#2304558 - 30/04/2008 19:54
Wojsko POMOCY !!!!!
|
veteran
Meldunek: 18/07/2007
|
Witam sprawa wyglada tak ze po pierwszym semestrze wylecialem ze studiow i chca mnie zgarnac ? Musze na 5 maja dostarczyc cos zeby mnie nie wzieli. Mowilem gosciowi zeby mi dal odroczenie do pazdziernika to powiedzial ze to przysluguje tylko raz i juz mialem szanse studiowac . Co mam zrobic ja tam niechce isc ?!
|
Do góry
|
|
|
|
#2304661 - 30/04/2008 20:34
Re: Wojsko POMOCY !!!!!
[Re: neoximek]
|
veteran
|
zapisz sie na farmazonie do szkoły policealnej żeby dali papier że nadal chodzisz do szkoły, wtedy wku nic nie bedzie mialo do gadanie i bede musieli Ci przedłuzyc odroczkie nie wiem czy zdaze niemasz jakiejs szybszej metody ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2304693 - 30/04/2008 20:41
[Re: maniek289]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/08/2005
|
do szkoly sie juz nie zapiszesz bo zadna nie prowadzi naboru w tej chwili. sam przechodzilem przez to ostatnio tyle ze ja obronilem licencjata i chcieli mnie zgarnac. powiedzialem ze od pazdziernika ide na magisterskie, a oni na to: czyli w tej chwili podlega pan poborowi. ostatecznie po przedstawieniu kwita na ukonczenie studiow za rok maja mnie przepisac do rezerwy  aha kombinowalem w miedzy czasie z szkola Cosinus i tam z miejsca wydali mi kwit ze studiuje  wygladalo to tak ze przyszedlem z ulicy, zapisalem sie i od razu wypisali mi ze jestem studentem ich szkoly 
|
Do góry
|
|
|
|
#2304703 - 30/04/2008 20:45
[Re: M4CI3K]
|
veteran
|
do szkoly sie juz nie zapiszesz bo zadna nie prowadzi naboru w tej chwili. sam przechodzilem przez to ostatnio tyle ze ja obronilem licencjata i chcieli mnie zgarnac. powiedzialem ze od pazdziernika ide na magisterskie, a oni na to: czyli w tej chwili podlega pan poborowi. ostatecznie po przedstawieniu kwita na ukonczenie studiow za rok maja mnie przepisac do rezerwy  aha kombinowalem w miedzy czasie z szkola Cosinus i tam z miejsca wydali mi kwit ze studiuje  wygladalo to tak ze przyszedlem z ulicy, zapisalem sie i od razu wypisali mi ze jestem studentem ich szkoly tez mysle o cosinusie zaswiadczenie od nich wystarczy ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2304705 - 30/04/2008 20:46
[Re: bursztyk]
|
veteran
|
Przyjedź mamo na przysięgę! nie pier@#$ol chyba bym sie zaje@#$al 
|
Do góry
|
|
|
|
#2304752 - 30/04/2008 21:04
[Re: Ozeszlol]
|
veteran
|
Powiedz do WKU że masz ich w dupie a jak będą sapać to naślesz na nich chłopaków z trzynastki , i po kłopocie . chyba sie bede trzymal tej wersji
|
Do góry
|
|
|
|
#2304763 - 30/04/2008 21:06
|
veteran
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2304770 - 30/04/2008 21:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2006
|
tak na powaznie to widze 1 rozwiazanie w Twojej sytuacji bo troche za pozno sie obudziles z tym 5 maja, za granice do roboty na 4 miechy jechac gdzies do Angli czy gdzie indziej, ale przed wyjazdem wymeldowac sie w urzedzie, jak sie wymeldujesz i pojedziesz nie powinni sie doczepic, a jak wrocisz to sie zapiszesz gdziesz do szkoly dadza Ci spokoj a i troche siaanka bedziesz mial odlozonego
|
Do góry
|
|
|
|
#2304817 - 30/04/2008 21:26
[Re: Ozeszlol]
|
veteran
|
Ja też nie zdałem , stary nie przeżywaj mój kumpel jak mu powiedziałem że wojskiem sie przejmuje to mnie wyśmiał . Sporo osob nie odbiera w ogole tych listów , od policjanta nawet wiem że w tych wiekszych miejscowosiach nie pukają . W samym lubelskim tysiace osob pouciekało chyba z 10 tys. Oni nie chcą się bawic już w chowanego i maja to gdzieś . Pobor podobno sie konczy . a ty co zamierzasz ? dostales wezwanie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2304838 - 30/04/2008 21:36
[Re: dondo]
|
veteran
|
Mam taki plan biore zaswiadczenie z cosinusa ze jestem zapisany na semestr jesienny (babka z cosinusa mowila ze niezawsze dziala  ) Jade do tego hooya majora i tu jest pytanie czy on mi da bilet na miejscu czy wysle a ja zanim to dojdzie to sie wymelduje bo jak mi da na miejscu to juz pomnie ?? chyba ze wogole do niego niejechac tylko sie wymeldowac i za granice ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2305473 - 01/05/2008 01:35
[Re: lupus]
|
veteran
|
Nie wiem po jaka cholere odbierales wezwanie. Nie interesowalem sie tym wczesniej myslalem ze dostane odroczenie do pazdziernika bezproblemowo .
