dobra, mam chwile to opisze moj przypadek
moze ktos "cos" poradzi....
otóż...wygralem 150 zeta w konkursie
Bet-at-home Masters Cup (1 edycja), "w
Bet-at-home mam (albo mialem) konto chyba od 3 lat, nigdy tam nie wplacalem i nigdy nie mialem zamiaru tam wplacic, bo granie po najgorszych kursach w sieci mnie nie bawi, gram tam tylko za kase wygrana z konkursow lub ewentualnie za jakies bony, zwykle to sa male kwoty i zawsze gram all-in az dojde do 500 zeta
bo granie za maly procent malego budzetu nie ma wg mnie sensu, no i zrobilem z tych 150 zeta prawie 600 i chcialem wyplacic...zlecilem wiec wyplate (9 kwietnia)
dzien pozniej dostalem maila z dzialu weryfikacji, zeby przyslal skan dowodu, skan wyslalem i po godzinie konto zostalo zablokowane (dodam, ze dane z dowodu byly takie same jak dane konta
)
wyslalem im maila (10 kwietnia) o tresci "witam, zlecilem wczoraj wyplate, dzisiaj dostalem maila, zeby przeslac skany dokumentow, co tez uczynilem, teraz chce sie zalogowac i widze komunikat "Konto gracza zostalo zablokowane!", moge wiedziec dlaczego jest ono zablokowane i kiedy bedzie odblokowane?", dostalem odpowiedz tego samego dnia: "Witaj!
Zrealizował Pan na koncie gracza większą ilośc darmowych bonów (9) co jest niedozwolone w naszym regulaminie."
poszukalem troche po regulaminie i za cholere nie moglem znalesc takiego punktu, co wiecej bonow to ja moze uzylem z 3 lub 4, reszta kasy to pieniadze wygrane w konkursach, one sa oznaczane tak samo jak bony, to tez im napisalem, odpowiedz dostalem 11 kwietnia: "Witaj! Jeżeli jednak wygrał Pan 9 bonów w konkursach bukmacherskich prosimy zatem
wyjaśnić syuację z administratorami. Niestety Pana konto gracza nie zostanie
odblokowane, gdyż łamanie regulaminu jest w naszym serwisie surowo
ZABRONIONE."
pomyslalem sobie....IDIOCI
mam wyjasniac sprawe z Conradem dlaczego moglem wygrac kase w konkursie na jego forum, skoro moja wygrana jest nie zgodna z regulaminem
Bet-at-home w nastepnym mailu, ktory do nich wyslalem (a wklejac go nie ma co, bo jest cholernie dlugi) poprosilem o punkt regulaminu, ktory mowi, ze nie mozna wygrywac ponad 9 konkursow, dlaczego na moje konto dalo sie dopisac wogole te pieniadze i poprosilem o wyplate calosci mojej kasy, odpowiedzi nie dostalem do dzis (11 kwietnia)
w tym momencie postanowilem kontaktowac sie juz tylko z angielskim supportem, napisalem do nich prosbe o odblokowanie konta i wyjasnienie dlaczego jest ono zablokowane, oni z kolei odpisali, ze mam dwa konta (a jestem pewny, ze nie mam
), poprosilem wiec o dane do drugiego konta i wyslalem skan dowodu, po tym mailu moje konto zostalo odblokowane i myslalem, ze juz bedzie izzzzzzi z wyplata kase z tego "buka", minal tydzien, a wyplata caly czas byla "w trakcie realizacji" (21 kwietnia) zadzwonilem wiec do nich (telefon na Malte...), bo maili mi sie juz nie chcialo pisac, powiedzieli mi, ze dzial weryfikacji rozpatruje moje dokumenty i....zablokowali moje konto
to napisalem maila, tym razem znowu do polskiego supportu (23 kwietnia) i po 4 dniach odpisali: "Witaj Rafał!
Rejestrując konto gracza w naszej spółce potwierdził Pan zapoznanie się z
naszym regulaminem.
Regulamin mówi:
Każdy Klient może korzystać tylko i wyłącznie z jednego konta gracza.
Gratisowe bony mogą być tylko jeden raz wykorzystywane przez jedną osobą,
rodzinę, gospodarstwo domowe i na razem używanym komputerze. W przypadku,
gdy osoba otworzy więcej niż jedno konto gracza by w ten sposób skorzystać z
więcej niż tylko jednego gratisowego bonu, spółka zastrzega sobie prawo do
zamknięcia wszystkich kont i nie wypłacenia środków na nich.
Niesety nie ma możliwości odblokowania Pana konta.
Naszą współpracę jak i dalszą korspondencję odnoszącą sie do tego tematu
uważamy za zakończoną."
fajna sprawa, najpierw zrealizowalem za duzo bonow, a teraz znowu mam dwa konta
to im odpisalem:
"korespondencja zostanie zakonczona jak pieniadze, ktore znajdowaly sie
na moim koncie zostana mi wyplacone. daje panstwu 48 godziny na
odblokowanie mojego konta i wyplate pieniedzy, w przeciwnym wypadku
sprawe opisze na WSZYSTKICH duzych forach w polsce i za granica,
napisze do SBR i do firmy, ktora wydala wam licencje, chyba, ze sa
panstwo w stanie udowodnic, ze mam wiecej niz jedno konto (a jestem
pewny, ze nie mam), poprosze o zrzut ekranu z danych innego konta niz
1221xxxx"
wyslalem go 27 kwietnia, odpowiedzi nie ma do dzis, "troche" sie przedluzyly te 48 godzin, ale tak jak im obiecalem sprawe opisuje
i teraz pytanie
CZY COS MOGE W TEJ SPRAWIE ZROBIC?
watpie, ze ktos przeczyta calego posta i sie ta sprawa zainteresuje, bo teraz #1 to bonus