#23519 - 05/11/2002 00:36
Re: PROGRESJA X - PIŁKA NOŻNA
|
old hand
Meldunek: 14/02/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Bartis: [qb]Przepraszam Altay co to za liga bo ja nie gramotny w tych sprawach?[/qb][/QUOTE]Turkey
|
Do góry
|
|
|
|
#23520 - 05/11/2002 00:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kejsper: [qb] Czlowiek , ktory sie chwali, ze nigdy nie zmienil pogladow, to czlowiek, ktory podejmuje sie isc zawsze linia prosta, glupiec wierzacy w nieomylnosc. Nie ma zasad, sa tylko wypadki; nie ma praw tylko okolicznosci: czlowiek wyzszy chwyta w rece wypadki i okolicznosci, aby nimi kierowac. - Honoriusz Balzak Po tym przydlugawym wstepie przechodze do meritum . Zmieniam nieznacznie system gry. Wybieram wiecej druzyn do progresji - zamiast 3 granych wczesniej, gram okolo 4-6. Gram mniejszymi troszke stawkami. I nie utrzymuje progresji powyzej V poziomu. To tak na poczatek a teraz co znalazlem wczoraj: Nancy - 2. Francja pozycja w tabeli: 20 ilosc remisow: 3 ilosc meczow bez remisu: 4 remisy w poprzednich sezonach: - 2001/02 - 15 (39%) - 2000/01 - 11 (28%) nastepne mecze: (w nawiasach pozycja w tabeli) Istres (19) - Nancy (20) Nancy (20) - St Etienne (14) Niort (16) - Nancy (20) Nancy (20) - Wasquenhal (11) komentarz: Sytuacja Nancy w lidze nie wyglada najlepiej - ostatnie miejsce w tabeli i tylko 12 punktow w 14 meczach. Beznadziejna gra na wyjezdzie (6 porazek) daje nadzieje na poprawe (czytaj: remisy). Jak dla mnie wytworzyla sie znakomita sytuacja jesli chodzi o progresje najblizsze 4 mecze rozegrane zostana z niewygorowanymi przeciwnikami. Remis w kazdym kolejnym meczu jest bardzo prawdopodobny, a przerwa w remisowaniu (4 mecze) powoduje, ze jestem jeszcze bardziej pewny co do tej druzyny. Nancy jest druzyna, ktora w tym sezonie bedzie ciulala kazdy punkt, kazdy punkt bedzie sie dla nich liczyl, a jesli o zwyciestwo bedzie bardzo trudno - tak o remisy juz znacznie latwiej. W przyszly weekend ostatni zespol gra z przedostatnim i mysle, ze mozemy juz tutaj spodziewac sie wyrownanego pojedynku. To narazie wszystko Pozdrawiam Kejsper[/qb][/QUOTE]Bardzo ładna analiza Kejsper widzę że jednak nadal jedziesz na progresji, w związku z czym życzę powodzenia, bo wiem że po ostatnich wynikach nie byłeś bardzo usatysfakcjonowany, a sam po przeczytaniu twojego posta przekonałem się do tego typu i zagram to w najbliższym czasie, może nie w realu bo z kaską krucho, ale do konkursu na forum napewno wykorzystam Pozdrawiam Kejsper SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
#23523 - 05/11/2002 01:50
|
member
Meldunek: 20/09/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał slav007o: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Kejsper: [qb] Czlowiek , ktory sie chwali, ze nigdy nie zmienil pogladow, to czlowiek, ktory podejmuje sie isc zawsze linia prosta, glupiec wierzacy w nieomylnosc. Nie ma zasad, sa tylko wypadki; nie ma praw tylko okolicznosci: czlowiek wyzszy chwyta w rece wypadki i okolicznosci, aby nimi kierowac. - Honoriusz Balzak Po tym przydlugawym wstepie przechodze do meritum . Zmieniam nieznacznie system gry. Wybieram wiecej druzyn do progresji - zamiast 3 granych wczesniej, gram okolo 4-6. Gram mniejszymi troszke stawkami. I nie utrzymuje progresji powyzej V poziomu. To tak na poczatek a teraz co znalazlem wczoraj: Nancy - 2. Francja pozycja w tabeli: 20 ilosc remisow: 3 ilosc meczow bez remisu: 4 remisy w poprzednich sezonach: - 2001/02 - 15 (39%) - 2000/01 - 11 (28%) nastepne mecze: (w nawiasach pozycja w tabeli) Istres (19) - Nancy (20) Nancy (20) - St Etienne (14) Niort (16) - Nancy (20) Nancy (20) - Wasquenhal (11) komentarz: Sytuacja Nancy w lidze nie wyglada najlepiej - ostatnie miejsce w tabeli i tylko 12 punktow w 14 meczach. Beznadziejna gra na wyjezdzie (6 porazek) daje nadzieje na poprawe (czytaj: remisy). Jak dla mnie wytworzyla sie znakomita sytuacja jesli chodzi o progresje najblizsze 4 mecze rozegrane zostana z niewygorowanymi przeciwnikami. Remis w kazdym kolejnym meczu jest bardzo prawdopodobny, a przerwa w remisowaniu (4 mecze) powoduje, ze jestem jeszcze bardziej pewny co do tej druzyny. Nancy jest druzyna, ktora w tym sezonie bedzie ciulala kazdy punkt, kazdy punkt bedzie sie dla nich liczyl, a jesli o zwyciestwo bedzie bardzo trudno - tak o remisy juz znacznie latwiej. W przyszly weekend ostatni zespol gra z przedostatnim i mysle, ze mozemy juz tutaj spodziewac sie wyrownanego pojedynku. To narazie wszystko Pozdrawiam Kejsper[/qb][/QUOTE]Bardzo ładna analiza Kejsper widzę że jednak nadal jedziesz na progresji, w związku z czym życzę powodzenia, bo wiem że po ostatnich wynikach nie byłeś bardzo usatysfakcjonowany, a sam po przeczytaniu twojego posta przekonałem się do tego typu i zagram to w najbliższym czasie, może nie w realu bo z kaską krucho, ale do konkursu na forum napewno wykorzystam Pozdrawiam Kejsper SLAV[/qb][/QUOTE]jak dla mnie to lepsze było by Marseille 32,4% LWDWDLWWWLWLW 4. Marseille 13 7 2 4 16-15 23 Dla mnie ideał :zobacz: ps Fajny wierszyk ale... to była statystyka i to już nie pierwsza więc to nie na czasie
|
Do góry
|
|
|
|
#23524 - 05/11/2002 01:50
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/10/2002
|
Cze Do moich 9 drużyn Man. City - VI - 160 zł 5 bez X 1 l. Anglia Everton - IV - 40 zł - 9 bez X 1 l. Anglia Bristol City - VI - 160 zł Strasbourg - IV - 40 zł - 7 bez X 1 l. Francja Marsylie - IV - 40 zł - 8 bez X 1 l. Francja Brighton - IV - 40 zł Mallorca - IV - 40 zł - 8 bez X 1 l. Hiszpania Hibernian - IV - 40 zł - 13 bez X 1 l. Szkocja Altay - IV - 40 zł 1 l. Turcja dodaję 19 nowych: Teplice - I - 2 zł - 11 bez X 1 l. Czechy Xerez - I - 2 zł - 7 bez X 2 l. Hiszpania Eibar - I - 2 zł - 4 bez X 2 l. Hiszpania Livorno - I - 2 zł - 8 bez X 2 l. Włochy Solernitona - I - 2 zł - 8 bez X 2 l. Włochy Deinze - I - 2 zł - 9 bez X 2 l. Belgia Ruch Ch. - I - 2 zł - 5 bez X 1 l. Polska Groclin - I - 2 zł - 4 bez X 1 l. Polska Odra W. - I - 2 zł - 5 bez X 1 l. Polska Wisła K. - I - 2 zł - 4 bez X 1 l. Polska Sochaux - I - 2 zł - 6 bez X 1 l. Francja Valladolid - I - 2 zł - 4 bez X 1 l. Hiszpania Southend - I - 2 zł - 15 bez X 4 l. Anglia Stockport - I - 2 zł - 13 bez X 3 l. Anglia Farum - I - 2 zł - 13 bez X 1 l. Dania HSV - I - 2 zł - 0 bez X 1 l. Niemcy Wolfsburg - I - 2 zł - 6 bez X 1 l. Niemcy 1860 Monachium- I - 2 zł - 5 bez X 1 l. Niemcy Reutlingen - I - 2 zł - 11 bez X 2 l. Niemcy
|
Do góry
|
|
|
|
#23525 - 05/11/2002 02:17
|
Pooh-Bah
|
Jutro jest jakis Puchar Angli, jeżeli grają wasze drużyny z progrsji to stawiacie na nie? Co do moich nowych drużyn to przed chwilą dodałem pare nowych ale to jeszcze może ulec zmianie tak więc potem wam to wyśle. Pozd iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#23526 - 05/11/2002 03:22
|
Anonymous
Unregistered
|
Według mnie puchary rządzą się własnymi prawami i nie ma sensu ich uwzględniać w progresji. Możnaby natomiast poszukać jakiś bomb. Moze sie skusze na sheffield w meczu z leeds. Leeds ostatnio przegrał u siebie i raczej skupi sie na zdobywaniu puntków w lidze przez co może sobie opuścić mecz w pucharze.