|
Do góry
|
|
|
|
#2305740 - 01/05/2008 02:56
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Witam sprawa wyglada tak ze po pierwszym semestrze wylecialem ze studiow i chca mnie zgarnac ? Musze na 5 maja dostarczyc cos zeby mnie nie wzieli. Mowilem gosciowi zeby mi dal odroczenie do pazdziernika to powiedzial ze to przysluguje tylko raz i juz mialem szanse studiowac . Co mam zrobic ja tam niechce isc ?! Wydziaraj sobie coś ciekawego na prawej ręce albo najlepiej dla pewności na czole. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2306243 - 01/05/2008 06:45
[Re: Dziadek69]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
A ja wczoraj na ponownej komisji wosjkowej dostałem D i mam to w D.. no i co ? też mi radość  wole mieć A i się męczyć niż D i problemy ze zdrowiem , dziwny ludzie mają system wartości ja mam D i nie mam zadnych problemow ze zdrowiem ...
|
Do góry
|
|
|
|
#2306252 - 01/05/2008 06:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
A ja wczoraj na ponownej komisji wosjkowej dostałem D i mam to w D.. no i co ? też mi radość  wole mieć A i się męczyć niż D i problemy ze zdrowiem , dziwny ludzie mają system wartości Ja dostałem D za platfusa 
|
Do góry
|
|
|
|
#2306350 - 01/05/2008 09:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/02/2007
|
A ja wczoraj na ponownej komisji wosjkowej dostałem D i mam to w D.. no i co ? też mi radość  wole mieć A i się męczyć niż D i problemy ze zdrowiem , dziwny ludzie mają system wartości No i co ja mam zrobić? Dostałem D z powodu problemów po urazie z kolanem - mimo tego uprawiam sport i jestem można powiedziec całkowicie zdrowy, więc mam się nie cieszyć z tego że mi wosjko odpada skoro dostałem D? czy mam płakać? chłopie myśl logicznie ...
|
Do góry
|
|
|
|
#2306968 - 01/05/2008 20:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2004
|
a ty co zamierzasz ? dostales wezwanie ?
Na poczatku dwa wezwania , potem spokoj aż do dzisiaj . Ja wyjezdzam ...
|
Do góry
|
|
|
|
#2306979 - 01/05/2008 20:29
[Re: odgdog]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
A ja wczoraj na ponownej komisji wosjkowej dostałem D i mam to w D.. no i co ? też mi radość  wole mieć A i się męczyć niż D i problemy ze zdrowiem , dziwny ludzie mają system wartości Ja dostałem D za platfusa kumpel bez okularów wyciąłby w pień cały swój oddział ale twardo dostał A. Taki krecik z niego.
