1/2.
Niemcy postawili im dziś trudne warunki ale mimo to suma sumarum to Dania wygrała, choć zwrotów akcji było tyle że i mogło to się skończyć w drugą stronę.
można sobie analizować poszczególne pozycje, to jednak jest finał jeden mecz, duży wpływ będzie miała dyspozycja dnia. niby finały się ogląda a nie obstawia, ja jeednak postąpię inaczej, kurs bardzo dobry i stawiam że Duńczycy sięgną po trofeum już po regulaminowym czasie gry.
na handballu nie znam się zbytnio ale dopisuje mi szczęście na tym turnieju i w finale czuję i gram Danię. w końcu ktoś wygrać musi

dogrywka? hm... nie wydaje mi się.
Polska ostatecznie przegrała na imprezie 2 mecz, oba z późniejszymi finalistami

finał dla wielkoludów z Danii? jak najbardziej. ograli Chorwatów już raz, uczynią to także jutro!