|
Do góry
|
|
|
|
#23527 - 05/11/2002 03:58
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał slav007o: [qb]Bardzo ładna analiza Kejsper widzę że jednak nadal jedziesz na progresji, w związku z czym życzę powodzenia, bo wiem że po ostatnich wynikach nie byłeś bardzo usatysfakcjonowany, a sam po przeczytaniu twojego posta przekonałem się do tego typu i zagram to w najbliższym czasie, może nie w realu bo z kaską krucho, ale do konkursu na forum napewno wykorzystam [/qb][/QUOTE]Dzieki za pochwaly, z Twoich ust duzo dla mnie znacza! Nie mam innego wyboru Slav, progresja wzbogacila mnie i ona tez mnie pograzyla. NAdal wierze, ze moze przynosic zyski, tylko jeszcze troche minie, zanim naucze sie z niej porzadnie korzystac. Wierze w to i nie spoczne Teraz wszystko co bede zaczynal grac bedzie dobrze przemyslane. Mysle, ze Wam pomoge! Pozdrawiam Kejsper PS. W srode Nancy gra puchar z Chaterox (nazwa klubu uproszczona ). Jeszcze nie wiem czy bede stawial, ale jesli postawie to bedzie to taki "poziom zerowy"... czyli prawie za darmo
|
Do góry
|
|
|
|
#23528 - 05/11/2002 04:00
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał @mplugin@: [qb]jak dla mnie to lepsze było by Marseille 32,4% LWDWDLWWWLWLW 4. Marseille 13 7 2 4 16-15 23 Dla mnie ideał :zobacz: ps Fajny wierszyk ale... to była statystyka i to już nie pierwsza więc to nie na czasie [/qb][/QUOTE]Odcinek drugi z cyklu progresja Kejspera bedzie jutro Zapraszam do czytania Pozdro Kejsper
|
Do góry
|
|
|
|
#23529 - 05/11/2002 17:30
|
addict
Meldunek: 14/08/2002
|
Witam
Ostatnio z przyczyn techniczno-losowych nic nie zagrałem, a tu HSV zremisowało.
Widzę że temat się rozkręca, Kejsper dobra robota, po takiej analizie, nie pozostaje nic innego tylko grać Nancy.
Ja też dorzuce jedna drużynę.
Chievo - Serie A
W ubiegłym roku 12 remisów (35,29%), najdłuższa seria to 7 meczy bez remisu. Jesli popatrzymy na ten sezon to po 7 kolejkach jeszcze nie udało im się zremisować. Nie sadze aby mogli długo jeszcze grać bez remisu, tym bardziej że mistrzostwo kraju im nie grozi, spadek chyba też. Następne mecze Chievo gra z drużynami dla których każdy punkt będzie ważny, kilka z nich powinno walczyć o utrzymanie. Dodajac do tego gre Włoskich drużyn wydaje mi sie że musi zremiować.
Bilans sezonu 01-02 Chievo 14-12-8 57-52 zzpzzXzzXpzpzzpzXppzXpXXXXXzXXzXpz
Bilans obecnego sezonu 02-03 Chievo 4-0-3 11-9 [CODE]Wyniki meczów Lazio - Chievo 2:3 Chievo - Brescia 1:2 Inter - Chievo 2:1 Chievo - Modena 2:0 Torino - Chievo 1:0 Chievo - Milan 3:2 Parma - Chievo 0:1
Następne mecze Chievo - Perugia Chievo - Atalanta Udinese - Chievo Chievo - Empoli Reggina - Chievo Chievo - Bologna Piacenza - Chievo Chievo - Como[/CODE]Do swojej progresji dorzucam kilka nowych drużyn. Aby nie być do tyłu kapitał zainwestowany w HSV rozkładam na trzy drużyny Ternane, Messine i Verone. Dodatkowo dorzucam Cosenze, Palermo i Salernitane. :zobacz: Sampdoria - Livorno (V) Chievo (I) - Perugia Cosenza (I) - Palermo (I) Ternana (I) - Messina (I) Salernitana (I) - Ascoli Ancona - Verona
Na weekend czeka Guingamp, Southend, Od pierwszego poziomu zacznę grać również Nancy i Xerez.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#23530 - 05/11/2002 18:06
|
old hand
|
Wie ktos moze co sie dzieje jesli w pucharze ligi francuskiej padnie remis? (kolejny mecz? dogrywka? karne?)
Prosilbym o w miare szybka odpowiedz!