|
Do góry
|
|
|
|
#2306980 - 01/05/2008 20:29
[Re: dondo]
|
old hand
Meldunek: 07/12/2007
|
A ja wczoraj na ponownej komisji wosjkowej dostałem D i mam to w D.. no i co ? też mi radość  wole mieć A i się męczyć niż D i problemy ze zdrowiem , dziwny ludzie mają system wartości No i co ja mam zrobić? Dostałem D z powodu problemów po urazie z kolanem - mimo tego uprawiam sport i jestem można powiedziec całkowicie zdrowy, więc mam się nie cieszyć z tego że mi wosjko odpada skoro dostałem D? czy mam płakać? chłopie myśl logicznie ... I tak i nie...
|
Do góry
|
|
|
|
#2308531 - 02/05/2008 08:07
|
old hand
Meldunek: 04/10/2003
|
Ja narazie mam B6  a po B6 pewnie dostane D. Z powodu Zerwanych więzadeł krzyżowych. W sumie z racji tego że niedługo niby zawodówka a ja dopiero raz byłem to bez rewelacji ale kilka lat wczesniej bomba. A narazie nie planuje rekonstrukcji ze wzgeldów oczywstich $$, a na dodatek one same nie wystarczą :| No cóż ze sportów zostały szachy a i w życiu muszę uważać np. ostatnio na imprezie źle stanoł ból przez dwa dni  A koleś na komisji patrzy czy ja moge chodzić i dla niego wszystko spoko skoro robie kroki ;D
|
Do góry
|
|
|
|
#2329326 - 10/05/2008 19:11
[Re: Sensej]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
koleś wczoraj dostal "bilet" mimo, ze od 1,5 roku studiuje na studiach dziennych  ... co roku do WKU trzeba dostarczac swistek, ze sie uczysz , on w tym roku tego nie zrobil, bo mowil: "po co mam im to zanosic , skoro zanosilem w tamtym roku i odroczenie bylo na 3 lata" no i sie doczekal i teraz musi sie meczyc.  Ja w tym roku to zanioslem , ze studiow zrezygnowalem 3 m-ce temu , nadal nic do mnie nie przyszlo , zapisalem sie do cosinusa ale ani razu nie bylem no i nie wiem czy wystawią mi teraz papier, ze sie ucze  , teraz pytanie : od kiedy do kiedy jest nabór na uczelnie wyższe ? z tego co mi wiadomo , jezeli planujesz dalszą naukę i otrzymasz od uczelni karteczke, ze bedziesz kontynuował edukacje to ze strony wku nic Ci nie grozi.
|
Do góry
|
|
|
|
#2329847 - 10/05/2008 22:33
[Re: kadus]
|
pewny piniądz
Meldunek: 05/12/2004
|
mysle ze sie mylisz...kumpel tez zanosi swistki do WKU i to nie co roku ale co semestr....
|
Do góry
|
|
|
|
#2330273 - 11/05/2008 00:58
[Re: jackm]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
mysle ze sie mylisz...kumpel tez zanosi swistki do WKU i to nie co roku ale co semestr.... co Wy teraz panowie?? ja nie zanosiłem im od 5 lat nic żadnych zaświadczeń i dopiero z 2 miesiące temu przyszedł kwit że mam jakąś karte poborowego odebrać czy coś w tym stylu zjawiłem się w terminie machnąłem papierem że studiuje i poszedłem ps a przysłali mi papier tylko dlatego bo zostałem skreślony z listy studentów na UMK nie było by nic dziwnego ...ale nie studiuje już tam od ponad 3 lat hehe 
|
Do góry
|
|
|
|
#2342844 - 15/05/2008 22:57
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
oki przyszło i do mnie wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej rozumiem że to nie jest póki co bilet do woja  aktualnie tylko pracuje ponieważ zarzuciłem studia, czy jeśli im napisze podanie że chce rozpocząć studia we wrześniu to dadzą mi spokój do tego czasu? w rzeczywistości mam zamiar, więc chyba nie powinno być problemów, aby tylko do września dali mi spokój
