Jestem właśnie w Singapurze z ekipą z Polski (zwycięzcy konkursu Centrebet) i atmosfera jest po prostu super! Wczoraj byłem na treningu i chyba żaden inny tor nie zrobił na mnie takiego wrażenia.
Dużą niewiadomą będzie pogoda. Nie sugerujcie się prognozami typu "dzisiaj będzie deszcz" na CNN czy gdzieś indziej bo pogoda jest tu bardzo zmienna, rano może np. popadać a później może być upał do końca dnia. Lub odwrotnie. A jeśli deszcz nastąpi w trakcie wyścigu to będzie loteria - ten kto będzie bliski zjazdu do boksu od razu założy deszczówki, a ten kto dopiero wyjechał będzie ponownie musiał zawitać w alejce serwisowej.
Jeśli chodzi o sam GP to wszystko jest tu świetnie zorganizowane, zero problemów ze znalezieniem wejść/wyjść do trybun, na miejscu (już po przejściu kontroli) można kupić piwo, mocniejsze trunki, itd. Po prostu bajka. Ci co byli np. w Monte Carlo i porównują tamten tor/warunki/klimat do tego to powiedzieli mi, że nigdy więcej nie pojadą do Monaco tylko co roku będą tu przyjeżdżać! A nawet nie widzieli jeszcze kwalifikacji czy wyścigu.