Pozdro Kejsper
|
Do góry
|
|
|
|
#23531 - 05/11/2002 18:36
|
Anonymous
Unregistered
|
czy ktos ciagnei jakas progresje z 2 ligi hiszpanskiej bo wedlug mnie ona jest najbardziej atrakcyjna:) z gory dzieki za odpoweidz
|
Do góry
|
|
|
|
#23532 - 05/11/2002 18:36
|
old hand
|
Witam! [QUOTE]Oryginalnie wysłał DONAN: [qb] Kejsper dobra robota, po takiej analizie, nie pozostaje nic innego tylko grać Nancy.[/qb][/QUOTE]Dzieki Donan! Co do Chievo to jeszcze sie dzisiaj nad nim zastanowie, szczegolnie interesuja mnie przyszle mecze, bo to one decyduja czy zespol bedzie remisowal. Jak widze na pierwszy rzut oka sa dosc ciekawe i juz w pierwszych dwoch powinien pasc remisik. Z II "italskiej" zastanawiam sie tez nad Livorno, ale o tym pozniej. Narazie cos "mojego" (w sumie typ obczajony u Mondexa, przeze mnie tylko podtrzymywany ). Zapraszam do komentarzy! Strasburg - 1. Francja pozycja w tabeli: 9 ilosc remisow: 4 ilosc meczow bez remisu: 7 remisy w poprzednim sezonie: (Francja II) 01/02 - 11 nastepne mecze: (w nawiasach pozycja w tabeli) Strasburg (9) - Lens (7) Nanates (16) - Strasburg (9) Strasburg (9) - Monaco (8) Lyon (5) - Strasburg (9) komentarz: Strasburg to druzyna srodka tabeli, jak dla mnie za duzo juz meczow jest bez remisu (7) i na kolejne nie powinnismy dlugo czekac. Rozklad gier jest b interesujacy i wychodzi na to, ze w ciagu 4 spotkan moze pasc nawet wiecej niz jeden remis. Ja trzymam za to kciuki i zaczynam grac - juz w sobote. GLTA Kejsper
|
Do góry
|
|
|
|
#23533 - 05/11/2002 19:10
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał @mplugin@: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Mondex: [qb]Cze Niewiecie czy w Opolu oprócz STS i Profa jest jeszcze np. Toto-mix lub Betako?[/qb][/QUOTE]Toto mix w As'ie na zaodrzu od strony SDH[/qb][/QUOTE]BARDZO BARDZO BARDZO DZIĘKUJE! Wkońcu jesteśmy obaj z Opola:)
|
Do góry
|
|
|
|
#23534 - 05/11/2002 19:15
|
Pooh-Bah
|
Ja już sobie wybrałem ewentualne nowe drużyny do progresji: Newcastle Tottenham Arsenal West Ham Southend Stockport Liverpool Ruch Ch. Groclin Odra W. Wisła K. HSV Wolfsburg 1860 Monachium Reutlingen Teplice Xerez Eibar Valladolid Livorno Solernitona Deinze Sochaux Bastia Farum Tylko że nie wiem ile z nich wziąść, może wszystkie:) Ale dodam jeszcze dwiem bo widze że DONAN poleca Chievo a Kajsper, Nancy. Tak więc chyba się skusze. Jeżeli chce ktoś wiedzieć od ilu dana drużyna jest bez remisu to niech pisze. Co do HSV to nie jest pomyłka, zaczyną progresje tą drużyną od nowa. Poniewarz jak drużyna nie remisuje przez 11 meczy to przecierz raczej mało prawdopodobne aby znowu miała taką passe. Pozd iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#23535 - 05/11/2002 19:41
|
Pooh-Bah
|
Cze CZY MOŻE MI KTOŚ POWIEDZIEĆ, CZY JEST JAKAŚ PORZĄDNA STRONA , która zawierała bym cenne informacje dla nas (progresistów)?????????????????????? PROSZE DAJCIE JAKIEŚ ADRESY!!!!!!!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#23536 - 05/11/2002 21:18
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Mondex: [qb]Cze CZY MOŻE MI KTOŚ POWIEDZIEĆ, CZY JEST JAKAŚ PORZĄDNA STRONA , która zawierała bym cenne informacje dla nas (progresistów)?????????????????????? PROSZE DAJCIE JAKIEŚ ADRESY!!!!!!!!!!![/qb][/QUOTE]Glownie to sam musisz pracowac nad stworzeniem statystyk, ja korzystam z: www.goalslive.com/en/stat_league.aspwww.goalslive.com/en/archive.aspStrona daje podstawowe wiadomosci, ale nie spelnia wszystkich zyczen jesli chodzi np o lige ANGIELSKA . Trudno sie mowi, ale mi z nimi sie nawygodniej pracuje...
|
Do góry
|
|
|
|
#23537 - 05/11/2002 22:26
|
Pooh-Bah
|
Masz racje, większość niestety będziemy musieli opracowywać sami Pozd iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#23538 - 05/11/2002 22:27
|
member
Meldunek: 20/09/2002
|
A ja na to: Chievo Modena Everton Newcastle Guingamp M'gladbach Wolfsburg Marseille Mallorca Malaga Odra W Amica i... zaczynajcie od 2zł, a nie 10zł taka moja skromna porada
|
Do góry
|
|
|
|
|
|