|
Do góry
|
|
|
|
#2342868 - 15/05/2008 23:14
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
oki przyszło i do mnie wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej rozumiem że to nie jest póki co bilet do woja  aktualnie tylko pracuje ponieważ zarzuciłem studia, czy jeśli im napisze podanie że chce rozpocząć studia we wrześniu to dadzą mi spokój do tego czasu? w rzeczywistości mam zamiar, więc chyba nie powinno być problemów, aby tylko do września dali mi spokój Jesli w zadwiadomieniu masz napisane ze masz sie stawic w celu uzupelnienia ewidencji to beda chcieli od ciepie dowod/aswiadcenie ze sie uczysz lub nie .jesli sie nie uczysz to ci wpisza w karte jakies pierdolki i dostaniesz powolanie pewnie na licpiec. Jak juz dostaniesz slawny BILET cyli wezwanie do WKU w celu debrania oboru/przydzialu/biletu wtedy mozesz odmowic pojcia do wojsc w tym terminie i ze wolal bys isc na zime do woja .Zreszta oni sami sie o to pytaja czy sytuacja rodzinna pozwala Ci na odycie sluzby rodzinnej w wyznacznym terminie i tu moesz troche sciemnic ale bez przesady. Zazwyczaj sie zgadaja i nie ma z tym problemu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2342872 - 15/05/2008 23:17
[Re: raiders_]
|
Carpal Tunnel
|
oki przyszło i do mnie wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej rozumiem że to nie jest póki co bilet do woja  aktualnie tylko pracuje ponieważ zarzuciłem studia, czy jeśli im napisze podanie że chce rozpocząć studia we wrześniu to dadzą mi spokój do tego czasu? w rzeczywistości mam zamiar, więc chyba nie powinno być problemów, aby tylko do września dali mi spokój Jesli w zadwiadomieniu masz napisane ze masz sie stawic w celu uzupelnienia ewidencji to beda chcieli od ciebie dowod/zaswiadcenie ze sie uczysz lub nie .jesli sie nie uczysz to ci wpisza w karte jakies pierdolki i dostaniesz powolanie pewnie na licpiec. Jak juz dostaniesz slawny BILET czyli wezwanie do WKU w celu debrania oboru/przydzialu/biletu wtedy mozesz odmowic pojcia do wojsc w tym terminie i ze wolal bys isc na zime do woja .Zreszta oni sami sie o to pytaja czy sytuacja rodzinna pozwala Ci na odycie sluzby wojskowej w wyznacznym terminie i tu mozesz troche sciemnic ale bez przesady. Zazwyczaj sie zgadzaja i nie ma z tym problemu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2342876 - 15/05/2008 23:18
|
Marcos Baghdatis
|
chodzi mi tylko aby dali spokój do września, gdzie zacznę kolejne studia  w tej chwili żadna uczelnia nie wystawi mi zaświadczenia że będę się uczył we wrześniu bo nie prowadzi naboru to powinno być dla nich oczywiste, czy napisanie podania o odroczenie do września z powodu rozpoczęcia studiów im nie wystarczy?
|
Do góry
|
|
|
|
#2342905 - 15/05/2008 23:30
|
Marcos Baghdatis
|
no tak, ale mam tam napisane żeby się stawić ble ble itp nie chce mi się z nimi walczyć, tylko załatwić po ludzku wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskoweji stawić się z książeczką, i zaświadczeniem zaświadczenia nie posiadam, chce pojechać z podaniem, gdyż kontyunował będe nauke we wrześniu, czy to wystarczy do tego czasu, bo potem papier z uczelni przedstawie boże 26 lat a oni mnie ścigają ktoś miał taki przypadek?
|
Do góry
|
|
|
|
#2342982 - 16/05/2008 00:17
|
Marcos Baghdatis
|
lupus nie pisze, opłata pobrana umowa itp pracuje w biurze wiec wiem  to jest zwykły list
|
Do góry
|
|
|
|
#2343394 - 16/05/2008 03:23
[Re: Veron]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Mozesz smialo sprawe olac, skoro poslali zwyklym nie ma zadnego dowodu, ze ow list przelecial przez Twoj urzad pocztowy  Mozesz tez pojechac do WKU, i liczyc, ze komendant bedzie mial dobry humor i Ci odpusci, aczkolwiek jesli masz zamiar sie uczyc, to oni lubia miec papier, no ale ich juz nie interesuje to, ze mamy maj  Jesli bedzie ok, napiszesz odwolanie i luzik  Pamietam sytuacje w ktorej koles wlasnie mowil, ze zaczyna nauke, nie darowiali mu, raz sie juz odwolywal, probowal kazdego sposobu m in, ze ma kredyt zaciagniety, a oni na to, ze wojsko zawiesza splate kredytu  Powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#2343427 - 16/05/2008 03:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2343447 - 16/05/2008 03:39
|
Carpal Tunnel
|
no tak, ale mam tam napisane żeby się stawić ble ble itp nie chce mi się z nimi walczyć, tylko załatwić po ludzku wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskoweji stawić się z książeczką, i zaświadczeniem zaświadczenia nie posiadam, chce pojechać z podaniem, gdyż kontyunował będe nauke we wrześniu, czy to wystarczy do tego czasu, bo potem papier z uczelni przedstawie boże 26 lat a oni mnie ścigają ktoś miał taki przypadek? 26lat to pikus ,ja w wojsku bylem 3 lata temu teraz mam 25 lat ale co ciekawsze w kompanie mialem 2 kolesi odpowiedni 27 i 28lat Po pierwsze podania to sobie mozesz pisac na uczelnie w WUK ci to nic nie pomoze co z tego ze napiszesz ze chcesz zaczac nauke od wrzesnia jak im to udowodnisz chceic to mozna wiele i juz . liczy sie konkretny pakier i tyle . Jedyny sensowny krok to jechac i pogadac otwarcie biletu odrazu nie dostaniesz tylko cie zaksieguja ze sie nie uczysz i cie moga brac np na lipiec.Dostajesz bilet w lipcu jedziesz i mowisz ze nie mozesz isc do woja na lipiec bo np. cos ttam ble ble i musisz byc w domu. 2 sprawa jak bedziesz za mocno krecil to tylko sobie sprawe pogorszysz w tedy masz jak w banku ze cie wezma i to jak najszybiej.Oni takich lubia brac co proboja uciec od woja :D. Mozesz tesz olac sprawe jak to nie byl polecony ,ale w tedy chyba niejako automatyczne stajesz sie poborowym i nastepny list to moze byc juz POLECONy po BILET  zaley jak to rozpatzra .zawsze mozesz powiedziec ze nic nie dostales prawda 
|
Do góry
|
|
|
|
#2343497 - 16/05/2008 03:56
|
Sherlock Holmes
Meldunek: 17/08/2005
|
Droga mlodziezy  obowiazkowej sluzbie wojskowej Musicie sie zjednoczyc i olac nauke o zabijaniu i agresji do blizniego.Przeciez was nie pozamykaja.Ja na komisji wojskowej , powiedzialem krotko ,ze nie ide i koniec niech kieruja moja sprawe do prokuratury.Chyba uznali mnie za jakiegos czuba ,bo pomogli napisac podanie o zastepcza sluzbe,ze wzgledu na wyznawane zasady moralne.Pozdrawiam,wszystkich mlodych gniewnych 
|
Do góry
|
|
|
|
#2343625 - 16/05/2008 04:36
|
veteran
|
oki przyszło i do mnie wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej rozumiem że to nie jest póki co bilet do woja  aktualnie tylko pracuje ponieważ zarzuciłem studia, czy jeśli im napisze podanie że chce rozpocząć studia we wrześniu to dadzą mi spokój do tego czasu? w rzeczywistości mam zamiar, więc chyba nie powinno być problemów, aby tylko do września dali mi spokój Stawiles sie ?? Jak nie to dobrze ,jak tam pojdziesz bedzie ci chcial wcisnac bilet gad przebiegły. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2354304 - 20/05/2008 17:09
[Re: Tommii]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2007
|
Sprawa wygląda tak. Studia odpuściłem sobie pare miesięcy temu i zamierzamn iśc z powrotem od października. Dziisiaj puka listonosz z poleconym mysle sobie rozliczenie za pita. Podpisuje a tu patrze WKU! Prawie podpisalem całem imie i nazwisko ale gośc to potem zamazał. Staneło na tym ze nie bylo potwierzdzenia odbiotu ,listonosz mowił ze na poczte niby też nie zaniesie. Chyba nie jest to bilet tylko wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej ?? Dobrze mowie?? Co mam zrobić teraz?? Pod koniec czerwca, na początku lipca jade na 3 miesiace do pracy za granice. Jakies wskazowki jak przetrwac najblizsze około 5 tygodni??
|
Do góry
|
|
|
|
#2354322 - 20/05/2008 17:22
[Re: muminek bez ogonka]
|
veteran
|
Sprawa wygląda tak. Studia odpuściłem sobie pare miesięcy temu i zamierzamn iśc z powrotem od października. Dziisiaj puka listonosz z poleconym mysle sobie rozliczenie za pita. Podpisuje a tu patrze WKU! Prawie podpisalem całem imie i nazwisko ale gośc to potem zamazał. Staneło na tym ze nie bylo potwierzdzenia odbiotu ,listonosz mowił ze na poczte niby też nie zaniesie. Chyba nie jest to bilet tylko wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej ?? Dobrze mowie?? Co mam zrobić teraz?? Pod koniec czerwca, na początku lipca jade na 3 miesiace do pracy za granice. Jakies wskazowki jak przetrwac najblizsze około 5 tygodni?? Mam taka sama sytuacje tez myslalem ze to uzupełnienia ewidencji wojskowej zaszedlem tam a gosc sie pyta gdzie chce odbyc sluzbe  dobrze ze nie odebrales listu czekaj na nastepny i tez nieodbieraj.
|
Do góry
|
|
|
|
#2354436 - 20/05/2008 18:06
|
Carpal Tunnel
|
Kiedy moge się spodziewać następnego listu?Co po nim zrobić? I czy w tym drugim liscie będzie to samo co było w pierszym? Przed wyjazdem za granice będę miał się wymeldować czy nie czy jak?
|
Do góry
|
|
|
|
#2354487 - 20/05/2008 18:23
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Panowie, a dostał ktoś wezwanie po obronionym magistrze ? maja 18 miesiecy zeby Cie powolac po absolutorium jak w tym okresie nie powolaja Twojej osoby to przenosza Cie do rezerwy
|
Do góry
|
|
|
|
#2354860 - 20/05/2008 20:48
|
addict
Meldunek: 23/02/2005
|
Sprawa wygląda tak. Studia odpuściłem sobie pare miesięcy temu i zamierzamn iśc z powrotem od października. Dziisiaj puka listonosz z poleconym mysle sobie rozliczenie za pita. Podpisuje a tu patrze WKU! Prawie podpisalem całem imie i nazwisko ale gośc to potem zamazał. Staneło na tym ze nie bylo potwierzdzenia odbiotu ,listonosz mowił ze na poczte niby też nie zaniesie. Chyba nie jest to bilet tylko wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej ?? Dobrze mowie?? Co mam zrobić teraz?? Pod koniec czerwca, na początku lipca jade na 3 miesiace do pracy za granice. Jakies wskazowki jak przetrwac najblizsze około 5 tygodni?? jak masz okazje wymelduj sie juz teraz , liscik nie przyjdzie a sam pozostan w Polsce niezauwazony w sensie : nie pracuj, nie dostawaj mandatów itp  jak jest z tymi madatami jak jestes wymelowany? albo np. jak cie spiszą pały co wtedy gadac? wystarczy ze sie mowi ze sie na chwile przyjechalo do polski??
|
Do góry
|
|
|
|
#2354984 - 20/05/2008 21:40
[Re: Kuba88]
|
Carpal Tunnel
|
Ciapek kiedy idziemy sie wymeldować?? buahhahahaa xDDDDDDD
|
Do góry
|
|
|
|
#2355939 - 21/05/2008 02:30
[Re: nOcnY]
|
addict
Meldunek: 19/10/2001
|
Panowie, a dostał ktoś wezwanie po obronionym magistrze ? maja 18 miesiecy zeby Cie powolac po absolutorium jak w tym okresie nie powolaja Twojej osoby to przenosza Cie do rezerwy Jakie aboslutorium?? Maja 12 msc na powolanie Cie, od momentu przedstawienia im dyplomu/zaswiadczenia o ukonczeniu studiow. Takze najlepiej sie do nich zglosic i im pokazac, od tego momentu liczy sie bieg terminu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|